Σάββατο 1 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Εχεις δύναμη, μην τη χαρίσεις

Του Ηλία Μακρή από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Του Ηλία Μακρή από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Ψηφίζεις για όλα, όχι μόνο για τις φωτιές. Ηδη το Ασφαλιστικό είναι στο τραπέζι.

Ψηφίζεις και για τα κρυμμένα λόγια: Ηδη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μιλούν για νέα παραγωγή «φιλική στο περιβάλλον» και «εμπορεύσιμη». Σημαίνει αντίο σταφύλι, αντίο ελιά, αντίο κτηνοτροφία. Γιατί τώρα που βρήκανε παπά θα τα θάψουν όλα. Τόσα χρόνια πασχίζουν να πείσουν τον αγρότη να πάψει να παράγει όσα αιώνες μάς θρέφουν. Τώρα είναι η ώρα απόλυτης εφαρμογής της ΚΑΠ.

Ψηφίζεις και γι' αυτά που ο κόσμος τάχει τούμπανο: Οτι ο ΣΥΝ έχει παραπλήσιο με το ΠΑΣΟΚ πρόγραμμα σ' όλα τα κρίσιμα. Ειδικά σ' αυτά που έχουν κοινή μήτρα τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Μια ματιά στο τηλεοπτικό δεκάλεπτό τους που προβλήθηκε χτες, ήταν ικανή να πείσει και τους τελευταίους πως ο ΣΥΝ λειτουργεί αποκλειστικά και μόνο σαν συμπληρωματική δύναμη στο στρατόπεδο της σοσιαλδημοκρατίας. Οτι ο κυβερνητισμός εντός των πλαισίων διαχείρισης του καπιταλισμού ήταν και παραμένει κυρίαρχο στοιχείο του.

Τώρα, λοιπόν, πριν είναι αργά: Δώσε κι άλλη δύναμη στη δύναμή σου, στο ΚΚΕ. Τώρα, χάλασε τα σχέδια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Τώρα διεκδίκησέ τα όλα. Τώρα κάνε καθαρό πως έχεις σκοπό και την επομένη των εκλογών να είσαι ικανός να τους βάλεις εμπόδιο σ' ό,τι σου καίει τη ζωή. Αυτοί δεν αλλάζουν. Εσύ μπορείς να αλλάξεις. Εχεις υποχρέωση να αλλάξεις. Το ΚΚΕ ήταν και θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Για να σωθούν όσα μπορούν να σωθούν, να αποσπαστούν κατακτήσεις.

Κόντυνέ τους, κάψτους, τρομοκράτησέ τους, διάλεξε όποιο ρήμα - πράξη θες, αρκεί να καταψηφίσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Αρκεί να μη χαραμίσεις την ψήφο σου στα συμπληρώματα του αστικού πολιτικού συστήματος, τον ΣΥΝ και το ΛΑ.Ο.Σ.

Μέτρα κάθε σουπιά: κι αυτήν που την έπιασε ο πόνος για τη διαφάνεια, και την άλλη που διαμαρτύρεται γιατί χαλάει το ευρωπαϊκό προφίλ και την τρίτη που ζητάει γενναιότητα. Οταν η ίδια σου η ζωή έχει βάλει κάθε κατεργάρη στον πάγκο του, θυμήσου απλά: Δεν κάηκες χτες. Χτες αποκαλύφθηκε το αδιέξοδο στο δρόμο που ήδη περπατούσες. Μέτρα την πρεμούρα τους μόλις διαπίστωσαν πως έχεις ήδη αποφασίσει να τους τιμωρήσεις. Να, που σε ονομάζουν και πάλι κυρίαρχο λαό. Ε, γίνε!

Ασχετο: άκου «γεροντοκόρη του έθνους»! Το ΠΑΣΟΚ! Πιπέρι...


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ