Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
ΣΤ. ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ
Προτάσεις και προσχωρήσεις

Τις προτάσεις του για την αποκατάσταση των πυροπαθών, όπως και τις προγραμματικές του θέσεις για μια σειρά ζητήματα παρουσίασε χτες ο πρόεδρος της «Δημοκρατικής Αναγέννησης» Στ. Παπαθεμελής. Αργότερα ανακοινώθηκε η προσχώρηση νέας ομάδας στελεχών του ΛΑ.Ο.Σ. στο κόμμα του.

Ανάμεσα σε άλλα ο Στ. Παπαθεμελής τόνισε την ανάγκη να καταπολεμηθούν «τα μεγάλα και μικρά συμφέροντα» στις πληγείσες περιοχές. Ζήτησε να συσταθεί αυτόνομος οργανισμός ανασυγκρότησης με εκχώρηση των σχετικών αρμοδιοτήτων από όλα τα συναρμόδια υπουργεία. Στους καλλιεργητές να δίνεται μηνιαίος μισθός μέχρι να ξαναέχουν ικανοποιητική καρποφορία. Επιπλέον, σημείωσε ότι οι πληγέντες χρειάζονται αποζημιώσεις και όχι δανειοδότηση, ενώ υπογράμμισε ότι πρέπει να δοθεί βάρος στην πρόληψη καταστροφών.

Περιέγραψε κύριες προγραμματικές θέσεις του, όπως τη «διαμόρφωση εθνικού δόγματος εξωτερικής πολιτικής βασισμένου στη στρατηγική αποτρεπτικής ισχύος». Την αντίθεσή του στο «κατάπτυστο» «σχέδιο Ανάν». Την άσκηση βέτο στην ένταξη των Σκοπίων σε ΕΕ - ΝΑΤΟ κλπ. Εκτίμησε ότι θα υπάρξει κοινοβουλευτική αυτοδυναμία του όποιου πρώτου κόμματος, αλλά υποστήριξε ότι χρειάζονται κυβερνήσεις συνεργασίας.

Αργότερα ανακοινώθηκε η προσχώρηση στη «Δημοκρατική Αναγέννηση» 17 πρώην στελεχών του ΛΑ.Ο.Σ., ανάμεσά τους και ένας πρώτος εξάδελφος του Γ. Καρατζαφέρη, ο οποίος μάλιστα δήλωσε απογοητευμένος από τον προβεβλημένο συγγενή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ