Τετάρτη 29 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Συγκαλύπτουν και τρομοκρατούν

Μπροστά στη γενικευμένη κατακραυγή και αγανάκτηση για το πύρινο έγκλημα των τελευταίων ημερών, η κυβέρνηση επιστράτευσε την εκδοχή των «ασύμμετρων απειλών». Πρόκειται για ένα εφεύρημα άθλιο και επικίνδυνο που δείχνει τις πραγματικές προθέσεις και τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, που φτάνουν πολύ πιο μακριά από την προπαγανδιστική αντιμετώπιση των πυρκαγιών και τον αποπροσανατολισμό του λαού και των εργαζομένων.

Οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης στοχεύουν στην εμπέδωση κλίματος τρομοκρατίας και τρομο-λαγνείας, στη λογική της αόρατης απειλής, η επίκληση της οποίας θα αξιοποιείται ανά πάσα στιγμή για να δικαιολογήσει μέτρα παραπέρα περιστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Αυτό επιβεβαιώνει και η σπουδή Ευρωπαίων και Αμερικάνων αξιωματούχων να υιοθετήσουν τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης. Την ίδια στιγμή, ο πραγματικός ένοχος για το παρανάλωμα, δηλαδή η εμπρηστική πολιτική που διαχρονικά και εναλλάξ προώθησαν και προωθούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, συγκαλύπτεται, αποκρύπτεται.

Σ' αυτήν την επιχείρηση συγκάλυψης, το ΠΑΣΟΚ είναι συνυπεύθυνο. Ούτε λίγο - ούτε πολύ, προσπαθεί να βγάλει λάδι τα επιχειρηματικά και άλλα συμφέροντα, που κρύβονται πίσω από τις πυρκαγιές και τα οποία με θέρμη υποστήριξε σαν κυβέρνηση. Παρουσιάζει τις φωτιές σαν «τυχαία φαινόμενα», περιορίζοντας την κριτική του στην αποδεδειγμένη αδυναμία της κυβέρνησης να διαχειριστεί την κρίση στην εξέλιξή της λόγω έλλειψης υποδομών, σχεδιασμού, προσωπικού. Ελλείψεις για τις οποίες το ίδιο το ΠΑΣΟΚ έχει τεράστιες ευθύνες, τόσο στο επίπεδο της κεντρικής, όσο και σ' αυτό της περιφερειακής - τοπικής διοίκησης.

Συνεργός στη συγκάλυψη είναι και ο ΣΥΝ. Ταυτίζεται με το ΠΑΣΟΚ και αντιφάσκει, αποδεικνύοντας την αφερεγγυότητά του απέναντι στους εργαζόμενους, όταν αυτοπαρουσιάζεται σαν κόμμα που αντιμάχεται το δικομματισμό. Να σκεφτούν οι εργαζόμενοι: Πόσο αξιόπιστη είναι μια δύναμη που από τη μια κατακεραυνώνει σαν εμπρηστική την πολιτική του δικομματισμού και όταν ξεσπάνε οι πυρκαγιές τις αποδίδει, μια στη ΔΕΗ, μια στους βοσκούς και πάει λέγοντας; Στο ίδιο μήκος κύματος και ο ΛΑ.Ο.Σ., που καλλιεργεί ρατσιστικά αντανακλαστικά και αποδίδει τις φωτιές στους μετανάστες.

Ανεξάρτητα από την έκταση, το βαθμό της οργάνωσης και τη μορφή που κάθε φορά παίρνει το έγκλημα σε βάρος του δημόσιου πλούτου και των ανθρώπων, ένοχος για τις φωτιές υπάρχει και έχει όνομα. Η αντιδασική πολιτική ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι αυτή που οπλίζει το χέρι των εμπρηστών. Η βεβαιότητα ότι η δικομματική εναλλαγή θα νομιμοποιήσει την όποια αλλαγή στη χρήση γης είναι αυτή που θρέφει τα επιχειρηματικά κερδοσκοπικά συμφέροντα σε βάρος του δασικού πλούτου, του περιβάλλοντος.

Σύμπτωμα και στρατηγική επιλογή αυτής της πολιτικής είναι η απογύμνωση των μηχανισμών πρόληψης και καταστολής της πυρκαγιάς, η οποία προωθείται και μέσω της αναδιάρθρωσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τον «Καποδίστρια». Για όλα τα παραπάνω και σε όλους τους παραπάνω, πρώτα και κύρια στο δικομματισμό, οι εργαζόμενοι έχουν συμφέρον να απαντήσουν στις 16 του Σεπτέμβρη. Η καταδίκη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στην κάλπη με την παράλληλη ενίσχυση του ΚΚΕ είναι αυτό που τρομοκρατεί τα εμπρηστικά συμφέροντα και τα κόμματά τους. Και αυτή πρέπει να είναι η τιμωρία τους.


Περικλής ΚΟΥΡΜΟΥΛΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ