ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη 2007
Σελ. /32
Να ανοίξει η νικηφόρα πορεία για το λαό

Στο πλευρό των απεργών του εργοστασίου της Βιομηχανίας Ζάχαρης, στο Πλατύ Ημαθίας, βρέθηκε χτες το πρωί κλιμάκιο του ΚΚΕ από τον Γ. Πέρρο, τον Θ. Κούτρα και τον Σ. Ζαριανόπουλο, υποψήφιο βουλευτή του Κόμματος στην Α΄ Θεσσαλονίκης

Τους εργαζόμενους της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στο εργοστάσιο στο Πλατύ Ημαθίας, επισκέφθηκε χτες το πρωί κλιμάκιο στελεχών του ΚΚΕ, αποτελούμενο από τον Γ. Πέρρο και τον Θ. Κούτρα, μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ και το Σ. Ζαριανόπουλο, υποψήφιο βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης του Κόμματος.

Οι εργαζόμενοι από την περασμένη βδομάδα έχουν ξεκινήσει πολυήμερη απεργία και πολύμορφες κινητοποιήσεις απαιτώντας να συνεχιστεί η παραγωγική λειτουργία των εργοστασίων, να μην κλείσουν τα εργοστάσια και να μη γίνουν απολύσεις, να διασφαλιστούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και των 640 εργαζομένων που απασχολούνται στα 5 εργοστάσια της ΕΒΖ. Επίσης απαιτούν στήριξη των τευτλοκαλλιεργητών που ξεκληρίζονται εξαιτίας του κανονισμού της ΕΕ. Καταγγέλλουν την κυβέρνηση που παραιτήθηκε από το 50% της εθνικής ποσόστωσης ζάχαρης.

Καθόλου δεν εφησυχάζουν από τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης πως δε θα θιγούν τα δικαιώματά τους. Θυμίζουμε ότι έχει αποφασιστεί ότι τα δύο εργοστάσια (Λάρισας και Ξάνθης) θα αλλάξουν δραστηριότητα και θα παράγουν βιοντίζελ. Ενώ για τα υπόλοιπα τρία (Σέρρες, Πλατύ, Ορεστιάδα) προβλέπεται μείωση του προσωπικού. Οι εργαζόμενοι φοβούνται ότι μεθοδεύεται το κλείσιμο και του εργοστασίου της Ορεστιάδας ενώ δηλώνουν πως με τη συρρίκνωση της τευτλοκαλλιέργειας στο τέλος είναι αμφίβολο αν θα μείνει έστω και ένα εργοστάσιο σε λειτουργία.

Στο πλαίσιο του αγώνα τους, περιφρουρούν την πύλη του εργοστασίου όλο το 24ωρο, με βάρδιες, προκειμένου να εμποδίσουν την είσοδο ζάχαρης από τα εργοστάσια της επιχείρησης στη Σερβία αλλά και την έξοδο προϊόντων προς την κατανάλωση.

Τα στελέχη του ΚΚΕ βρήκαν τους εργαζόμενους της πρωινής βάρδιας, δίπλα στην πύλη του εργοστασίου. Εκφρασαν την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση στον αγώνα τους. Εναν αγώνα δύσκολο. Τους κάλεσαν να βγάλουν συμπεράσματα από την πολιτική που υλοποιούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τις επιλογές της ΕΕ που μόνο στόχο έχουν την εξυπηρέτηση της κερδοφορίας του πολυεθνικού κεφαλαίου. Να στηρίξουν αποφασιστικά το ΚΚΕ για να δυναμώσει η αντίσταση την επόμενη μέρα, στα χειρότερα που έρχονται. Να ανοίξουν το δρόμο για τη νικηφόρα πορεία όπου ο λαός θα καρπώνεται τον πλούτο που παράγει. Ν' αλλάξουν τους συσχετισμούς σε πολιτικό επίπεδο και συνδικαλιστικό επίπεδο. Να δυναμώσουν τον αγώνα που θα βάλει πλώρη για να περάσει η εξουσία στα χέρια του λαού.

Προεκλογικές συγκεντρώσεις του Κόμματος
Σήμερα, Πέμπτη

-- Δράμα: Στις 11 π.μ., στην πλατεία Ελευθερίας. Θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.

-- Σέρρες: Στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία Κρονίου. Θα μιλήσει ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ευρωβουλευτής και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας και θα χαιρετίσει η Φιλιώ Σαραντίδου, υποψήφια βουλευτής Σερρών του ΚΚΕ.

-- Ορεστιάδα Εβρου: Στις 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία. Θα μιλήσει ο Ορέστης Κολοζώφ, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής επικρατείας του ΚΚΕ.

Αύριο, Παρασκευή 7/9

-- Κοζάνη: Στις 8.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία. Θα μιλήσει ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Αγρίνιο: Στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Δημοκρατίας. Θα μιλήσει ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.

-- Βόλος: Στις 8.30 μ.μ., στην παραλία (έξω από το Πανεπιστήμιο), συγκέντρωση με ομιλητή τον Γ. Μαυρίκο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Ξάνθη: Στις 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία. Θα μιλήσει ο Ορέστης Κολοζώφ, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Κόμματος.

-- Γρεβενά: Στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία. Θα μιλήσει ο Αντώνης Σκυλλάκος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Αρτα: Στις 9 μ.μ., στο εκλογικό κέντρο της Σκουφά. Θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του Κόμματος.

-- Κιλκίς: Στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Ειρήνης. Θα μιλήσει ο Κώστας Πινέλης, υποψήφιος βουλευτής Κιλκίς του ΚΚΕ.

-- Θήβα: Στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία της πόλης. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Βοιωτίας του Κόμματος.

-- Ηγουμενίτσα: Στις 8.30 μ.μ., στον πεζόδρομο, με ομιλήτρια την Λουίζα Ράζου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ.

-- Καστοριά: Στις 8 μ.μ., απέναντι από τη Νομαρχία. Θα μιλήσει ο Τάκης Τσιόγκας, υποψήφιος βουλευτής Λάρισας.

Το Σάββατο 8/9

-- Φλώρινα: Στις 8.30 μ.μ., στον πεζόδρομο. Θα μιλήσει ο Τάκης Τσιόγκας, βουλευτής του Κόμματος.

-- Χαλκίδα: Στις 9 μ.μ., στο «Στρογγυλό». Θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Ευβοίας του Κόμματος.

-- Κάρυστος: Στις 9 μ.μ., στην παραλία. Θα μιλήσει ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Λιτόχωρο: Στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία. Θα μιλήσουν η Κατερίνα Κουρίτα και ο Κώστας Ρούτσας, υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στο Νομό Πιερίας.

-- Κομοτηνή: Στις 8.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία. Θα μιλήσει ο Ορέστης Κολοζώφ, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας.

Την Κυριακή 9/9

-- Τρίκαλα: Στις 8 μ.μ., στην πλατεία Ρήγα Φεραίου (πεζόδρομος Ασκληπιού), με ομιλητή τον Κ. Καζάκο, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΚΕ.

-- Νάουσα: Στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Καρατάσσου. Θα μιλήσουν ο Φίλιππος Γεωργουδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Χρήστος Τρεμπελής, υποψήφιος βουλευτής Ημαθίας του ΚΚΕ.

Το πρόγραμμα της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Το πρόγραμμα της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, για τις επόμενες μέρες έχει ως εξής:

  • Στην Πάτρα, αύριο, Παρασκευή, στις 20.30, ομιλία στην πλατεία Γεωργίου.
Στη Θεσσαλονίκη
  • Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, την Κυριακή 9 Σεπτέμβρη και ώρα 21.00 θα μιλήσει στην προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην πλατεία Αριστοτέλους.
  • Τη Δευτέρα 10 Σεπτέμβρη και ώρα 10.00 θα επισκεφτεί τη ΔΕΘ, ενώ στις 12.00 το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.
Να ενημερωθούμε πού ψηφίζουμε

Εγκαιρα θα πρέπει να μάθουμε πού ψηφίζουμε, ώστε να μη βρεθούμε προ εκπλήξεων τελευταία στιγμή. Ιδιαίτερα πρέπει να φροντίσουν να πληροφορηθούν πού ψηφίζουν οι ετεροδημότες. Για την ώρα, οι ψηφοφόροι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους εξής τρόπους:

  • Την ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών στο διαδίκτυο στη διεύθυνση www.ypes.gr.
  • Το τηλεφωνικό κέντρο 1564.
  • Τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).
  • Τις οικείες Νομαρχίες.
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΚΕ
Την Τετάρτη στις 8 μ.μ. στο Πεδίον του Αρεως

Την Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη, στις 8 μ.μ. στο Πεδίον του Αρεως πραγματοποιείται η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ. Ομιλήτρια θα είναι η Αλέκα Παπαρήγα, Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Προσυγκεντρώσεις οργανώνονται στις 7 μ.μ. ως εξής:

  • Οι οργανώσεις της ΚΝΕ Σπουδάζουσας και ΤΕΙ, καθώς και η κομματική οργάνωση ΑΕΙ - ΤΕΙ στα Χαυτεία.
  • Ολες οι κλαδικές οργανώσεις της ΚΟΑ στην πλατεία Κάνιγγος.
  • Οι κομματικές οργανώσεις της ΚΟΑ του 5ου-6ου Διαμερίσματος, των Βόρειων, Βορειοδυτικών και Βορειοανατολικών συνοικιών στην πλατεία Βικτορίας.
  • Οι κομματικές οργανώσεις της ΚΟΑ των Δυτικών, Νότιων, Νοτιοανατολικών, Νοτιοδυτικών, Ανατολικών συνοικιών καθώς και οι κομματικές οργανώσεις των 2ου, 3ου-4ου και 1ου-7ου Διαμερισμάτων στην Ομόνοια.
  • Η Κομματική Οργάνωση Πειραιά στην Ομόνοια (πρώην «Μπακάκος»).
  • Η Κομματική Οργάνωση Αττικής στην Ομόνοια (πρώην «Μπακάκος»).


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ