Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Κάθε εμπειρία σου

κι ένας λόγος για να ψηφίσεις ΚΚΕ

Του Γιάννη Ιωάννου, από το ΕΘΝΟΣ
Του Γιάννη Ιωάννου, από το ΕΘΝΟΣ
Πριν ακόμα ανοίξουν τα σχολεία, άνοιξαν τα φροντιστήρια. Με το «καλημέρα» 400 ευρώ για εγγραφή κλπ. Με τη γνωστή κομπίνα «πάνε πακέτο τα μαθήματα» πληρώνεις φροντιστήριο για κάτι κουφά όπως «διοίκηση επιχειρήσεων» κι ας θέλει το παιδί σου να κάνει μόνο μαθηματικά. Το ωραίο είναι πως το παιδί πρέπει να μάθει αναγκαστικά παπαγαλία πληρώνοντας και φροντιστήριο ότι η επιχείρηση που σε ξεζουμίζει καθημερινά επιτελεί κοινωνικό έργο (αυτό διδάσκεται στη Γ' Λυκείου).

Πριν ακόμα ανοίξουν για τους μαθητές τα σχολεία, ενώ το παιδί σου πάει ήδη φροντιστήριο για να μάθει πόσο καλός είναι ο καπιταλισμός, στις αίθουσες όπου ήδη συγκεντρώνονται οι καθηγητές απαγορεύεται η είσοδος του ΚΚΕ, γιατί, λέει η σχετική εγκύκλιος, η πολιτική πρέπει να μείνει έξω από τα σχολεία. Συνέβη χτες το πρωί. Στο 6ο Λύκειο στην Καλλιθέα κι έγινε μετά γνωστό πως η απαγόρευση είχε την υπογραφή του προϊσταμένου γραφείου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιοχή. Κι εσύ πρέπει να πείσεις το παιδί πως η δημοκρατία λειτουργεί. Οταν ούτε ο δάσκαλός του δεν έχει δικαίωμα να ακούσει έστω μια φωνή διαφορετική πριν πάει να ψηφίσει.

Κι ενώ εσύ θα διαβάζεις το μελιστάλαχτο για την οργή που κουβαλάνε τα παιδιά, ο αστός (πράσινος ή γαλάζιος) θα σε χαϊδεύει συμπονώντας σε. Ποντάρει ότι έχεις ήδη ξεχάσει: Πως είναι αυτός, το κόμμα του, η τάξη του, που έχουν καταδικάσει το παιδί σου να'ναι σύγχρονος σκλάβος.

Αναρωτιέσαι αν ορισμένους είναι για να τους παίρνεις με τις κλοτσιές ή να αρκεστείς σ' ένα φτύσιμο. Στην πρώτη περίπτωση θα σε πάνε μέσα τζάμπα, στη δεύτερη θα πάει χαράμι το σάλιο. Κι όμως κάτι πρέπει να κάνεις...

Δεν είναι απόδειξη «πολιτικού πολιτισμού» να επιτρέπεις σ' ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ να παριστάνει πως δε γνωρίζει τίποτα για τη γενιά των 700 ευρώ και να ζητάει και την ψήφο σου γιατί δείχνει κατανόηση στο πρόβλημα, λες και δεν είναι αυτό το κόμμα που επέβαλε μια τέτοια ζωή σε χιλιάδες παιδιά.

Δεν είναι δείγμα «πολιτικού πολιτισμού» να συμπάσχεις με την αγωνία της ΝΔ για το αν θα προχωρήσουν πιο γρήγορα οι ανατροπές στην ασφάλιση ή θα καθυστερήσουν από την «ακυβερνησία». Εχεις κάθε λόγο να τους βάλεις τρικλοποδιά.

Οταν σου μιλάνε για διάλογο κοίτα το άδειο τραπέζι και θυμήσου πόσες φορές «έπεσαν» οι τιμές αλλά άδειασε η τσέπη σου. Και συλλογίσου πόσες φορές ενώ αναπτύσσονταν τα κέρδη, έκλειναν οι πόρτες για τα παιδιά των εργατών που θέλανε να σπουδάσουν.

Καμία αγωνία για τα αδιέξοδα του δικομματισμού. Εχουν ήδη ανοίξει το δρόμο για ένα διπολικό σκηνικό. Ηδη δηλώνουν «παρών» οι εφεδρείες στο πολιτικό προσωπικό.

Ασχετο: Οσο ψάχνεις ψίχουλα ο άλλος γιγαντώνεται. Ηδη έχει βάλει χέρι και στο νερό που πίνεις. Και στα καμένα προβάλλουν ως λύση αυτό που ήταν ήδη στο σχέδιο...


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδήλωση για γονείς και εκπαιδευτικούς (2014-02-12 00:00:00.0)
Το λάθος τηλεφώνημα ενός φονιά (2008-12-28 00:00:00.0)
Παιδιά που κάνουν περήφανους τους γονείς τους (2007-11-08 00:00:00.0)
Εργάτης ενάντια σε αστό (2006-03-30 00:00:00.0)
Ο Σχολίλας... (2004-09-03 00:00:00.0)
Σπουδαίο παιδί ο Γιωργάκης (1996-11-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ