Τετάρτη 29 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
ΛΑΡΙΣΑ
Να αλλάξει ο συσχετισμός δύναμης υπέρ του ΚΚΕ!

Περιοδεία του υποψήφιου βουλευτή του ΚΚΕ Τ. Τσιόγκα στο εργοστάσιο «ΕΛΒΑΚ»

Κάλεσμα καταδίκης του δικομματισμού και αποφασιστικής ενίσχυσης του ΚΚΕ στις ερχόμενες εκλογές, απηύθυνε ο Τ. Τσιόγκας, υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος στο νομό Λάρισας, μιλώντας στους εργαζόμενους του εργοστασίου ΕΛΒΑΚ, όπου περιόδευσε. «Ζούμε - είπε - σε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, όπου κυριαρχεί η ελευθερία της αγοράς και η ασυδοσία του κεφαλαίου. Προμηνύονται χειρότερα. Ομως, μπορούν πραγματικά να μπουν εμπόδια σ' αυτές τις εξελίξεις». Οπως τόνισε στη συνέχεια, «το βασικό είναι να ανέβει η ταξική πάλη, να αλλάξουν οι συσχετισμοί υπέρ του λαού», προσθέτοντας ότι «τότε μόνο είναι δυνατή η απόσπαση κατακτήσεων, καθώς τίποτα δεν μπορεί να γίνει όσο ο πολιτικός συσχετισμός δεν αλλάζει, όσο νομιμοποιείται η αντιλαϊκή πολιτική με την ψήφο».

Και υπογράμμισε: «Μόνο με καθαρή αντίθεση στα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και των ιμπεριαλιστών, μπορεί να υπάρξει κάτι καλύτερο για τους εργαζόμενους. Με ανοχή και συναίνεση μαζί τους θα μετράμε μόνο απώλειες. Βεβαίως, το λαϊκό κίνημα θα μπορέσει να έχει ουσιαστικά και ως ένα βαθμό βιώσιμα κέρδη, θα μπορέσει να εμποδίσει το πισωγύρισμα μόνο όταν περάσει σε φάση αντεπίθεσης, αξιοποιώντας τις νίκες όχι μόνο για τη βελτίωση της ζωής τους, αλλά και για την οργανωμένη αντεπίθεση, με στόχο τη λαϊκή εξουσία. Νίκες το κίνημα είχε στο παρελθόν. Δεν τις κράτησε, γιατί βρέθηκε ανέτοιμο να αντιμετωπίσει την αντιδραστική καταιγίδα των λεγόμενων εκσυγχρονισμών και μεταρρυθμίσεων. Και ήταν ανέτοιμο, γιατί διατηρούσε ελπίδες στη δικομματική εναλλαγή και, κυρίως, γιατί δεν έθετε ως προοπτική τη συνολική ρήξη και ανατροπή».

Καταλήγοντας ο Τ. Τσιόγκας επισήμανε: «Δίχως γενική ριζοσπαστική έως και ανατρεπτική γραμμή πλεύσης, με όρους λαϊκής οργανωμένης παρέμβασης και δράσης, δεν υπάρχει πραγματική λύση στα προβλήματα. Διεκδικούμε, λοιπόν, με όρους μαζικής πάλης, άμεσα για να υπάρξει ανακούφιση, για να υπάρξουν κατακτήσεις - εφαλτήριο για την τελική νίκη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ