Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
Να ανοίξει η νικηφόρα πορεία για το λαό

Στο πλευρό των απεργών του εργοστασίου της Βιομηχανίας Ζάχαρης, στο Πλατύ Ημαθίας, βρέθηκε χτες το πρωί κλιμάκιο του ΚΚΕ από τον Γ. Πέρρο, τον Θ. Κούτρα και τον Σ. Ζαριανόπουλο, υποψήφιο βουλευτή του Κόμματος στην Α΄ Θεσσαλονίκης

Τους εργαζόμενους της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στο εργοστάσιο στο Πλατύ Ημαθίας, επισκέφθηκε χτες το πρωί κλιμάκιο στελεχών του ΚΚΕ, αποτελούμενο από τον Γ. Πέρρο και τον Θ. Κούτρα, μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ και το Σ. Ζαριανόπουλο, υποψήφιο βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης του Κόμματος.

Οι εργαζόμενοι από την περασμένη βδομάδα έχουν ξεκινήσει πολυήμερη απεργία και πολύμορφες κινητοποιήσεις απαιτώντας να συνεχιστεί η παραγωγική λειτουργία των εργοστασίων, να μην κλείσουν τα εργοστάσια και να μη γίνουν απολύσεις, να διασφαλιστούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και των 640 εργαζομένων που απασχολούνται στα 5 εργοστάσια της ΕΒΖ. Επίσης απαιτούν στήριξη των τευτλοκαλλιεργητών που ξεκληρίζονται εξαιτίας του κανονισμού της ΕΕ. Καταγγέλλουν την κυβέρνηση που παραιτήθηκε από το 50% της εθνικής ποσόστωσης ζάχαρης.

Καθόλου δεν εφησυχάζουν από τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης πως δε θα θιγούν τα δικαιώματά τους. Θυμίζουμε ότι έχει αποφασιστεί ότι τα δύο εργοστάσια (Λάρισας και Ξάνθης) θα αλλάξουν δραστηριότητα και θα παράγουν βιοντίζελ. Ενώ για τα υπόλοιπα τρία (Σέρρες, Πλατύ, Ορεστιάδα) προβλέπεται μείωση του προσωπικού. Οι εργαζόμενοι φοβούνται ότι μεθοδεύεται το κλείσιμο και του εργοστασίου της Ορεστιάδας ενώ δηλώνουν πως με τη συρρίκνωση της τευτλοκαλλιέργειας στο τέλος είναι αμφίβολο αν θα μείνει έστω και ένα εργοστάσιο σε λειτουργία.

Στο πλαίσιο του αγώνα τους, περιφρουρούν την πύλη του εργοστασίου όλο το 24ωρο, με βάρδιες, προκειμένου να εμποδίσουν την είσοδο ζάχαρης από τα εργοστάσια της επιχείρησης στη Σερβία αλλά και την έξοδο προϊόντων προς την κατανάλωση.

Τα στελέχη του ΚΚΕ βρήκαν τους εργαζόμενους της πρωινής βάρδιας, δίπλα στην πύλη του εργοστασίου. Εκφρασαν την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση στον αγώνα τους. Εναν αγώνα δύσκολο. Τους κάλεσαν να βγάλουν συμπεράσματα από την πολιτική που υλοποιούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τις επιλογές της ΕΕ που μόνο στόχο έχουν την εξυπηρέτηση της κερδοφορίας του πολυεθνικού κεφαλαίου. Να στηρίξουν αποφασιστικά το ΚΚΕ για να δυναμώσει η αντίσταση την επόμενη μέρα, στα χειρότερα που έρχονται. Να ανοίξουν το δρόμο για τη νικηφόρα πορεία όπου ο λαός θα καρπώνεται τον πλούτο που παράγει. Ν' αλλάξουν τους συσχετισμούς σε πολιτικό επίπεδο και συνδικαλιστικό επίπεδο. Να δυναμώσουν τον αγώνα που θα βάλει πλώρη για να περάσει η εξουσία στα χέρια του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ