ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη 2007
Σελ. /28
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ
ΚΚΕ γιατί αύριο πρέπει να αντισταθούμε

Στην προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ μίλησε χτες βράδυ ο Γιώργος Σκιαδιώτης, μέλος της ΚΕ του Κόμματος

Σε μια συγκέντρωση - προμήνυμα της απόφασης του εργαζόμενου λαού να ενισχύσει αποφασιστικά και μαζικά το ΚΚΕ στις εκλογές, αναδείχτηκε η χτεσινοβραδινή προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στην Πτολεμαΐδα, την πόλη όπου χιλιάδες εργαζόμενοι δουλεύουν νυχθημερόν για να κρατούν σε λειτουργία την ενεργειακή καρδιά της χώρας.

Ηταν η μεγαλύτερη συγκέντρωση των τελευταίων χρόνων. Και έδειξε πως ο εργαζόμενος λαός αναγνωρίζει τη σημαντική συμβολή του ΚΚΕ στην οργάνωση της πάλης του για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του. Πως ολοένα και περισσότεροι κατανοούν την ανάγκη και με την ψήφο τους να δυναμώσουν το ΚΚΕ, για να δυναμώσει η αντίσταση στην πολιτική της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της, για να ανοίξει ο δρόμος για φιλολαϊκή ανάπτυξη.

Στον εργαζόμενο λαό της περιοχής, που ζει τις επιπτώσεις από την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ΑΕ, στις εργασιακές συνθήκες, στο περιβάλλον, στην υγεία του ίδιου και των παιδιών του, απευθύνθηκε ο Γιώργος Σκιαδιώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και προειδοποίησε πως η επίθεση στα δικαιώματά τους θα συνεχιστεί μετά τις εκλογές με μεγαλύτερη ένταση, είτε κυβέρνηση βγει η ΝΔ είτε το ΠΑΣΟΚ. «Αύριο πρέπει να αντισταθούμε και η αντίσταση απαιτεί ισχυρό ΚΚΕ», είπε. Και κάλεσε σε αποδυνάμωση του δικομματισμού. «Τίποτε δεν κερδίζει ο εργαζόμενος, εάν αποδυναμώνει τον έναν πόλο του δικομματισμού και δυναμώνει τον άλλο. Ετσι μένει ισχυρός ο δικομματισμός και πανίσχυρη η αντιλαϊκή πολιτική. Ο ίδιος δρόμος αντιλαϊκής ανάπτυξης».

Επικαλέστηκε την πείρα των τελευταίων τουλάχιστον 30 χρόνων, που, όπως είπε, απέδειξε ότι ο δρόμος οικονομικής και παραγωγικής ανάπτυξης που ακολουθούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ παράγει υπερκέρδη για τους λίγους, τους κεφαλαιοκράτες, και οδύνες, φτώχεια για τους εργαζόμενους. «Αποδείχνει ότι όποιος και να τον εφαρμόζει αυτόν το δρόμο, όποιος και να κυβερνά, πράσινος ή γαλάζιος, με συμμάχους ή μη, με λίγο μαύρο ή με λίγο ροζ, κυβερνά και διαχειρίζεται την εξουσία για λογαριασμό της αστικής τάξης.

Διδάσκει η πείρα, επίσης, ότι όσο ο λαός καθυστερεί να οργανώσει την αντίστασή του, να αντεπιτεθεί, να ανατρέψει αυτόν το δρόμο, αυτήν την πολιτική, τόσο περισσότερο μεγαλώνουν τα προβλήματα και γίνεται ακόμα πιο δύσκολο να αντιμετωπιστούν», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Σκιαδιώτης.

Κριτήριο ψήφου οι δημοκρατικές ελευθερίες

Συγκέντρωση δικηγόρων στην Αθήνα

Στους δικηγόρους της Αθήνας, στους επιστήμονες της Νομικής, μίλησαν χτες το βράδυ οι Β. Δημόπουλος και Μ. Πέτσας υποψήφιοι στην Α΄ και Β΄ Αθήνας αντίστοιχα και όπως ήταν φυσικό, ιδιαίτερη αναφορά έκαναν στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες.

Οι δύο ομιλητές επισήμαναν ότι κριτήριο για την ψήφο στις εκλογές της 16ης Σεπτέμβρη θα πρέπει να αποτελέσει και η στάση των δύο μονομάχων του δικομματισμού (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) στα ζητήματα της δημοκρατίας.

Ο Β. Δημόπουλος ζήτησε από το δικηγορικό κόσμο να καταδικάσει την κυβέρνηση της ΝΔ και την αξιωματική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ για μια σειρά νομοθετήματα που προώθησαν τα τελευταία χρόνια σε εθνικό και ευρωενωσιακό επίπεδο, συρρικνώνοντας τις λαϊκές ελευθερίες. Αναφέρθηκε στη Συνθήκη Σέγκεν, την Ευρωπόλ, το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και παράδοσης, στη Συνθήκη Μπρουμ που επιβάλλει το ηλεκτρονικό φακέλωμα, την ποινικοποίηση των λαϊκών αγώνων και την εργοδοτική τρομοκρατία. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ο ομιλητής, υποστήριξαν κάθε μέτρο για τις κάμερες ηλεκτρονικής παρακολούθησης, την απόφαση για τα ηλεκτρονικά μητρώα κ.λπ. Οσον αφορά τη Δικαιοσύνη ο υποψήφιος του ΚΚΕ είπε ότι νοσεί βαριά και αποτελεί τμήμα των δομών του συστήματος. Το κυρίαρχο, συνέχισε, είναι να κοπεί ο ομφάλιος λώρος που συνδέει τη Δικαιοσύνη με το κοινωνικοπολιτικό κατεστημένο.

Ο δεύτερος ομιλητής, ο Μ. Πέτσας, αναφέρθηκε στα προβλήματα των νέων και κυρίως στους νέους και ασκούμενους δικηγόρους. Η υπαλληλοποίηση που εμφανίζεται όλο και περισσότερο στους κλάδους παροχής υπηρεσιών, παρουσιάζεται πιο έντονα στους νέους δικηγόρους. Η νέα γενιά, συνέχισε ο Μ. Πέτσας, έχει συγκεντρώσει μεγάλη πείρα και μπορεί να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα, τιμωρώντας τα δύο κόμματα που προσπαθούν να εμφυσήσουν τη μοιρολατρία και ηττοπάθεια στους νέους ανθρώπους.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΓΑΝΕΛΛΗΣ - ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΜΠΟΥΡΑΣ
«Ενεργός γήρανση» σημαίνει δουλιά μέχρι το θάνατο

Στη Συνεταιριστική Φαρμακαποθήκη (ΣΥΝΦΑ) περιόδευσαν χτες οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ

Από τη χτεσινή περιοδεία
Από τη χτεσινή περιοδεία
«Οταν γυρίζουμε το βράδυ στο σπίτι μας και καθόμαστε γύρω απ' το τραπέζι με την οικογένεια, δε μας απασχολεί ποιο λαμπερό όνομα θα μπει σε ποιο ψηφοδέλτιο. Μας απασχολεί το πώς θα πληρώσουμε τα φροντιστήρια του παιδιού μας, το αν θα βρουν τα παιδιά μας δουλιά για να πάρουν σύνταξη, ή αν θα δουλεύουν "delivery"...».

Με τα παραπάνω λόγια απευθύνθηκε ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β' Αθήνας Χρήστος Μαργανέλλης, στους εργαζόμενους της ΣΥΝΦΑ (Συνεταιριστικής Φαρμακαποθήκης), στον Αλιμο, όπου περιόδευσαν χτες μαζί με τον Βασίλη Κουμπούρα, επίσης υποψήφιο βουλευτή του Κόμματος στη Β' Αθήνας.

Συζητώντας με τους εργαζόμενους στα γραφεία και την αποθήκη της εταιρείας, οι δύο υποψήφιοι καταδίκασαν κάθε προσπάθεια που γίνεται για να αποπροσανατολιστούν οι ψηφοφόροι από τα αληθινά τους προβλήματα και τους ενόχους, ενώ αναφορικά με την πολιτική που ασκούν μπλε και πράσινες κυβερνήσεις, τόνισαν: «Μιλάνε για "ενεργό γήρανση" και θέλουν να δουλεύουμε μέχρι τον τάφο. Και γιατί να μην είναι "ενεργός γήρανση" το να ζεις με μια καλή σύνταξη;.. Οταν εμείς ζητάμε 1.300 ευρώ κατώτερο μισθό, μας λένε αιθεροβάμονες. Γιατί; Μήπως δεν αυξάνονται τα κέρδη τους; Αλλά τους μειώνουν τη φορολογία».

Επισήμαναν ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να στηρίξουν ούτε τα «συμπληρώματα» του δικομματισμού, όπως είναι ο ΣΥΝ και ο ΛΑ.Ο.Σ. Αλλωστε στον κλάδο του Φαρμάκου, οι δυνάμεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ συνεργάζονται σε συνδικαλιστικό επίπεδο (στο πρόσφατο, 10ο συνέδριο της ΟΕΦΣΕΕ συγκρότησαν κοινό ψηφοδέλτιο).

«Οσο ισχυρότεροι, τόσο χειρότεροι θα είναι», κατέληξαν, μεταξύ άλλων, οι δύο υποψήφιοι βουλευτές, απαντώντας σε όσους θέλουν να εγκλωβίσουν τους εργαζόμενους σε μια ανησυχία για «ισχυρές» ή όχι κυβερνήσεις που εξυπηρετεί μόνο το δικομματισμό.

ΜΠΑΜΠΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
Ράπισμα στην πολιτική του δικομματισμού

Σε εργαζόμενους στο Γενικό Νοσοκομείο και Ψυχιατρείο Κέρκυρας μίλησε χτες ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στο νομό

Η αναγκαιότητα ενίσχυσης του ΚΚΕ, ώστε να δοθεί ηχηρό ράπισμα στην αντιλαϊκή πολιτική του δικομματισμού, και η δυνατότητα που υπάρχει μέσα και από τις επικείμενες εκλογές η λαϊκή δυσαρέσκεια και αγανάκτηση από αυτήν την πολιτική - βραχνά για τα λαϊκά συμφέροντα και δικαιώματα να μετατραπεί σε έμπρακτη καταδίκη των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ήταν το κάλεσμα που απηύθυνε ο υποψήφιος βουλευτής Κέρκυρας του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους σε εργαζόμενους στο Γενικό Νοσοκομείο και Ψυχιατρείο Κέρκυρας κατά τη χτεσινή περιοδεία του.

«Η ενίσχυση του ΚΚΕ σε τοπικό επίπεδο θα συμβάλει και θα συντελέσει στην πανελλαδική του ενίσχυση, ώστε οι εργαζόμενοι, λαός και νεολαία από καλύτερη θέση να δώσουν τη μάχη για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων τους σε όλα τα επίπεδα», σημείωσε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ. Αναδεικνύοντας έτσι τη δυναμική και τη δυνατότητα που υπάρχει, ο κερκυραϊκός λαός να εκλέξει κομμουνιστή βουλευτή - αντίβαρο στους εκπροσώπους του δικομματισμού και της πολιτικής που υπηρετούν, η οποία έχει οδηγήσει, μεταξύ άλλων, στην ένταση της επίθεσης στα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα, στην εμπορευματοποίηση Υγείας και Παιδείας κ.ά.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ