ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 23 Αυγούστου 2007
Σελ. /32
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
Δεν παζαρεύουμε αρχές και αξίες

Σε εργάτες του Δήμου Πετρούπολης μίλησε χτες ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β' Αθηνών

Με τους εργαζόμενους του Δήμου Πετρούπολης
Με τους εργαζόμενους του Δήμου Πετρούπολης
Η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι το καινούργιο που μπορεί να προκύψει από αυτές τις εκλογές, τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β' Αθηνών, Γ. Μαυρίκος, κατά τη διάρκεια περιοδείας και συζήτησης με τους εργαζόμενους του Δήμου Πετρούπολης. Γιατί, η ψήφος στο ΚΚΕ, εξήγησε, το δυνάμωμά του, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να υπάρχει πιο αποτελεσματική αντίσταση σε αυτή την πολιτική που εφαρμόζουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Την ώρα που οι άλλοι, τόνισε πιο κάτω, υπόσχονται ενόψει εκλογών λαγούς με πετραχήλια, εμείς αυτό που μπορούμε να δεσμευτούμε απέναντί σας είναι ότι θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο, με την ίδια αποφασιστικότητα, με την ίδια αγωνιστικότητα ενάντια και στους δύο, ενάντια στο κεφάλαιο. Θα παλέψουμε για να δυσκολέψουμε την εφαρμογή αυτών των πολιτικών. Σε αυτό το πλαίσιο, οποιοσδήποτε αγωνιά και προβληματίζεται για τη σημερινή κατάσταση έχει τη δυνατότητα να στηρίξει το ΚΚΕ. Μπορεί κάποιος να μη συμφωνεί με το πρόγραμμά του, στο ένα ή στο άλλο ζήτημα. Εδώ όμως κρίνεται αν θα υπάρχει μια ισχυρή δύναμη το βράδυ των εκλογών και μετά, για να είναι το αποκούμπι και η ελπίδα για τον απλό κόσμο.

Ο Γ. Μαυρίκος επισήμανε ότι οι εργάτες και οι υπάλληλοι δε χρειάζεται να περιμένουν την προεκλογική περίοδο για να καταλήξουν τι θα ψηφίσουν. Οποιος πατά με τα πόδια στη γη και το κεφάλι απάνω, ξέρει πολύ καλά ποια είναι η πολιτική και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Και με βάση αυτό το κριτήριο να οδηγηθεί στην κάλπη.

Αναφερόμενος στον ΛΑ.Ο.Σ., τόνισε ότι οι θέσεις του δε διαφέρουν από τις επιλογές της ΕΕ. Κρύβει ότι είναι ένα αντιδραστικό κόμμα. Το ίδιο εξάλλου υποστηρίζει ότι μπορεί να πάει με οποιονδήποτε. Ούτε είναι επιλογή για τον εργάτη και τον υπάλληλο να στηρίξει τον ΣΥΝ που παζαρεύει την ψήφο σας με τη σοσιαλδημοκρατία για να εξασφαλίσει ένα μερίδιο στη διαχείριση και τη νομή της εξουσίας. Και σε κάθε περίπτωση, υπογράμμισε, πιστεύουμε ότι για τον οποιονδήποτε υπάρχουν ορισμένες αρχές και αξίες που δεν παζαρεύονται. Η συνέπεια, η φερεγγυότητα, η σοβαρότητα και όχι η δίψα για τη νομή της εξουσίας.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Ψήφος προοπτικής για μια καλύτερη ζωή

Στα εμπορικά καταστήματα της Ακτής Μιαούλη και στα «στέκια» των άνεργων ναυτεργατών περιόδευσαν χτες οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ Ελπίδα Παντελάκη και Κώστας Τζατζάνης

Σύσσωμες οι δυνάμεις του ΚΚΕ στον Πειραιά, φίλοι και οπαδοί του Κόμματος δίνουν τη μάχη των εκλογών, «οργώνοντας» κάθε σημείο του πρώτου λιμανιού της χώρας και τα μηνύματα που έρχονται από άκρη σ' άκρη του Πειραιά από κάθε χώρο δουλιάς και εργατογειτονιά, είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά. Χτες, η Ελπίδα Παντελάκη βουλευτής του ΚΚΕ και ξανά υποψήφια, περιόδευσε μαζί με τον Κώστα Τζατζάνη, νομαρχιακό σύμβουλο και επίσης υποψήφιο του Κόμματος, στα εμπορικά καταστήματα της Ακτής Μιαούλη και στα «στέκια» των ανέργων ναυτεργατών που βρίσκονται κατά μήκος της.

Η Ελπίδα Παντελάκη συζήτησε άνθρωπο τον άνθρωπο στα καφενεία της Ακτής Μιαούλη και ξεκαθάρισε ότι η ψήφος στο ΚΚΕ «δεν είναι απλά μία ψήφος διαμαρτυρίας απέναντι στο δικομματισμό και την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Είναι μια ψήφος προοπτικής για θετικές εξελίξεις. Το ΚΚΕ έχει αποδείξει ότι είναι η δύναμη που έχει τα κότσια να αντισταθεί, να οργανώσει αγώνες, να ανοίξει το δρόμο για να ζήσουμε μία καλύτερη ζωή» και προειδοποίησε ότι αν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και τα αναχώματά τους βγουν ενισχυμένοι από τις εκλογές θα έρθουν ακόμα χειρότερες μέρες.

Οι κουβέντες που έγιναν φάνηκε να πιάνουν τόπο. «Οι ρυτίδες μου δείχνουν ότι έχω εμπειρία στη ζωή και γι' αυτό κατέληξα πια ότι αλίμονο σε μας τον εργαζόμενο λαό αν ξαναψηφίσουμε ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ», ήταν η απάντηση ενός ναυτεργάτη με 15 χρόνια στη θάλασσα, που ο ίδιος δήλωσε ότι «για πρώτη φορά θα ψηφίσω ΚΚΕ». Ενώ από διπλανό τραπεζάκι ακούστηκε μια ακόμα φωνή ναυτεργάτη να λέει: «Μας έχουν τόσο απογοητεύσει που να είστε σίγουροι ότι τώρα θα κάνουμε το βήμα που συνεχώς μας λέτε εσείς οι κομμουνιστές».

Στη μάχη των εκλογών οι ετεροδημότες

Στη μάχη των εκλογών μπαίνουν και οι ετεροδημότες, με την οργάνωση συσκέψεων και συγκεντρώσεων.

- Στην Αθήνα: Οι ετεροδημότες μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας (Κανδυλιώτης Χρήστος: 6976-555485, 210-5282573), καθώς και στο Εκλογικό Κέντρο (Θεμιστοκλέους 2 και Πανεπιστημίου, 210-3301106).

- Στη Θεσσαλονίκη, στα γραφεία της ΚΟΘ (Εγνατίας 89, Ζήσης Λυμπερίδης: 2310-286546).

Κρίνετε και συγκρίνετε προγράμματα και πράξεις

Τους εργαζόμενους της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε ο υποψήφιος Βουλευτής της Β' Θεσσαλονίκης Αγγελος Τζέκης

«Ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει αντίσταση, διεκδίκηση των λαϊκών δικαιωμάτων και προπαντός ανατροπή με σοσιαλιστική προοπτική - που δεν μπορεί να περάσει μέσα από αριστερά ή κεντροαριστερά σχήματα - για να καρπωθούν οι εργαζόμενοι τον πλούτο που παράγουν και όχι για να τον απομυζούν οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές».

Τα παραπάνω σημείωσε ο υποψήφιος βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης, μιλώντας στους εργαζόμενους της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπου περιόδευσε χτες το πρωί. Στη διάρκεια της περιοδείας, συναντήθηκε και με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Θ. Αθανάσαρο.

Σ' αυτές τις εκλογές, οι εργαζόμενοι πρέπει να κρίνουν και να συγκρίνουν και προγράμματα και θέσεις και πολύ περισσότερο τι έχουν πράξει τα κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα και να κρίνουν το ΚΚΕ για τη συνεχή παρουσία του στο χώρο και στις διεκδικήσεις των δίκαιων αιτημάτων τους, σημείωσε ο Αγγελος Τζέκης. Και τους κάλεσε να κάνουν την αγανάκτησή τους πράξη αντίστασης, ενισχύοντας αποφασιστικά το ΚΚΕ.

Τέλος, σημείωσε πως το ΚΚΕ, παρά την αντίθεσή του, στη δημιουργία της Δημοτικής Αστυνομίας και στον κατασταλτικό ρόλο που προετοιμάζεται να παίξει, βρέθηκε από την πρώτη στιγμή πλάι στις διεκδικήσεις των δίκιων αιτημάτων τους για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, μόνιμη σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα. Κάτι που αναγνωρίστηκε και από τους ίδιους τους εργαζόμενους.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Παρακαταθήκη για το μέλλον η ψήφος στο ΚΚΕ

Περιοδεία του Γιάννη Ζιώγα, υποψήφιου βουλευτή του ΚΚΕ στην Α' Θεσσαλονίκης στις διοικητικές υπηρεσίες του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

«Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη χρήσιμη ψήφος για το λαό και τη νεολαία, παρακαταθήκη για την επόμενη μέρα. Είναι ο μόνος παράγοντας που μπορεί να βάλει φραγμούς στην επέλαση κατά των λαϊκών δικαιωμάτων και να δώσει προοπτική για την οριστική επίλυση των λαϊκών προβλημάτων στα πλαίσια μιας άλλης εξουσίας ενεργοποιώντας το λαϊκό παράγοντα».

Με τα παραπάνω λόγια, ο Γιάννης Ζιώγας, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στην Α' Θεσσαλονίκης, επικεντρώνοντας στην επομένη μέρα των εκλογών και στη σημασία του να βγει ενισχυμένο το ΚΚΕ, κάλεσε τους εργαζόμενους των διοικητικών υπηρεσιών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης να ισχυροποιήσουν και με την ψήφο τους το ΚΚΕ σε αυτές τις εκλογές.

Οπως διαπίστωσε το κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιάννη Ζιώγα, κατά τη διάρκεια περιοδείας χτες το πρωί στο κτίριο της διοίκησης του ΑΠΘ, δυσφορία και αγανάκτηση επικρατεί ανάμεσα στους εργαζόμενους των διοικητικών υπηρεσιών του ΑΠΘ, εξαιτίας της εφαρμοζόμενης αντεργατικής, αντιλαϊκής πολιτικής.

Να σημειωθεί ότι το 40 με 50 τοις εκατό των εργαζομένων στη διοίκηση του ΑΠΘ εργάζεται με σχέση μερικής απασχόλησης, με δεδομένες τις δυσκολίες, που αυτό συνεπάγεται, για την καθημερινή ζωή του εργαζόμενου και της λαϊκής οικογένειας.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ συναντήθηκε και με τις πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ. Ολοκληρώνοντας την περιοδεία, ο Γιάννης Ζιώγας σημείωσε: «Η επαφή με τους εργαζόμενους έγινε σε θετικό κλίμα, γεγονός που μας γεμίζει με αισιοδοξία ότι τα πράγματα την επομένη των εκλογών θα είναι θετικότερα».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ