Παρασκευή 17 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Τους ... χάλασε η ανάπαυλα

Η ήττα στη Σεβίλλη με 2-0 ελαχιστοποίησε τις ελπίδες της Ενωσης για πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ

Δεν μπόρεσε να αποδώσει τα αναμενόμενα ο στενά μαρκαρισμένος Ριβάλντο

Eurokinissi

Δεν μπόρεσε να αποδώσει τα αναμενόμενα ο στενά μαρκαρισμένος Ριβάλντο
O έντονος προβληματισμός (κυρίως για τα λάθη του β΄ μέρους) ήταν το στοιχείο που επικράτησε κατά την άφιξη της ΑΕΚ μετά τον αποτυχημένο πρώτο αγώνα με τη Σεβίλλη στο Σάντεθ Πιθχουάν, όπου η Ενωση ηττήθηκε με 2-0. Ενα αποτέλεσμα που καθιστά μηδαμινές τις ελπίδες για πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ έστω και εάν υπάρχει η ρεβάνς της Αθήνας. Το έργο των «κιτρινόμαυρων» ήταν εξ αρχής δύσκολο αφού οι Σεβιλλιάνοι ήταν το απόλυτο φαβορί του παιχνιδιού, ωστόσο ο τρόπος που έπαιξε η ΑΕΚ ήταν αυτό που προβλημάτισε περισσότερο τον Λορέντσο Σέρα Φερέρ. Ο Ισπανός τεχνικός είχε ζητήσει από τους παίκτες του παρά τα δυσμενή γι' αυτούς προγνωστικά να παλέψουν και να έχουν αυτοσυγκέντρωση. Κάτι που οι τελευταίοι το έκαναν μόνο για 45 λεπτά αφού στο πρώτο μέρος στάθηκαν καλά απέναντι στους αντιπάλους τους. Στις αρχές της επανάληψης άρχισε η κατάρρευση με τους παίκτες της ελληνικής ομάδας να πελαγοδρομούν, ιδιαίτερα στον αμυντικό τομέα. Το γκολ του Λουίς Φαμπιάνο στο 48΄ και του Κανουτέ στο 68΄ (ύστερα από υπέροχη προσπάθεια του Χέσους Νάβας) είναι χαρακτηριστικό της «φουρτούνας» που είχαν οι αμυντικοί παίκτες της ΑΕΚ αλλά και ο τερματοφύλακας Μορέτο. Και επιθετικά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλύτερα παρά τις δυο κλασικές ευκαιρίες του Σέζαρ αρχικά στο 45΄ (βρέθηκε μόνος τους με τον Πάλοπ) και στο 83΄ (δοκάρι), αφού η αργή ανάπτυξη και οι επιπόλαιες ενέργειες στο τελείωμα των φάσεων (μια και ο Ριβάλντο ήταν στενά μαρκαρισμένος) ήταν τα δύο βασικά στοιχεία.


Από την πλευρά του ο Λορέντσο Σέρα Φερέρ επισήμανε την έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης και τα λάθη του β΄ ημιχρόνου, ωστόσο δε χάνει τελείως την αισιοδοξία τονίζοντας ότι «δεν έχουμε αποκλειστεί ακόμα». «Το κλειδί, αυτό που έχω πει, είναι η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης και η ένταση, που δεν είχαμε στις αρχές του ημιχρόνου. Είναι αλήθεια ότι κάποιοι από τους ποδοσφαιριστές δεν ήταν στη μέρα τους. Αλλά εδώ είμαστε ομάδα και δε μιλάμε ατομικά. Στο καλό και στο κακό είμαστε δίπλα στους παίκτες. Ολοι χάνουμε και όλοι κερδίζουμε», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ισπανός τεχνικός.

  • Καμιά ανησυχία δεν εμπνέουν οι τραυματισμοί του Ριβάλντο και του Ζήκου που αποχώρησαν από το παιχνίδι
  • Το ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον 22χρονο Σλοβάκο τερματοφύλακα Ντούσαν Κούτσιακ συνεχίζεται και αναμένεται εντός των ημερών να ξεκαθαρίσει οριστικά
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κόντρα στα προγνωστικά (2007-08-15 00:00:00.0)
Το πιο δύσκολο ταξίδι (2007-08-04 00:00:00.0)
Πήρε Μορέτο (2007-07-14 00:00:00.0)
«Γκάζια» από Φερέρ (2006-08-30 00:00:00.0)
Μεταγραφή στο φινάλε (2006-08-18 00:00:00.0)
Με καρδιά για την πρόκριση (2006-08-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ