Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
Υποχρέωσή μας ως εκπαιδευτικών και γονιών η ψήφος μας στο ΚΚΕ

Ολοι οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς των μαθητών μας έχουμε υποχρέωση να φροντίσουμε, για την ανάπτυξη της κοινωνικής ηθικής και κοινωνικής συνείδησης των μαθητών και των παιδιών μας. Συνάμα με την παροχή γνώσεων, έχουμε υποχρέωση να τους εκπαιδεύουμε στην επιστημονική έρευνα και στην ανάπτυξη της κριτικής και διαλεκτικής σκέψης, αλλά και της ταξικής τους συνείδησης. Διότι τα παιδιά, από πολύ μικρά πρέπει να μη συγχέουν τις μεταφυσικές αντιλήψεις με την πραγματικότητα, να ξεκαθαρίζουν στο μυαλουδάκι τους, τη θέση τους και την αποστολή τους στην κοινωνία, αφού τα περισσότερα παιδιά προέρχονται από εργαζόμενους γονείς, που βρίσκονται στην ίδια κοινωνικο-οικονομική κατάσταση, με τα ίδια συμφέροντα, με τις ίδιες αφετηρίες και τους ίδιους κοινούς στόχους για το μέλλον τους.

Εμείς οι εκπαιδευτικοί είμαστε υποχρεωμένοι να σταθούμε κριτικά στα σχολικά βιβλία και στα αναλυτικά προγράμματα, καθώς και στην εκπαιδευτική πολιτική, η οποία εκπορεύεται από τα συμφέροντα της διεθνούς και ντόπιας αστικής τάξης και της ολιγαρχίας του πλούτου. Γνώμονάς μας πρέπει να είναι η ταξική μας καταγωγή, για να μη γινόμαστε «Γενίτσαροι» της τάξης μας, προδότες των αγώνων και των θυσιών των εργατών, αγροτών, υπαλλήλων και μικρο-μεσαίων επαγγελματο-βιοτεχνών γονιών μας. Στο μυαλό μας, πρέπει πάντοτε να έχουμε τα προβλήματα, τις αγωνίες, τα πάθη της εργατικής τάξης και όλων των εργαζομένων, όλων των μικρομεσαίων κοινωνικο-οικονομικών στρωμάτων. Δεν πρέπει να είμαστε βαστάζοι, υπηρέτες και υποτελείς («ευτελείς δούλοι») καμιάς εξουσίας και κανενός κατεστημένου. Με ελευθεροφροσύνη και γενναιότητα πρέπει να βαδίζουμε, υπηρετώντας την εκπαιδευτική ιδιότητά μας και μελετώντας όλες τις επιστήμες της αγωγής, με συνέπεια ν' αγωνιζόμαστε, με στόχο τη δημιουργία ενός κόσμου δικαιότερου και ειρηνικού, όπου θα κυριαρχεί η ισότητα και η μη εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και φυσικά όχι: η παγκοσμιοποίηση, οι πόλεμοι, οι δικτατορίες, η πείνα, η φτώχεια, η εμπορευματοποίηση και η ιδιωτικοποίηση των πάντων, η περιθωριοποίηση του ανθρώπου και των αναγκών του και η θεοποίηση του οικονομικού κεφαλαίου σε βάρος όλων των εργαζομένων ανθρώπων, όπου Γης.

Πρέπει να προβληματιστούμε και σε αυτές τις εκλογές και να μάθουμε για το ποια κόμματα παίζουν βρώμικο παιγνίδι υπέρ της ντόπιας πλουτοκρατίας και των διεθνώς οικονομικά ισχυρών. Πρέπει ν' αντιληφθούμε και να πειστούμε για το ύπουλο και αναίσχυντο παιγνίδι σε βάρος μας του δικομματισμού και των γνωστών παραφυάδων τους (ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑ.Ο.Σ.), επίδοξων συνεργατών τους στην εξουσία.

Εχουμε υποχρέωση ως εκπαιδευτικοί και ως γονείς να ψηφίσουμε το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που παλεύει ενάντια στη λαίλαπα της παγκοσμιοποίησης, η οποία σαφώς και επηρεάζει δυσμενώς την εκπαίδευση και την αγωγή των παιδιών μας, αλλά και υποθηκεύει το μέλλον τους, το οποίο θα ζήσουν μέσα σε μια ακόμη πιο άδικη, εκμεταλλευτική, ανήθικη και άνιση κοινωνία, που ετοιμάζουν ολοταχώς και για την οποία οι περισσότεροι από μας είμαστε ανυποψίαστοι.

Η γνώση για όλες τις κοινωνικο-οικονομικές και εκπαιδευτικές εξελίξεις κρίνεται απαραίτητη. Οχι όμως παρμένη από τις αστικές εφημερίδες, οι οποίες αποπροσανατολίζουν, αποσιωπούν την αλήθεια ή μας παρέχουν τη μισή αλήθεια (η οποία είναι «ολάκερο ψέμα»), αλλά από τον «Ριζοσπάστη» και το ραδιόφωνο και την τηλεόραση του «902 αριστερά στα FM».

Αγώνας και αντίσταση με ενδυναμωμένο το ΚΚΕ στις εκλογές! Μαύρισμα στα κόμματα της πράσινης και γαλάζιας δεξιάς!


Δρ.Θανάσης ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
Σχολικός Σύμβουλος Π.Ε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ