ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 29 Αυγούστου 2007
Σελ. /28
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Μόνο το ΚΚΕ αντιπαρατίθεται έμπρακτα στην πολιτική του δικομματισμού

Περιοδεία και συγκέντρωση στο «Πράκτικερ», στον Ταύρο

Ο Σπύρος Χαλβατζής
Ο Σπύρος Χαλβατζής
Οι καταστροφικές πυρκαγιές με την απώλεια πολλών δεκάδων ανθρώπων, με την καταστροφή της ζωής σε ολόκληρους νομούς, αποτελούν έναν ακόμα λόγο, ώστε οι εργάτες, οι εργαζόμενοι και κυρίως οι νέοι και οι νέες της χώρας μας να καταδικάσουν το δικομματισμό, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Να τους καταψηφίσουν στις ερχόμενες εκλογές γιατί με την πολιτική τους, με την εμπορευματοποίηση της γης, με την εκχώρησή της στο μεγάλο κεφάλαιο και στους καταπατητές οπλίζουν το χέρι των εμπρηστών. Να ενισχύσουν το ΚΚΕ ως τη μόνη δύναμη που αντιπαρατίθεται έμπρακτα στην πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Τη δύναμη που η πιο ενισχυμένη παρουσία της στην επόμενη Βουλή θα στεριώσει την αυτοπεποίθηση των εργαζομένων και της νεολαίας, ότι μπορεί να ξεκινήσει μια νέα πορεία στους ενωτικούς ταξικούς αγώνες τους.

Αυτό υπογράμμισε ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής στη Β΄ Περιφέρεια της Αθήνας, κατά την περιοδεία στο «Πράκτικερ» του Ταύρου και στη συγκέντρωση που έγινε με την παρουσία δεκάδων εργαζομένων, στην τραπεζαρία.

Αναφερόμενος στην άποψη που λέει ότι πρέπει να ψηφιστούν μικρά κόμματα ως απάντηση στο δικομματισμό, τόνισε ότι σημασία δεν έχει το μέγεθος, αλλά η πολιτική του κάθε κόμματος. Στην περίπτωση, λ.χ., του ΛΑ.Ο.Σ. η καταψήφισή του από τους εργαζόμενους είναι αναγκαία γιατί πρόκειται για κόμμα που στηρίζεται στο ρατσισμό, στο λαϊκισμό, στην ξενοφοβία, στον εθνικισμό. Ωστόσο, αυτό το κόμμα δήλωσε ότι εάν μπει στη Βουλή και εφόσον δεν υπάρχει αυτοδυναμία θα στηρίξει οποιαδήποτε δύναμη του δικομματισμού, είτε τη ΝΔ, είτε το ΠΑΣΟΚ. Συνεπώς, η αντίθεσή του στο δικομματισμό είναι προσχηματική, είναι δήθεν. Δεν είναι πραγματική.

Για το ΣΥΝ τόνισε ότι εκτός από την αφερεγγυότητά του, την πολύγλωσση πολιτική πρακτική του, το τελευταίο διάστημα εμφανίζει μια γενική ανευθυνότητα στην πολιτική και στις δημόσιες τοποθετήσεις του. Ο ομιλητής δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι ο ΣΥΝ ενώ αναφέρεται στο δικομματισμό δεν παύει να κλείνει το μάτι στο ΠΑΣΟΚ για την επομένη των εκλογών.

Κατά συνέπεια, η άποψη γενικά και αόριστα «μικρά κόμματα» δε χτυπά στην ουσία την πολιτική του δικομματισμού.

Το αποφασιστικό χτύπημα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, η εκλογική μείωση του δικομματισμού θα έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα όταν συνοδεύεται με την ενίσχυση του ΚΚΕ. «Μην επιτρέψετε τους καπνούς από τις πυρκαγιές να κρύψουν από μπροστά σας την αντιλαϊκή πολιτική του δικομματισμού, στα εργασιακά, στην Παιδεία, στην Υγεία, στην Πρόνοια, στην Κοινωνική Ασφάλιση και την καταστροφή του περιβάλλοντος, της ποιότητας ζωής της εργατικής τάξης και των παιδιών της», κατέληξε ο ομιλητής.

Στην περιοδεία συμμετείχαν οι υποψήφιοι βουλευτές Γ. Πέρρος, Μαρία Τσαγκατάκη, Γιάννης Κομνηνός.

Η πολιτική που καίει τα δάση ταλαιπωρεί και τους ναυτεργάτες

Περιοδεία του Γιάννη Μανουσογιαννάκη στα μηχανοστάσια των ακτοπλοϊκών πλοίων, στον Πειραιά

Από άκρη σ' άκρη το πρώτο λιμάνι της χώρας «οργώνεται» καθημερινά από τις δυνάμεις της Κομματικής Οργάνωσης Ναυτεργατών και τις ταξικές δυνάμεις της ΠΕΜΕΝ και του ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, για να απευθύνουν το μήνυμα σε όλα τα πληρώματα των ακτοπλοϊκών πλοίων, σε κάθε ναυτεργάτη, ότι έχουν καθήκον να ενισχύσουν το Κόμμα που αταλάντευτα και με συνέπεια στέκεται στο πλευρό τους και αποτελεί το πιο πρωτοπόρο δικό τους κομμάτι, το ΚΚΕ.

Χτες το πρωί, ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, πρόεδρος του ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β' Πειραιά, επισκέφθηκε τα μηχανοστάσια των ακτοπλοϊκών πλοίων «ΚΝΩΣΣΟΣ ΠΑΛΛΑΣ» των Μινωικών Γραμμών και «ΚΡΗΤΗ ΙΙ» της ΑΝΕΚ. Μαζί του ήταν συνδικαλιστές - μέλη της διοίκησης της Ενωσης Μηχανικών για να γίνει ολοφάνερο ότι οι δεσμοί του ΚΚΕ με τους ναυτεργάτες είναι ατσάλινοι...

Στα μηχανοστάσια των δύο ακτοπλοϊκών πλοίων, έγινε σύσκεψη στο «κοντρόλ ρουμ» με πλούσια συζήτηση, όπου, όπως ήταν αναμενόμενο, κυριάρχησαν και οι πυρκαγιές με τους δεκάδες νεκρούς.

Ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, στη διάρκεια της κουβέντας, ξεκαθάρισε ότι η πολιτική που καίει ανθρώπους και δάση είναι η ίδια που ταλαιπωρεί τους ναυτεργάτες, συνολικά τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα. Ανέδειξε ότι οι ναυτεργάτες δεν είναι δυνατόν να επιβραβεύσουν με την ψήφο τους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που τους πετάνε στη στεριά με τις 10 μέχρι τώρα μειώσεις των οργανικών συνθέσεων που έκαναν διαχρονικά οι κυβερνήσεις τους, που συρρικνώνουν το εισόδημά τους και τα κοινωνικοασφαλιστικά τους δικαιώματα, βουλιάζουν το ΝΑΤ στα ελλείμματα, απαλλάσσοντας τους εφοπλιστές από ασφαλιστικές εισφορές, επιβάλλουν το καθεστώς της μαύρης εργασίας στα καράβια, την άνιση αμοιβή για ίση εργασία, ενώ, από την άλλη, εξασφαλίζουν δυσθεώρητα κέρδη για τους εφοπλιστές.

Τους κάλεσε να ψηφίσουν «βγάζοντας συμπεράσματα από την πορεία της ζωής μας. Μας "καίνε", μας κάνουν τη ζωή "μαύρη". Δε γίνεται να τους πούμε και μπράβο από πάνω» και επισήμανε ότι ισχυρό ΚΚΕ την επομένη των εκλογών θα ανοίξει δρόμους προοπτικής για θετικές εξελίξεις υπέρ συνολικά όλων των εργαζομένων.

Στη μάχη των εκλογών οι ετεροδημότες

Στη μάχη των εκλογών μπαίνουν και οι ετεροδημότες, με την οργάνωση συσκέψεων και συγκεντρώσεων.

-- Στην Αθήνα: Οι ετεροδημότες μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας (Κανδυλιώτης Χρήστος: 697.6555.485, 210.5282.573), καθώς και στο Εκλογικό Κέντρο (Θεμιστοκλέους 2 και Πανεπιστημίου, 210.3301.106).

-- Στη Θεσσαλονίκη, στα γραφεία της ΚΟΘ (Εγνατίας 89, Ζήσης Λυμπερίδης: 2310.286.546).

Συσκέψεις

-- Από Θεσπρωτία: Σήμερα, Τετάρτη, 29/8, 8 μ.μ., στην ΚΟΑ.

-- Από Πελοπόννησο: Σήμερα, Τετάρτη, 29/8, 7.30 μ.μ., στο εκλογικό κέντρο (Θεμιστοκλέους και Πανεπιστημίου). Θα μιλήσει ο Δ. Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Αρίστος Καμαρινός, μαχητής του ΔΣΕ.

-- Από Εύβοια: Αύριο, Πέμπτη, 30/8, 7.30 μ.μ., στο εκλογικό κέντρο (Θεμιστοκλέους και Πανεπιστημίου).

-- Από Πρέβεζα: Αύριο, Πέμπτη, 30/8, 7.30 μ.μ., στην Αίθουσα Λογιστών, Κάνιγγος 27.

-- Από Λέσβο - Λήμνο - Αϊ - Στράτη: Τη Δευτέρα 3/9, στις 7 μ.μ., στο εκλογικό κέντρο (Πανεπιστημίου και Θεμιστοκλέους). Θα μιλήσουν οι Στ. Σκοπελίτης και Μ. Δούκας.

-- Από Αρτα: Τρίτη, 4/9, 7.30 μ.μ., στην Αίθουσα Λογιστών.

-- Από Γιάννενα: Τετάρτη, 5/9, 7 μ.μ., στην Αίθουσα Λογιστών.

Υπεύθυνοι Επιτροπών Ετεροδημοτών στην Αθήνα

-- ΕΒΡΟΣ: Κανδύλη Μαρία

-- ΡΟΔΟΠΗ: Φακιρίδης Δημήτρης

-- ΞΑΝΘΗ: Κολεσίδης Γιάννης

-- ΚΑΒΑΛΑ: Ραζάκος Χάρης

-- ΣΕΡΡΕΣ: Κουρέας Γιάννης

-- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Μουχάλης Ηλίας

-- ΚΙΛΚΙΣ: Νικολαΐδου Σταυρούλα

-- ΠΕΛΛΑ: Προυσανίδου Αλεξάνδρα

-- ΗΜΑΘΙΑ: Βασιλειάδης Θανάσης

-- ΚΟΖΑΝΗ: Θεοχάρης Δημήτρης

-- ΙΩΑΝΝΙΝΑ: Σιέμος Παναγιώτης

-- ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: Κολιούσης Σωτήρης

-- ΑΡΤΑ: Τσιούνης Νίκος

-- ΠΡΕΒΕΖΑ: Καλδάνης Χρήστος

-- ΤΡΙΚΑΛΑ: Πετράκης Ορέστης

-- ΚΑΡΔΙΤΣΑ: Τέγος Νίκος

-- ΛΑΡΙΣΑ: Πάσχος Θεόδωρος

-- ΜΑΓΝΗΣΙΑ: Αναγνώστου Χρήστος

-- ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ: Χριστοδούλου Νίκος

-- ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ: Λάππας Βασίλης

-- ΦΩΚΙΔΑ: Νανόπουλος Ηλίας

-- ΦΘΙΩΤΙΔΑ: Αδάμ Εύα

-- ΕΥΒΟΙΑ: Μπαρίτα Ζωή

-- ΒΟΙΩΤΙΑ: Παπαγιαννόπουλος Ο.

-- ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Λαζανά Κατερίνα

-- ΑΡΓΟΛΙΔΑ: Δαγρέ Ελένη

-- ΑΡΚΑΔΙΑ: Στούγιος Σταύρος

-- ΛΑΚΩΝΙΑ: Μουρκάκος Μίμης

-- ΜΕΣΣΗΝΙΑ: Ρεϊτζόπουλος Γιώργος

-- ΗΛΕΙΑ: Κορκολής Γιώργος

-- ΑΧΑΪΑ: Αλεξανδρίδης Κώστας

-- ΧΑΝΙΑ: Ταμπουρατζής Μανώλης

-- ΡΕΘΥΜΝΟ: Αλεξανδράκης Κ.

-- ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Ριτζάκης Λεωνίδας

-- ΚΕΡΚΥΡΑ: Μπορμπότης Κώστας

-- ΛΕΥΚΑΔΑ: Λογοθέτης Θεόφιλος

-- ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ: Φαρακλός Παναγιώτης

-- ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Μπάτικα Σταυρούλα

-- ΛΕΣΒΟΣ: Παπαϊωάννου Νίκος

-- ΧΙΟΣ: Παπαδόπουλος Δ.

-- ΣΑΜΟΣ: Μαγαλάρης Μάνος

-- ΙΚΑΡΙΑ: Κουτήφαρης Λευτέρης και Σεφέρη Βαγγελιώ

-- ΚΥΚΛΑΔΕΣ: Μουστάκης Κώστας

-- ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ: Χούλης Σάκης.

Χρήσιμες ημερομηνίες για τις εκλογές

Ορισμένες βασικές προθεσμίες που «τρέχουν» μέχρι τις εκλογές της 16ης Σεπτέμβρη είναι οι εξής:

-- Στις 31 Αυγούστου λήγει η προθεσμία για την επίδοση στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου των δηλώσεων για την κατάρτιση των συνδυασμών.

-- Την 1η Σεπτέμβρη ανακηρύσσονται οι συνδυασμοί από το Α` Τμήμα του Αρείου Πάγου.

-- Στις 7 Σεπτέμβρη λήγει η προθεσμία παράδοσης των ψηφοδελτίων από τα κόμματα στον οικείο νομάρχη. Επίσης, μέχρι τις 7 Σεπτέμβρη, οι συνδυασμοί μπορούν να προτείνουν υποψήφιο σε περίπτωση θανάτου άλλου. Στις 8 Σεπτέμβρη, το Πρωτοδικείο ανακηρύσσει το νέο υποψήφιο και στις 10 του μήνα γνωστοποιείται στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

-- Στις 9 Σεπτέμβρη λήγει η προθεσμία παράδοσης από τα κόμματα στο νομάρχη επαρκούς αριθμού ψηφοδελτίων για τα εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ