Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
Εμποδίζουν την επικοινωνία με τους εργαζόμενους

Πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα άρνησης σε κλιμάκια του ΚΚΕ να συζητήσουν με εργαζόμενους σε ιδιωτικές επιχειρήσεις

Την ένταση της εργοδοτικής τρομοκρατίας με στόχο οι εργαζόμενοι να μην έρθουν σε επαφή με την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ αποτυπώνουν τα νέα κρούσματα που σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες. Οπως μας καταγγέλλουν οι Οργανώσεις του Κόμματος:

-- Την περασμένη βδομάδα, στην επιχείρηση-εστιατόριο «ΤΑΜΑΜ», στο «Village Center», στην περιοχή του Ρέντη, όταν «ο εργαζόμενος της επιχείρησης και μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Επισιτισμού, κομμουνιστής Φώτης Δράκος, στην προσπάθειά του να μιλήσει για την πρόταση του Κόμματος δέχτηκε επίθεση από άνθρωπο της εργοδοσίας». Το ΚΚΕ προχώρησε σε παράσταση διαμαρτυρίας.

-- Μετά την εταιρεία COSCO, μία ακόμα ναυτιλιακή εταιρεία, η ΔΑΝΑΟΣ, του εφοπλιστή Κούστα, προσπαθεί να εμποδίσει την επαφή του ΚΚΕ με τους εργαζόμενους θεωρώντας τους προφανώς στρατιωτάκια της. Με επιστολή στην Κομματική Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ ενημερώνει ότι η περιοδεία της Διαμάντως Μανωλάκου, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτή του Κόμματος, «δε θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί» διότι «ανέκαθεν πολιτική της εταιρείας δεν επέτρεπε πολιτικές - κομματικές δραστηριότητες στο χώρο της εταιρείας»... Βέβαια, «στο χώρο» απαγορεύεται και η συνδικαλιστική δράση, ενώ από ...«την πολιτική» της εταιρείας οι εργαζόμενοι έχουν ξεχάσει τι σημαίνει 8ωρο, πληρωμή υπερωριών και άλλα πολλά από τα εργασιακά τους δικαιώματα.

-- Η IDEAL STANTARD, θυγατρική αμερικανικής πολυεθνικής, που μάλιστα ονομάζει τους εργαζόμενους «συνεργάτες», αρνήθηκε ασυζητητί την επίσκεψη κλιμακίου της ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ, με το πρόσχημα ότι είναι ιδιωτική εταιρεία και δεν επιτρέπεται σε πολιτικά κλιμάκια η είσοδος.

Οι κομμουνιστές καταγγέλλουν ως αντιδημοκρατικές, απαράδεκτες και αυταρχικές τις εργοδοτικές ενέργειες και καλούν τους εργαζόμενους και το λαό να δώσουν τη δική τους απάντηση, λαμβάνοντας υπόψη ότι η εργοδοσία και οι πολιτικοί της εκπρόσωποι εκείνο που φοβούνται είναι οι θέσεις, οι προτάσεις και η αγωνιστική τακτική και επιρροή του ΚΚΕ. Να θέσουν κι αυτό το κριτήριο στην κάλπη και να αναδείξουν ακόμα πιο ενισχυμένο το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ