Τετάρτη 29 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
Μόνο το ΚΚΕ μιλά για αποκλειστικά δημόσιο ΟΑΕΔ

Σε εργαζόμενους στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού μίλησε χτες ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β' Αθήνας

Μιλώντας στους εργαζόμενους του ΟΑΕΔ
Μιλώντας στους εργαζόμενους του ΟΑΕΔ
Τη θέση του ΚΚΕ για έναν αποκλειστικά δημόσιο ΟΑΕΔ, μέσω του οποίου θα εφαρμόζονται ουσιαστικά μέτρα που θα ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των ανέργων, ανέδειξε ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β΄ Αθήνας, Γ. Μαυρίκος, απευθυνόμενος στους εργαζόμενους των κεντρικών γραφείων του ΟΑΕΔ, στο Καλαμάκι, κατά τη διάρκεια περιοδείας στο χώρο.

Αναφερόμενος στην πολιτική επιδότησης των εργοδοτών που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι έχουν δοθεί δισεκατομμύρια μέσα από αυτά τα προγράμματα, χωρίς όμως να έχουν εξασφαλιστεί θέσεις μόνιμης εργασίας. Από την άλλη, η λεηλασία των χρημάτων του ΟΑΕΔ από τους καπιταλιστές έχει συμβάλει ώστε να διπλασιαστούν τα κέρδη τους μόνο τον τελευταίο χρόνο.

Το ΠΑΣΟΚ, τόνισε πιο κάτω, έκανε το νόμο που διέσπασε τον ΟΑΕΔ και έφτιαξε ανώνυμες εταιρείες, για να ανοιχτεί ο δρόμος στις ιδιωτικές εταιρείες. Αυτή ήταν η απαίτηση της ΕΕ, στην οποία είχανε συμφωνήσει μέσα από το Μάαστριχτ και τη Λευκή Βίβλο η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ηγεσία του ΣΥΝ. Το νόμο αυτό εφαρμόζει η ΝΔ. Είμαστε οι μόνοι, επισήμανε, που έμπρακτα αντισταθήκαμε στην ιδιωτικοποίηση του ΟΑΕΔ και στη λειτουργία των ιδιωτικών γραφείων εύρεσης εργασίας.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Γ. Μαυρίκος ξεκαθάρισε την αντίθεση του Κόμματος στην επιχείρηση διαχείρισης των χρημάτων του ΛΑΕΚ από τους λεγόμενους «κοινωνικούς εταίρους». Αναφερόμενος στα μέτρα για την ανεργία υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που είναι υπέρ της επιδότησης των ανέργων και της λήψης μέτρων για την επιβίωση και την ουσιαστική προστασία τους. Πολύ περισσότερο σε μια περίοδο που η πραγματική ανεργία μεγαλώνει. Ομως για να κάνεις μια τέτοια πολιτική, σημείωσε, χρειάζεται ένας ΟΑΕΔ αποκλειστικά δημόσιος που θα παίζει σημαντικό ρόλο και στις σημερινές συνθήκες και αύριο με μια άλλη προοπτική, με μια λαϊκή εξουσία που θα πρέπει να αντιμετωπίσει συνολικότερα το πρόβλημα της ανεργίας σαν φαινόμενο του καπιταλισμού.


Τέλος, κάλεσε σε ισχυροποίηση του ΚΚΕ, λέγοντας ότι «όσο πιο ισχυρό βγει το ΚΚΕ, τα νομοσχέδια που έχουνε στο πάνω συρτάρι θα τα πάνε στο αποκάτω». Δίνεται η δυνατότητα στο λαϊκό κίνημα να αμύνεται και να αντεπιτίθεται για τις σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ