Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τρικυμία στο βάλτο του οπορτουνισμού

Παπαγεωργίου Βασίλης

Τρικυμία εν κρανίω ή συνειδητά ψέματα; Για την «Αυτόνομη Παρέμβαση» ισχύουν και τα δύο. Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς, γιατί ο Α. Καλύβης με χτεσινή ανακοίνωσή του επανέρχεται σε μια εναγώνια προσπάθεια να απαντήσει στο ΚΚΕ και στην κριτική που ασκεί στον ΣYN.

Μόνο που ο Α. Καλύβης συλλαμβάνεται ψευδόμενος για δεύτερη φορά. Συγκεκριμένα, γράφει στη νέα του απάντηση για τις συγκεκριμένες καταγγελίες του ΚΚΕ ως προς τη στάση του ΣΥΝ στο συνδικαλιστικό κίνημα και ιδιαίτερα στο νόμο Ρέππα. «Στην περίοδο διαμόρφωσης του σχεδίου Ρέππα, κατήγγειλε (σ.σ. η Α.Π.) τον κοινωνικό διάλογο για το ασφαλιστικό, αποχώρησε από αυτόν, αποκάλυψε τις αντιασφαλιστικές διατάξεις...».

Ομολογεί δηλαδή ο ίδιος - αυτό το οποίο καταγγέλλει το ΚΚΕ - ότι την περίοδο διαμόρφωσης του σχεδίου Ρέππα, η «Αυτόνομη Παρέμβαση» συμμετείχε με τα μπούνια στον «κοινωνικό διάλογο». Ομως, ο Α. Καλύβης αποφεύγει να υπενθυμίσει ότι συμμετείχε στο διάλογο - μήπως προεκλογικά τον έπιασε η ντροπή; - και γράφει μόνο ότι αποχώρησε... Γιατί, για να αποχωρήσεις από κάπου πρέπει πρώτα να συμμετέχεις.

Και κάτι χειρότερο: Την ίδια περίοδο λέει ότι «κατήγγειλε τον κοινωνικό διάλογο», τον ίδιο «διάλογο» δηλαδή στον οποίο συμμετείχε. Να υποθέσουμε μήπως ότι τότε κατήγγειλε και τον εαυτό του; Μέσα σε τόσες λίγες λέξεις τόσος οπορτουνισμός, τόσο καιροσκοπισμός, τόσα ψέματα!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ