Τετάρτη 29 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
Μαύρο και στους δύο, σαν τα αποκαΐδια της πολιτικής τους

Στην κεντρική πλατεία των Καμινίων μίλησε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Από τη χτεσινοβραδινή συγκέντρωση στα Καμίνια
Από τη χτεσινοβραδινή συγκέντρωση στα Καμίνια
«Μαύρο και στους δύο, μαύρο σαν τα αποκαΐδια που άφησε η πολιτική τους. Ψήφος στο ΚΚΕ»! Το κάλεσμα αυτό απηύθυνε χτες το βράδυ στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας στην πλημμυρισμένη από κοινό, από νιάτα και εργατιά, κεντρική πλατεία των Καμινίων.

Τη συγκέντρωση άνοιξε με ένα σύντομο χαιρετισμό η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής και υποψήφια βουλευτής στην Α' Πειραιά του Κόμματος. Επισήμανε ότι η νέα τραγωδία που έπληξε τη χώρα, τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα με τους δεκάδες νεκρούς και τα χιλιάδες στρέμματα καμένης γης, να αποτελέσουν ένα ακόμα κριτήριο την ώρα της κάλπης, για ισχυρό ΚΚΕ, «για να αρχίσει να γέρνει η πλάστιγγα, για να αρχίσουν να δημιουργούνται οι συνθήκες για τη λαϊκή αντεπίθεση».

Η Αλέκα Παπαρήγα παίρνοντας το λόγο τόνισε ότι οι δεκάδες νεκροί από τις πυρκαγιές έρχονται να προστεθούν στους νεκρούς των ναυαγίων του «ΔΥΣΤΟΣ» και του «ΣΑΜΙΝΑ», της «ΦΑΜΑΡ» και της «ΡΙΚΟΜΕΞ», των εργατικών εγκλημάτων στα εργοτάξια των Ολυμπιακών έργων και του ΜΕΤΡΟ, σε κάθε χώρο δουλιάς και τόνισε: «Στην κάλπη πρέπει να καεί η αντιλαϊκή πολιτική και οι υπεύθυνοί της, αυτοί που δημιουργούν αυτά τα χιλιάδες θύματα».

Ανέφερε τις ευθύνες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για την καταστροφή που ζει η χώρα, σημειώνοντας ότι αποκαλύφθηκαν οι τεράστιες ελλείψεις και προβλήματα των τεχνικών και κοινωνικών υποδομών, ότι τα κόμματα του δικομματισμού είναι πλουσιοπάροχα για την ανταγωνιστικότητα της πλουτοκρατίας και επιβάλλουν λιτότητα σε ό,τι αφορά τα συμφέροντα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Και εδώ, όπως υπογράμμισε, βασικό κριτήριο ψήφου τίθεται πλέον το ζήτημα ανάπτυξης «από ποιον για ποιον», ξεκαθαρίζοντας ότι το ΚΚΕ όταν μιλάει για ανάπτυξη έχει στην πρώτη γραμμή τη βελτίωση της ζωής των εργαζομένων μειώνοντας τα κέρδη της πλουτοκρατίας.

Προειδοποίησε ότι η ψήφος σε ΣΥΝ και ΛΑΟΣ θα είναι ψήφος χαμένη, γιατί είναι έτοιμα τις ψήφους αυτές να τις καταθέσουν αλλού και υπογράμμισε ότι «αν θέλουμε να αυξήσουμε την πάλη, να εμποδίσουμε τα χειρότερα μέτρα που έρχονται, να υπερασπίσουμε τα δάση, να έχουμε μικρά ή μεγάλα θετικά αποτελέσματα ψήφος στο ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ