Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Σήμερα η συνάντηση Παπαδόπουλου - Ταλάτ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Σήμερα πραγματοποιείται η δεύτερη συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου, και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, με την παρουσία του ειδικού αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, Μάικλ Μόλερ, με τα πολιτικά κόμματα να παρουσιάζονται «επιφυλακτικά» για το αποτέλεσμα.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, που συμμετείχε και στο Εθνικό Συμβούλιο της Δευτέρας, σημείωσε χθες ότι «οι δηλώσεις αξιωματούχων της Τουρκίας και της τουρκοκυπριακής πλευράς δεν επιτρέπουν αισιοδοξία», προσθέτοντας «ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά προσέρχεται στη συνάντηση με καλή θέληση», εκφράζοντας την ελπίδα να «επιδειχτεί η ανάλογη πολιτική βούληση και από την άλλη πλευρά, ώστε να εξευρεθούν πρακτικοί τρόποι για εφαρμογή της συμφωνίας της 8ης Ιουλίου 2006».

Ο Τ. Παπαδόπουλος συναντήθηκε χθες με τον Μ. Μόλερ, προκειμένου να προετοιμάσουν τη συνάντηση.

Στο μεταξύ, δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου φέρουν το νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ, να επισκέπτεται την κατεχόμενη Κύπρο, μετά από συνομιλία του με τον Μ. Α. Ταλάτ. Η ημερομηνία δε φαίνεται να έχει καταληχθεί, ωστόσο η επίσκεψη θα είναι μία κίνηση «στήριξης» στον Ταλάτ, καθώς, όπως υπενθυμίζεται στον τουρκικό Τύπο, οι σχέσεις του με τον απερχόμενο Πρόεδρο, Νετζντέντ Σεζέρ, δεν ήταν και «οι καλύτερες»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ