Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΓΑΝΕΛΛΗΣ - ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΜΠΟΥΡΑΣ
«Ενεργός γήρανση» σημαίνει δουλιά μέχρι το θάνατο

Στη Συνεταιριστική Φαρμακαποθήκη (ΣΥΝΦΑ) περιόδευσαν χτες οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ

Από τη χτεσινή περιοδεία
Από τη χτεσινή περιοδεία
«Οταν γυρίζουμε το βράδυ στο σπίτι μας και καθόμαστε γύρω απ' το τραπέζι με την οικογένεια, δε μας απασχολεί ποιο λαμπερό όνομα θα μπει σε ποιο ψηφοδέλτιο. Μας απασχολεί το πώς θα πληρώσουμε τα φροντιστήρια του παιδιού μας, το αν θα βρουν τα παιδιά μας δουλιά για να πάρουν σύνταξη, ή αν θα δουλεύουν "delivery"...».

Με τα παραπάνω λόγια απευθύνθηκε ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β' Αθήνας Χρήστος Μαργανέλλης, στους εργαζόμενους της ΣΥΝΦΑ (Συνεταιριστικής Φαρμακαποθήκης), στον Αλιμο, όπου περιόδευσαν χτες μαζί με τον Βασίλη Κουμπούρα, επίσης υποψήφιο βουλευτή του Κόμματος στη Β' Αθήνας.

Συζητώντας με τους εργαζόμενους στα γραφεία και την αποθήκη της εταιρείας, οι δύο υποψήφιοι καταδίκασαν κάθε προσπάθεια που γίνεται για να αποπροσανατολιστούν οι ψηφοφόροι από τα αληθινά τους προβλήματα και τους ενόχους, ενώ αναφορικά με την πολιτική που ασκούν μπλε και πράσινες κυβερνήσεις, τόνισαν: «Μιλάνε για "ενεργό γήρανση" και θέλουν να δουλεύουμε μέχρι τον τάφο. Και γιατί να μην είναι "ενεργός γήρανση" το να ζεις με μια καλή σύνταξη;.. Οταν εμείς ζητάμε 1.300 ευρώ κατώτερο μισθό, μας λένε αιθεροβάμονες. Γιατί; Μήπως δεν αυξάνονται τα κέρδη τους; Αλλά τους μειώνουν τη φορολογία».

Επισήμαναν ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να στηρίξουν ούτε τα «συμπληρώματα» του δικομματισμού, όπως είναι ο ΣΥΝ και ο ΛΑ.Ο.Σ. Αλλωστε στον κλάδο του Φαρμάκου, οι δυνάμεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ συνεργάζονται σε συνδικαλιστικό επίπεδο (στο πρόσφατο, 10ο συνέδριο της ΟΕΦΣΕΕ συγκρότησαν κοινό ψηφοδέλτιο).

«Οσο ισχυρότεροι, τόσο χειρότεροι θα είναι», κατέληξαν, μεταξύ άλλων, οι δύο υποψήφιοι βουλευτές, απαντώντας σε όσους θέλουν να εγκλωβίσουν τους εργαζόμενους σε μια ανησυχία για «ισχυρές» ή όχι κυβερνήσεις που εξυπηρετεί μόνο το δικομματισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ