Σάββατο 1 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
«Κράτος εν κράτει» η πολυεθνική μεταφορική COSCO

Απαγόρευσαν στην Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτή του Κόμματος, να περιοδεύσει μέσα στα γραφεία του πρακτορείου της εταιρείας

Ως «κράτος εν κράτει» λειτουργεί η πολυεθνική ναυτιλιακή, μεταφορική εταιρεία COSCO μέσα στην καρδιά του Πειραιά. Χτες το πρωί, απαγόρευσαν στην Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτή του Κόμματος, να περιοδεύσει μέσα στα γραφεία του πρακτορείου της εταιρείας που βρίσκεται στην Ακτή Μιαούλη και να συνομιλήσει με τους 30 περίπου εργαζόμενους! Η εντολή για τον αποκλεισμό της ευρωβουλευτή δόθηκε από τον διευθυντή του πρακτορείου και εκπρόσωπο της COSCO στην Ελλάδα, Αγγελο Καρακώστα, ο οποίος είναι και αναπληρωματικό μέλος της διοίκησης της Διεθνούς Ναυτικής Ενωσης.

Η COSCO αποτελεί διεθνώς τη μεγαλύτερη εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα των κοντέινερ (εμπορευματοκιβωτίων) και αυτή τη στιγμή είναι ένας από τους επίδοξους μνηστήρες, που «ορέγονται» το Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά ΑΕ, στο Ικόνιο. Ο ΣΕΜΠΟ αποτελεί τον οικονομικό πνεύμονα του Οργανισμού. Η κυβέρνηση της ΝΔ - εφαρμόζοντας το νόμο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, με τον οποίο μετέτρεψε τον ΟΛΠ σε ανώνυμη εταιρεία - έχει βγάλει τον ΣΕΜΠΟ στο «σφυρί» με τη μέθοδο της παραχώρησης. Τα όσα διαδραματίστηκαν χτες στα γραφεία του πρακτορείου της COSCO, που όπως ειπώθηκε αποτελούν «πολιτική» της εταιρείας, έρχονται να δώσουν μία «γεύση» για τα όσα περιμένουν τους εργαζόμενους του ΟΛΠ, αν περάσει η ιδιωτικοποίηση που προωθείται. Δηλαδή, θα μιλάμε για λιμάνι εργασιακό «γκέτο», όπου θα επικρατεί ο «νόμος της ζούγκλας» των πολυεθνικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ