Σάββατο 1 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
ΙΩΑΝΝΑ ΣΟΦΡΟΝΩΦ - ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΛΕΥΡΑΣ
Αλληλεγγύη στους απεργούς

Στο πλευρό των εργαζόμενων στην «Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης» στο Πλατύ, που αγωνίζονται, βρέθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στην Ημαθία

Δίπλα στους απεργούς της «Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης» (ΕΒΖ) στο εργοστάσιο στο Πλατύ βρέθηκαν χτες για να εκφράσουν την αλληλεγγύη στον αγώνα τους οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στην Ημαθία Ιωάννα Σοφρόνωφ και Χρήστος Αλευράς. Οι εργαζόμενοι, που βιώνουν πλέον τα αποτελέσματα της εφαρμογής του ολέθριου κανονισμού της νέας ΚΑΠ για τη ζάχαρη, διεκδικούν τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.

Μιλώντας στους εργαζόμενους, που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση στην πύλη του εργοστασίου, οι υποψήφιοι του ΚΚΕ επισήμαναν ότι οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ συναποφασίζουν και εφαρμόζουν τις ολέθριες αποφάσεις της ΕΕ, που έχουν ως αποτέλεσμα τη δραματική συρρίκνωση της τευτλοκαλλιέργειας, ενώ πάνω από 1.000 μόνιμοι εργαζόμενοι και μερικές χιλιάδες εποχικοί χάνουν τη δουλιά τους από την ΕΒΖ. «Χρειάζεται άμεση αγωνιστική αντίδραση και αγωνιστικός συντονισμός των αγροτών, των εργατών και των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ζάχαρης, αλλά και γενικότερα στον αγροτικό τομέα, που πλήττεται από τις αποφάσεις της νέας ΚΑΠ και του ΠΟΕ», τόνισαν. «Ταυτόχρονα, πρόσθεσαν, απαιτείται να αποδυναμωθούν πολιτικά η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και να υπερψηφιστεί το ΚΚΕ».

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στην ΕΒΖ τονίστηκε ότι ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος να κλείσουν και άλλα από τα εναπομείναντα εργοστάσια. Οπως ανέφεραν, από τα 250.000 στρέμματα με ζαχαρότευτλα που ήταν ο στόχος της ΕΒΖ, καλλιεργήθηκαν μόνο 150.000, μετά την απόσυρση της μισής εθνικής ποσόστωσης ζάχαρης στην ΕΕ και την απόφαση μετατροπής των δύο ζαχαρουργείων σε Λάρισα και Ξάνθη σε μονάδες παραγωγής βιοαιθανόλης. Με βάση τα δεδομένα αυτά, εξέφρασαν φόβους ότι στο τέλος θα παραμείνει σε λειτουργία μόνο ένα εργοστάσιο στην Ελλάδα και τα δύο εργοστάσια στη Σερβία. Πρόσθεσαν ότι και με νέα επιπλέον πριμ - δέλεαρ η Κομισιόν δίνει τη χαριστική βολή στην τευτλοκαλλιέργεια. Οσον αφορά τη μετατροπή των δύο εργοστασίων σε μονάδες βιοαιθανόλης, οι εργαζόμενοι εκτίμησαν ότι κανένα συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν υλοποιείται για το σκοπό αυτό και ότι δε φαίνεται να μπορέσει να λειτουργήσει μια τέτοια μονάδα πριν το 2010.



Motion Team


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ