Τετάρτη 15 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΕΒΙΛΛΗ - ΑΕΚ
Κόντρα στα προγνωστικά

Με τη σκέψη ότι τα πάντα αποδεικνύονται στο γήπεδο (φαβορί και αουτσάιντερ) και έχοντας επίγνωση του δύσκολου της αποστολής η ΑΕΚ αγωνίζεται σήμερα στην Ισπανία κόντρα στη Σεβίλλη (21.45), στον πρώτο αγώνα για τον Γ΄ γύρο του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ. Στο περίφημο στάδιο «Σάντσεθ Πιχουάν» οι «κιτρινόμαυροι» θα προσπαθήσουν να βάλουν τις βάσεις ώστε να έχουν την τύχη στα χέρια τους για την πρόκριση στους ομίλους σε 15 βράδια, όταν θα διεξαχθεί η ρεβάνς του ΟΑΚΑ. Αποστολή καθόλου εύκολη αφού η αντίπαλος της Ενωσης κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητο εμπόδιο αποτελεί. Κάτοχος του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ τα δύο τελευταία χρόνια, πρωταγωνίστρια στην Πριμέρα Ντιβιζιόν (έχασε πέρσι τον τίτλο μόλις δυο αγωνιστικές πριν το τέλος) και ομάδα με υψηλές φιλοδοξίες και φέτος σίγουρα η Σεβίλλη παρουσιάζεται ως φαβορί. Οπως παραδέχτηκε και ο τεχνικός της ΑΕΚ, Λορέντσο Σέρα Φερέρ, η ομάδα του ετοιμάζεται να δώσει «όχι δυο απλά παιχνίδια αλλά δυο τελικούς». Αλλωστε, χρόνια προπονητής της «αιωνίας αντιπάλου» των Σεβιλλιάνων και συμπολίτισσάς τους, Ρεάλ Μπέτις, ο Φερέρ ξέρει από πρώτο χέρι τι πρόκειται να συναντήσει απόψε. Ωστόσο, ο Ισπανός τεχνικός δε χάνει την αισιοδοξία του αρκεί βέβαια οι παίκτες του, όπως τονίζει, να κάνουν μια σειρά από βασικά πράγματα. Ποια είναι αυτά; Αποφυγή των λαθών που μπορεί να αποβούν μοιραία σε αυτή τη φάση, αυτοσυγκέντρωση σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και πίστη ότι τα πάντα μπορούν να συμβούν. Παράλληλα, ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων» θεωρεί σημαντικό προσόν για την ομάδα του την περσινή εμπειρία από τη συμμετοχή στους ομίλους της διοργάνωσης. Από την αποστολή της Ενωσης κόπηκαν οι Χάρης Παπάς και Ισμαελ Μπλάνκο, ο οποίος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ακόμα. Οι υπόλοιποι παίκτες είναι: Αραμπατζής, Μορέτο, Αρουαμπαρένα, Αλβεζ, Ράμος, Αθκάρατε, Μπούρμπος, Δέλλας, Καφές, Παπασταθόπουλος, Πλιάτσικας, Κονέ, Ζήκος, Λυμπερόπουλος, Ριβάλντο, Μαντούκα, Σέζαρ, Ενσαλίβα, Τόζερ.

Η Σεβίλλη

Με τον αέρα της νίκης τους στον πρώτο τελικό του Σούπερ Καπ Ισπανίας κόντρα στην πρωταθλήτρια Ρεάλ Μαδρίτης (1-0) και έτοιμοι για την πρόκληση της συμμετοχής στους ομίλους του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ, στη Σεβίλλη δηλώνουν πανέτοιμοι για την επιτυχία της αποστολής τους. Με μια πλειάδα παικτών τόσο βασικών όσο και αναπληρωματικών ο τεχνικός της ομάδας, Χουάντε Ράμος, ανεβάζει ψηλά τον πήχη φέτος για τους στόχους της ομάδας του. Κόντρα στην ΑΕΚ αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές σε σχέση με την ομάδα που αγωνίστηκε κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Φρέντερικ Κανουτέ αναμένεται να δώσει το «παρών» στην επίθεση όπως και οι Κεϊτά και Αντριάνο στα χαφ (κόντρα στους Μαδριλένους είχαν παίξει οι Μαρτί και Ντούνγκα που εντυπωσίασαν). Ερώτημα παραμένει η συμμετοχή του αστεριού της ομάδας Ντ. Αλβεζ, που θέλει να μεταγραφεί στην Τσέλσι και παρά το γεγονός ότι η Σεβίλλη απέρριψε την αρχική πρόταση των Λονδρέζων η μετακίνησή του θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη (αν αγωνιστεί σήμερα δε θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ με τους «μπλε»).

  • Μέχρι την ώρα που γραφόταν το κείμενο παρέμενε στον ...αέρα η τηλεοπτική μετάδοση του παιχνιδιού εξαιτίας του γνωστού προβλήματος με τα δικαιώματα της ισπανικής ομάδας. Φαβορί πάντως από ελληνικής πλευράς για την κάλυψη του αγώνα ήταν το ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ, ωστόσο οι συζητήσεις συνεχίζονταν με τους Ισπανούς χωρίς αποτέλεσμα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ