Τετάρτη 29 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ
Κόψτε τους τη φόρα

Σε συγκέντρωση του Κόμματος στα Τουρκοβούνια μίλησαν χτες η βουλευτής του ΚΚΕ και ο πανεπιστημιακός Γιώργος Τριμπέρης, υποψήφιοι βουλευτές του Κόμματος στην Α΄ Αθήνας

Να συγκρουστούν αποφασιστικά με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που «οπλίζουν» το χέρι των εμπρηστών, ανοίγοντας το δρόμο στο κεφάλαιο για «μπίζνες» πάνω στην καμένη γη, χωρίς να ξεχνούν παράλληλα τις καθημερινές «φωτιές» που καίνε τα λαϊκά στρώματα, κάλεσε χτες, η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στην Α΄ Αθήνας, Λιάνα Κανέλλη, τους εργαζόμενους και τους νέους, που κατέκλυσαν το βράδυ, την Πλατεία Ελ. Βενιζέλου στα Τουρκοβούνια. Μαζί της και ο Γιώργος Τριμπέρης, Πανεπιστημιακός, επίσης υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στην Α΄ Αθήνας.

Στις αποπροσανατολιστικές συζητήσεις για δήθεν σχέδια τρομοκρατίας, χωρίς να μπαίνουν στην ουσία «του γιατί καίγονται τα δάση», αναφέρθηκε ο Γ. Τριμπέρης, λέγοντας ότι αυτοί που όπλισαν το χέρι των εμπρηστών είναι εδώ, κυβέρνησαν και κυβερνούν, είναι εκείνοι που αποχαρακτήρισαν εκατομμύρια στρέμματα δασών. Αναφέρθηκε ακόμα, στις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις στο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης, που ιδιωτικοποιούν παρά πέρα την Παιδεία και ανεβάζουν στα ύψη για τη λαϊκή οικογένεια το κόστος της μόρφωσης.

«Η φωτιά πρέπει να ξυπνήσει συνειδήσεις», είπε χαρακτηριστικά παίρνοντας στη συνέχεια τον λόγο, η Λιάνα Κανέλλη, καλώντας τον εργαζόμενο, τη μάνα, τον νέο, τον συνταξιούχο, αυτή τη φορά, να σκεφτούνε καλά μπροστά στην κάλπη. «Δεν είναι μόνο οι πρόσφατες πυρκαγιές. Είναι "οι νεκροί" κάθε μέρα. Ο "πόλεμος" για τον εργαζόμενο, είναι κάθε μέρα. Και τα χειρότερα έρχονται. Είναι αυτά, που ονομάζουν "μεταρρυθμίσεις"», υπογράμμισε.

«Το ΚΚΕ σας ζητάει τη διαμόρφωση πραγματικών λαϊκών κριτηρίων όταν πάτε στην κάλπη», συνέχισε. Τους κάλεσε να σκεφτούν τους νέους εργαζόμενους και τα νέα ζευγάρια, τα ελαστικά ωράρια, αν είναι δικαίωμα οι διακοπές μας, αν υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ. «Μέσα στο καλοκαίρι, ψήφισαν μαζί 11 από τα 13 νομοσχέδια στη Βουλή. Και βγαίνουν στις τηλεοράσεις και καμώνονται τα κοκόρια. Κόψτε τους τη φόρα. Είναι μπροστά γκρεμός - ΝΔ - και πίσω ρέμα - το ΠΑΣΟΚ. Δε θα πάμε να πέσουμε στη μέση», κατέληξε, αναδεικνύοντας παράλληλα ότι η αγανάκτηση, η οργή πρέπει να είναι συνειδητή προς την κατεύθυνση μιας λαϊκής εξουσίας στο μέλλον.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ