Τετάρτη 29 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
Η πολιτική που καίει τα δάση ταλαιπωρεί και τους ναυτεργάτες

Περιοδεία του Γιάννη Μανουσογιαννάκη στα μηχανοστάσια των ακτοπλοϊκών πλοίων, στον Πειραιά

Από άκρη σ' άκρη το πρώτο λιμάνι της χώρας «οργώνεται» καθημερινά από τις δυνάμεις της Κομματικής Οργάνωσης Ναυτεργατών και τις ταξικές δυνάμεις της ΠΕΜΕΝ και του ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, για να απευθύνουν το μήνυμα σε όλα τα πληρώματα των ακτοπλοϊκών πλοίων, σε κάθε ναυτεργάτη, ότι έχουν καθήκον να ενισχύσουν το Κόμμα που αταλάντευτα και με συνέπεια στέκεται στο πλευρό τους και αποτελεί το πιο πρωτοπόρο δικό τους κομμάτι, το ΚΚΕ.

Χτες το πρωί, ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, πρόεδρος του ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β' Πειραιά, επισκέφθηκε τα μηχανοστάσια των ακτοπλοϊκών πλοίων «ΚΝΩΣΣΟΣ ΠΑΛΛΑΣ» των Μινωικών Γραμμών και «ΚΡΗΤΗ ΙΙ» της ΑΝΕΚ. Μαζί του ήταν συνδικαλιστές - μέλη της διοίκησης της Ενωσης Μηχανικών για να γίνει ολοφάνερο ότι οι δεσμοί του ΚΚΕ με τους ναυτεργάτες είναι ατσάλινοι...

Στα μηχανοστάσια των δύο ακτοπλοϊκών πλοίων, έγινε σύσκεψη στο «κοντρόλ ρουμ» με πλούσια συζήτηση, όπου, όπως ήταν αναμενόμενο, κυριάρχησαν και οι πυρκαγιές με τους δεκάδες νεκρούς.

Ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, στη διάρκεια της κουβέντας, ξεκαθάρισε ότι η πολιτική που καίει ανθρώπους και δάση είναι η ίδια που ταλαιπωρεί τους ναυτεργάτες, συνολικά τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα. Ανέδειξε ότι οι ναυτεργάτες δεν είναι δυνατόν να επιβραβεύσουν με την ψήφο τους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που τους πετάνε στη στεριά με τις 10 μέχρι τώρα μειώσεις των οργανικών συνθέσεων που έκαναν διαχρονικά οι κυβερνήσεις τους, που συρρικνώνουν το εισόδημά τους και τα κοινωνικοασφαλιστικά τους δικαιώματα, βουλιάζουν το ΝΑΤ στα ελλείμματα, απαλλάσσοντας τους εφοπλιστές από ασφαλιστικές εισφορές, επιβάλλουν το καθεστώς της μαύρης εργασίας στα καράβια, την άνιση αμοιβή για ίση εργασία, ενώ, από την άλλη, εξασφαλίζουν δυσθεώρητα κέρδη για τους εφοπλιστές.

Τους κάλεσε να ψηφίσουν «βγάζοντας συμπεράσματα από την πορεία της ζωής μας. Μας "καίνε", μας κάνουν τη ζωή "μαύρη". Δε γίνεται να τους πούμε και μπράβο από πάνω» και επισήμανε ότι ισχυρό ΚΚΕ την επομένη των εκλογών θα ανοίξει δρόμους προοπτικής για θετικές εξελίξεις υπέρ συνολικά όλων των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ