ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 1 Σεπτέμβρη 2007
Σελ. /32
Να πιάσει τόπο η δυσαρέσκεια

Περιοδεία του υποψήφιου βουλευτή του ΚΚΕ στο Ν. Ιωαννίνων Κώστα Αλυσσανδράκη

«Οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι και οι τραπεζίτες να ψηφίσουν με βάση τα συμφέροντά τους και οι εργάτες, η νεολαία και τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα με γνώμονα τα δικά τους. Αδύναμη κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, ισχυρό ΚΚΕ, ώστε να πιάσει τόπο η δυσαρέσκεια και αγανάκτηση για την αντιλαϊκή πολιτική του δικομματισμού», ήταν το μήνυμα - προτροπή που απηύθυνε ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στα Γιάννενα Κώστας Αλυσσανδράκης προς τις λαϊκές οικογένειες του δημοτικού διαμερίσματος Μαρμάρων, όπου περιόδευσε μαζί με στελέχη του Κόμματος και της ΚΝΕ.

Ο Κώστας Αλυσσανδράκης στάθηκε, μεταξύ άλλων, στον αντιλαϊκό χαρακτήρα των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων και μεταρρυθμίσεων που ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από κοινού επιδιώκουν να επιταχύνουν μετά τις εκλογές σε βάρος των εργασιακών, ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, προκειμένου να προωθηθούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Αυτή η αντιλαϊκή πολιτική ταύτιση και εξομοίωση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αναδείχτηκε ανάμεσα σε άλλα και από τους κατοίκους της περιοχής.

Ο υποψήφιος βουλευτής επισήμανε την ανάγκη αυτή η λαϊκή δυσαρέσκεια και αγανάκτηση να μετατραπεί σε έμπρακτη καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής του δικομματισμού και των στηριγμάτων τους, ψηφίζοντας το ΚΚΕ, ώστε να υψωθούν εμπόδια, φραγμοί και να ενισχυθεί ο άλλος δρόμος ανάπτυξης με αποκλειστικό γνώμονα τα λαϊκά συμφέροντα και τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ
«Κράτος εν κράτει» η πολυεθνική μεταφορική COSCO

Απαγόρευσαν στην Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτή του Κόμματος, να περιοδεύσει μέσα στα γραφεία του πρακτορείου της εταιρείας

Ως «κράτος εν κράτει» λειτουργεί η πολυεθνική ναυτιλιακή, μεταφορική εταιρεία COSCO μέσα στην καρδιά του Πειραιά. Χτες το πρωί, απαγόρευσαν στην Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτή του Κόμματος, να περιοδεύσει μέσα στα γραφεία του πρακτορείου της εταιρείας που βρίσκεται στην Ακτή Μιαούλη και να συνομιλήσει με τους 30 περίπου εργαζόμενους! Η εντολή για τον αποκλεισμό της ευρωβουλευτή δόθηκε από τον διευθυντή του πρακτορείου και εκπρόσωπο της COSCO στην Ελλάδα, Αγγελο Καρακώστα, ο οποίος είναι και αναπληρωματικό μέλος της διοίκησης της Διεθνούς Ναυτικής Ενωσης.

Η COSCO αποτελεί διεθνώς τη μεγαλύτερη εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα των κοντέινερ (εμπορευματοκιβωτίων) και αυτή τη στιγμή είναι ένας από τους επίδοξους μνηστήρες, που «ορέγονται» το Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά ΑΕ, στο Ικόνιο. Ο ΣΕΜΠΟ αποτελεί τον οικονομικό πνεύμονα του Οργανισμού. Η κυβέρνηση της ΝΔ - εφαρμόζοντας το νόμο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, με τον οποίο μετέτρεψε τον ΟΛΠ σε ανώνυμη εταιρεία - έχει βγάλει τον ΣΕΜΠΟ στο «σφυρί» με τη μέθοδο της παραχώρησης. Τα όσα διαδραματίστηκαν χτες στα γραφεία του πρακτορείου της COSCO, που όπως ειπώθηκε αποτελούν «πολιτική» της εταιρείας, έρχονται να δώσουν μία «γεύση» για τα όσα περιμένουν τους εργαζόμενους του ΟΛΠ, αν περάσει η ιδιωτικοποίηση που προωθείται. Δηλαδή, θα μιλάμε για λιμάνι εργασιακό «γκέτο», όπου θα επικρατεί ο «νόμος της ζούγκλας» των πολυεθνικών.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Προσπάθεια αποκλεισμού του ΚΚΕ

Στο εργοστάσιο «ΜΙΝΕΡΒΑ» και σε άλλους εργασιακούς χώρους

Επιλεκτική συμπεριφορά απέναντι στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας εκδηλώθηκε από την εργοδοσία στο εργοστάσιο «Μινέρβα». Ενώ στο παρελθόν έχει ανοίξει τις πόρτες σε πολιτικούς εκπροσώπους άλλων κομμάτων και δε δυσκόλεψε την επαφή τους με τους εργαζόμενους, στο ΚΚΕ το αρνήθηκε.

Συγκεκριμένα, σε γραπτό αίτημα της ΚΟΘ του ΚΚΕ για να περιοδεύσει κλιμάκιό της με επικεφαλής τον βουλευτή και εκ νέου υποψήφιο Β΄ Θεσσαλονίκης, Αγγελο Τζέκη, δόθηκε αρνητική (!!!) προφορική απάντηση.

Αντίστοιχες δυσκολίες προσπάθησαν να δημιουργήσουν οι εργοδότες και οι διευθυντές, σε κλιμάκια της ΚΟΘ του ΚΚΕ και σε άλλους χώρους τις προηγούμενες μέρες (όπως σε ιδιωτικά ΙΕΚ, στον ΟΠΑΠ κ.ά.), χωρίς τελικά να καταφέρουν να εμποδίσουν τους υποψήφιους και τα στελέχη του ΚΚΕ να ενημερώσουν τους εργαζόμενους.

«Δε μας εκπλήσσει αυτή η κατάσταση», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΚΟΘ του ΚΚΕ. Και εξηγεί: «Η εργοδοσία έχει το δικαίωμα να έχει τις δικές της προτιμήσεις. Να αφήνει, δηλαδή, τις πόρτες ανοιχτές σε κόμματα και φορείς που καθόλου δε θίγουν τις επιδιώξεις της και να εμποδίζει τη φωνή του ΚΚΕ να φτάσει στους εργαζόμενους.

Δε μας εκπλήσσει αυτή η κατάσταση, γιατί η δημοκρατία τους σταματά έξω από τις πύλες των εργοστασίων, στους χώρους δουλιάς και εξαντλείται σε προεκλογικά τραπέζια των τηλεοράσεων. Γιατί η δημοκρατία τους θέλει τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία στη γωνία, θεατές, άμοιρους και άβουλους και όχι πρωταγωνιστές, στο κέντρο των εξελίξεων».

Και η ΚΟΘ του ΚΚΕ καταλήγει, ξεκαθαρίζοντας ότι: «Δεν υπάρχουν πόρτες και φραγμοί στην πολιτική δραστηριότητα του ΚΚΕ, στο δικαίωμά του να ενημερώνει και να οργανώνει την πάλη των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας, όπως έχει αποδείξει έμπρακτα δεκαετίες τώρα».

Στον τηλεοπτικό «902»

Παρακολουθήστε στην τηλεόραση του «902» σήμερα Σάββατο, αμέσως μετά το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων, στις 4 μ.μ., τη συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στην Καρδίτσα.

Ν. ΣΜΥΡΝΗ
Θρασύδειλη μεταμεσονύχτια επίθεση σε εκλογικό κέντρο του ΚΚΕ

Στόχος θρασύδειλων φασιστοειδών έγινε το προεκλογικό κέντρο του ΚΚΕ στη Ν. Σμύρνη, ξημερώματα Παρασκευής, στο οποίο έγραψαν τα εμετικά τους συνθήματα με σπρέι.

Οι ΚΟ Ν. Σμύρνης του ΚΚΕ καταγγέλλουν το περιστατικό, σημειώνοντάς το ως μιαν ακόμα ένδειξη τού πόσο ενοχλούν οι θέσεις και η δράση του ΚΚΕ και η ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση και αποδοχή τους από ευρύτερα λαϊκά στρώματα.

Με ανακοίνωσή τους, καλούν το λαό να καταψηφίσει τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και τους δορυφόρους τους, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑ.Ο.Σ., Δημοκρατική Αναγέννηση, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στηρίζουν τις αντιλαϊκές πολιτικές. Να υπερψηφίσει το ΚΚΕ, τη μόνη πολιτική δύναμη που με ειλικρίνεια και σταθερότητα στηρίζει τους λαϊκούς αγώνες, χωρίς να πτοείται από επιθέσεις ή προβοκάτσιες, από όπου και όποιους κι αν προέρχονται.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Ψήφο μαζικά στο ΚΚΕ

Να ενισχύσουν με την ψήφο τους σ' όλη τη χώρα τους συνδυασμούς του ΚΚΕ που με συνέπεια υπερασπίζεται τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των εργαζομένων, όλων των λαϊκών στρωμάτων, καλούν τους αγωνιστές της ΕΑ και του ΔΣΕ και τις οικογένειές τους, τα Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ Ανατολικής Αττικής, Ραφήνας, Αρτέμιδας(Λούτσα), Μαρκόπουλου, Πόρτο Ράφτη, Λαυρίου, Κορωπίου.

Καλούμε τους νέους και τις νέες μας να φανούν αντάξιοι συνεχιστές των αγώνων των γονιών τους και να πρωτοστατήσουν στον αγώνα για ενίσχυση του ΚΚΕ. «Ολοι στη Μάχη για ένα Ισχυρό ΚΚΕ στη Βουλή και στο Λαό!» καταλήγει η ανακοίνωση - κάλεσμα των Αντιστασιακών Οργανώσεων Αν. Αττικής.

  • Το Παράρτημα ΠΕΑΕΑ Εξαρχείων - Νεάπολης πραγματοποιεί συγκέντρωση την Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη 2007 και ώρα 6 μμ για να συζητηθεί η βοήθεια στο ΚΚΕ ενόψει των εκλογών.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ