ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 4 Σεπτέμβρη 2007
Σελ. /32
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
«'Η θα τους φοβόμαστε ή θα τους φοβίζουμε»

Από τη χτεσινή συγκέντρωση του Κόμματος στο Περιστέρι
Από τη χτεσινή συγκέντρωση του Κόμματος στο Περιστέρι
«Κάτι πάει να γίνει πολύ καλό στις 16 του Σεπτέμβρη», είπε η Αλέκα Παπαρήγα μόλις ανέβηκε στο βήμα της χτεσινοβραδινής συγκέντρωσης του ΚΚΕ στην πλατεία Αγίου Αντωνίου, στο Περιστέρι. «Αυτό, εξήγησε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, δεν το συμπεραίνουμε μόνο μέσα από την επικοινωνία μας με το λαό. Φαίνεται, συμπλήρωσε, κι από το ότι έχουν αρχίσει να κινδυνολογούν και να τρομοκρατούν το λαό. Προσέξτε, λένε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και τα "παπαγαλάκια" τους, μην έχουμε ανίσχυρη και αδύναμη κυβέρνηση»...

Θέλουν, επισήμανε η Αλέκα Παπαρήγα, ο λαός να μη δείξει τη θέλησή του, την ωρίμανση της πείρας του. Στη συνέχεια υπογράμμισε πως η δημοκρατία είναι ταξική κι ο δικομματισμός και το αστικό σύστημα δε θέλουν η δημοκρατία των λίγων να πληγεί από τη δημοκρατία των πολλών. Κάλεσε τους εργαζόμενους που έχουν καταλάβει ότι τα δύο κόμματα τους κοροϊδεύουν να το δείξουν στην κάλπη. Την επόμενη μέρα των εκλογών να είναι τρομοκρατημένοι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κι όχι ο λαός. Ή θα τους φοβόμαστε ή θα τους φοβίζουμε, ξεκαθάρισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και τόνισε: Κριτήριο ψήφου είναι τα λαϊκά προβλήματα και στην κάλπη πρέπει να εκφραστεί αντίθεση κι αντίσταση στην εξαπάτηση. Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν οι υποψήφιοι στη Β' Αθήνας Γ. Πέρρος, Π. Μεντρέκας, Χρ. Μαργανέλης, Μ. Σελέκος, Λ. Πέτσας, Κ. Παπλωματάς και η υποψήφια στην Α' Αθήνας Λ. Κανέλλη.

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Η πλατεία ήταν γεμάτη...

Στην πλημμυρισμένη από εργατόκοσμο πλατεία Λαού του Κερατσινίου, μίλησε την Κυριακή το βράδυ η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, τονίζοντας ότι όταν «ο λαός ανακαλύψει τη δύναμή του, θα καταλάβει ότι ο αντίπαλος δεν είναι ισχυρός όσο φαίνεται».

Επισήμανε ότι η κινδυνολογία που θα οξυνθεί τις επόμενες μέρες μέχρι τις εκλογές, περί ακυβερνησίας και χάους, δεν πρέπει να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα γιατί ό,τι φοβάται η άρχουσα τάξη και τα κόμματά της, δεν πρέπει να το φοβάται ο λαός, αντίθετα θα πρέπει να το επιδιώκει για να τους δυσκολεύει. Υπογράμμισε ότι αξίζει κανείς να ψηφίσει ΚΚΕ και για τη νέα γενιά η οποία ξεκινάει τη ζωή με πολύ χειρότερους όρους από ό,τι οι προηγούμενες γενιές. Αναφερόμενη ειδικά στους νέους, σημείωσε ότι μπορεί οι ίδιοι να μην έχουν μεγάλη προσωπική εμπειρία, έχουν όμως την εμπειρία των οικογενειών τους, τα όσα οι ίδιοι βιώνουν με την υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση της Παιδείας για να καταλήξουν σε ασφαλές συμπέρασμα και να ψηφίσουν ΚΚΕ.

Προεκλογικές συγκεντρώσεις
Σήμερα, Τρίτη

-- Πτολεμαΐδα: Στις 8.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία. Θα μιλήσει ο Γιώργος Σκιαδιώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αύριο, Τετάρτη

-- Γιάννενα: Στις 8 μ.μ. Θα μιλήσει ο Κώστας Καζάκος, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΚΕ.

-- Λάρισα: Στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Ταχυδρομείου, με ομιλητή τον Δ. Κουτσούμπα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Την Πέμπτη 6/9

-- Δράμα: Στις 11 π.μ., στην πλατεία Ελευθερίας. Θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.

-- Σέρρες: Στις 8.30 μ.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας. Θα μιλήσει η Φιλιώ Σαραντίδου, υποψήφια βουλευτής Σερρών του ΚΚΕ, και θα χαιρετίσει ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ευρωβουλευτής και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας.

Την Παρασκευή 7/9

-- Κοζάνη: Στις 8.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία. Θα μιλήσει ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Αγρίνιο: Στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Δημοκρατίας. Θα μιλήσει ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.

-- Βόλος: Στις 8.30 μ.μ., στην παραλία (έξω από το Πανεπιστήμιο), με ομιλητή τον Γ. Μαυρίκο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Ξάνθη: Στις 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία. Θα μιλήσει ο Ορέστης Κολοζώφ, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Κόμματος.

-- Γρεβενά: Στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία. Θα μιλήσει ο Αντώνης Σκυλλάκος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Αρτα: Στις 9 μ.μ., στο εκλογικό κέντρο της Σκουφά. Θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του Κόμματος.

-- Κιλκίς: Στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Ειρήνης. θα μιλήσει ο Κώστας Πινέλης, υποψήφιος βουλευτής Κιλκίς του ΚΚΕ.

Το Σάββατο 8/9

-- Φλώρινα: Στις 8.30 μ.μ., στον πεζόδρομο. Θα μιλήσει ο Τάκης Τσιόγκας, βουλευτής του Κόμματος.

Την Κυριακή 9/9

-- Νάουσα: Στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία Καρατάσου. Θα μιλήσει ο Χρήστος Τρεμπελής, υποψήφιος βουλευτής Ημαθίας του ΚΚΕ, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Νάουσας.

-- Τρίκαλα: Στις 8 μ.μ., στην πλατεία Ρήγα Φεραίου (πεζόδρομος Ασκληπιού), με ομιλητή τον Κ. Καζάκο, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΚΕ.

Πολιτική συγκέντρωση συνταξιούχων

Οι Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ πραγματοποιούν πολιτική συγκέντρωση για τις εκλογές την Πέμπτη 6/9, στις 10.30 π.μ., στην αίθουσα ΤΕΒΕ (Σωκράτους 23). Θα μιλήσει ο Γ. Μαυρίκος, υποψήφιος στη Β' Αθήνας του ΚΚΕ.

Συγκεντρώσεις στην Αθήνα

-- Σήμερα Τρίτη, οι Β. Δημόπουλος υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στην Α' Αθήνας και Μ. Πέτσας υποψήφιος στη Β' Αθήνας θα μιλήσουν σε συγκέντρωση δικηγόρων, στις 7 μ.μ., στο εκλογικό κέντρο του ΚΚΕ (Θεμιστοκλέους και Πανεπιστημίου).

-- Αύριο Τετάρτη, σε συγκέντρωση γυναικών, στις 7 μ.μ., σε καφετέρια στην οδό Μαρίνου Αντύπα 130 στην Ηλιούπολη, θα μιλήσει ο Γ. Μαυρίκος μέλος της ΚΕ και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β' Αθήνας.

-- Αύριο Τετάρτη, ο Σπ. Χαλβατζής μέλος του ΠΓ της ΚΕ και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β' Αθήνας, θα μιλήσει σε συγκέντρωση εργαζομένων στην «Τυποεκδοτική», στις 3 μ.μ.

-- Αύριο Τετάρτη, σε συγκέντρωση της Αχτίδας Καλλιτεχνών του ΚΚΕ, στις 7.30 μ.μ., στο εκλογικό κέντρο (Θεμιστοκλέους και Πανεπιστημίου), θα μιλήσουν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ Βασίλης Κολοβός και Εύα Μελά. Θα χαιρετίσουν οι επίσης υποψήφιοι βουλευτές Λίλα Καφαντάρη και Λάκης Χαλκιάς.

ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ
Στο ΚΚΕ η μόνη πολιτικά κερδισμένη ψήφος

«Αντιπολίτευση σήμερα, με σαφή θέση και δράση κατά των κομμάτων εξουσίας, κατά του κεφαλαίου, κατά των μονοπωλίων είναι μόνο το ΚΚΕ», υπογράμμισε, απ' την πλατεία Αγίου Δημητρίου στους Αμπελόκηπους, η Αλέκα Παπαρήγα. Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ επισήμανε πως «αφού αυτές οι εκλογές δεν μπορούν να οδηγήσουν σε μια λαϊκή εξουσία, σε μια λαϊκή κυβέρνηση, ένα είναι το όφελος: Να έχουμε κυβέρνηση αδύναμη, να έχουμε κυβέρνηση που να μην αισθάνεται ότι μπορεί να έχει ελεύθερα τα χέρια, όπως οι προηγούμενες κυβερνήσεις». Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως πρέπει να είναι αδύναμο το «δίδυμο ΝΔ - ΠΑΣΟΚ» και γενικότερα «το αστικό πολιτικό σύστημα».

Στη συνέχεια σημείωσε: «Η ψήφος στο ΣΥΝ, στο ΛΑ.Ο.Σ. - και δεν ξέρω τι άλλο εμφανίζεται - είναι μια ψήφος 100% χαμένη». Εξήγησε ότι ο λόγος δεν είναι πως πρόκειται για μικρά κόμματα, αλλά ότι η ψήφος «είναι χαμένη πολιτικά». Αναφερόμενη στο ΣΥΝ σημείωσε ότι «δεν υπάρχει κεντρική επιλογή που δεν τη στήριξε, είτε με την ψήφο του, είτε λέγοντας πως δεν είναι ούτε μαύρο, ούτε άσπρο, είναι γκρίζο. Ετσι λέγανε και για τη Λισαβόνα». Και πρόσθεσε: «Είναι ευέλικτοι, βρίσκουν και κάτι κακό, βρίσκουν και κάτι καλό».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ