Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
«Προσφέρουν μισή ζωή στους εργαζόμενους»

Περιοδεία του υποψήφιου βουλευτή της Β΄ Αθηνών και μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στους εργαζόμενους του Δήμου Αμαρουσίου

Την ανάγκη οι εργαζόμενοι, τα πλατιά λαϊκά στρώματα, να αντιδράσουν και να βρεθούν στον αντίποδα των επιλογών που προωθούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, μετά τις εκλογές και στο ζήτημα των εργασιακών σχέσεων, επισήμανε ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής στη Β΄ Αθηνών, κατά τη χτεσινή περιοδεία του στους εργάτες καθαριότητας του Δήμου Αμαρουσίου.

Συγκεκριμένα, ξεκίνησε απ' το γεγονός ότι «το κουβάρι της αλλαγής, προς το χειρότερο, των εργασιακών σχέσεων, άρχισε να ξετυλίγεται από τις αποφάσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Δήμαρχοι και νομάρχες, δημοτικοί και νομαρχιακοί σύμβουλοι, που στηρίχτηκαν και στηρίζονται από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ, υπερψήφισαν και εφαρμόζουν τα περίφημα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης και σήμερα τις Τοπικές Πρωτοβουλίες Απασχόλησης». Οπως σημείωσε, «με αυτά προωθείται η λογική της μισής δουλιάς, της μισής αμοιβής και, τελικά, της ...μισής ζωής για τους εργαζόμενους». Οι μόνες δυνάμεις, επισήμανε, που καταψήφισαν αυτές τις επιλογές και τις κατήγγειλαν στο λαό ήταν οι εκλεγμένοι με το ΚΚΕ και οι συνεργαζόμενες με αυτό δυνάμεις. Στους δήμους που ελέγχει ο ΣΥΝ, τόνισε, προωθεί αυτή την πολιτική και την ίδια στιγμή κάνει «κριτική» στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ για την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων. Ο οπορτουνισμός άλλα πράττει και άλλα υποστηρίζει, ανάλογα με το ακροατήριο.

Σημείωσε πως αυτή η πολιτική συνδέεται άμεσα με τη συνολική στρατηγική που ακολουθούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, για το χτύπημα των λαϊκών κατακτήσεων και δικαιωμάτων. Δεν είναι τυχαία, υπογράμμισε, η επίθεση στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Καθόλου τυχαίο, επίσης, δεν είναι το γεγονός ότι ενώ η δημόσια Υγεία διαρκώς υποβαθμίζεται, την ίδια στιγμή - σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία - τα κέρδη των εισηγμένων στο χρηματιστήριο ιδιωτικών επιχειρήσεων Υγείας φτάνουν στο 90,9%, σε σχέση με τα αντίστοιχα περσινά αποτελέσματα.

Ο Σπ. Χαλβατζής κάλεσε τους εργαζόμενους στο Δήμο Αμαρουσίου να γυρίσουν την πλάτη σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, υπενθυμίζοντας πως από τα 13 τελευταία νομοσχέδια τα 11 τα ψήφισαν μαζί. Αναφερόμενος, δε, σε ΣΥΝ και ΛΑ.Ο.Σ., επισήμανε πως στα κεντρικά, στα στρατηγικής σημασίας θέματα, συμφωνούν με την πολιτική που χαράσσει η ΕΕ και συνδιαμορφώνουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Τους κάλεσε να υπερψηφίσουν το ΚΚΕ για να αναπτερωθεί η ελπίδα για βαθύτερες, για ριζικές αλλαγές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ