Τετάρτη 29 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Σαν δυο σταγόνες...

Σαν δυο «σταγόνες νερού» - ακόμα και σε επίπεδο φρασεολογίας - μοιάζουν σε πολλά ζητήματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

«Η οδική ασφάλεια αποτελεί εθνική προτεραιότητα», μας ενημερώνει το ΠΑΣΟΚ στο κυβερνητικό του πρόγραμμα.

«Η οδική ασφάλεια είναι θέμα πρώτης προτεραιότητας για τη νέα διακυβέρνηση», είχε διακηρύξει ο Κων. Καραμανλής λίγες μέρες μετά την ανάληψη των πρωθυπουργικών του καθηκόντων.

Στο «κυβερνητικό πρόγραμμα» του ΠΑΣΟΚ, το σοβαρότατο αυτό πρόβλημα εξαντλείται σε επτά όλες κι όλες αοριστολόγους αράδες. Στην πρώτη αναφέρεται ότι θα δημιουργηθεί Συντονιστική Αρχή, αρμόδια για την καθιέρωση προτύπων και τον έλεγχο υλοποίησής τους. Στη δεύτερη, πληροφορούμαστε ότι θα υπάρχουν «δείκτες μέτρησης των τελικών αποτελεσμάτων. Και στην τρίτη αράδα, μαθαίνουμε ότι «η κυκλοφοριακή αγωγή εισάγεται στο παιδαγωγικό πρόγραμμα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης». Το τελευταίο, μάλλον, θα το είχε κατά νου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, όταν ήταν υπουργός Παιδείας, αλλά δεν πρόλαβε να το υλοποιήσει!

Για τη «νέα διακυβέρνηση» τι να πούμε; Το «θέμα πρώτης προτεραιότητας» ξεχάστηκε και έγινε «έσχατο». Αν εξαιρέσουμε τις 390 κάμερες κατά μήκος του εθνικού οδικού δικτύου (μέτρο κάθε άλλο παρά για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας), στον τομέα της οδικής ασφάλειας διεκδικεί το... απόλυτο μηδέν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ