Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Εκμετάλλευση της τραγωδίας

Η χορήγηση βοήθειας στους πυρόπληκτους και η στήριξή τους ώστε να ορθοποδήσουν και οικονομικά είναι «ένα το κρατούμενο». Σπεύδουν όμως ορισμένοι να «αξιοποιήσουν» την τραγική συγκυρία για να εξυπηρετήσουν σκοπούς που ξεπερνούν τα όσα επιβάλλεται να γίνουν για την αποκατάσταση των ζημιών και των απωλειών.

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας, έχει καταθέσει μια δέσμη προτάσεων που πάνε πολύ μακρύτερα από τη στήριξη των ξενοδοχειακών μονάδων που έχουν πληγεί άμεσα ή έμμεσα στις πυρόπληκτες περιοχές. Οι προτάσεις τους αφορούν και μονάδες που απέχουν από τα σημεία της καταστροφής και υπερβαίνουν τις απώλειες εισοδήματος από τις αναχωρήσεις τουριστών, τις οποίες υπέστησαν και αυτές. Δάνεια, διαγραφές χρεών και υποχρεώσεων προς το κράτος, επιδοτήσεις και ευνοϊκή αντιμετώπιση κατ' εξαίρεση, είναι μερικές από αυτές, καθώς και σημαντική αύξηση των κονδυλίων για διαφημιστική προβολή.

Κάποιες πρώτες κινήσεις για την προβολή κυρίως και την οικονομική ενίσχυση βρίσκονται στο δρόμο της μελέτης ή και της υλοποίησης, όπως αναφέρθηκε από εκπρόσωπο του ΕΟΤ, χτες σε σύσκεψη στη Σπάρτη. Αλλά να ληφθούν μέτρα που ευνοούν μεγαλύτερες μονάδες ή επιχειρήσεις που μπορεί να θέλουν να επεκταθούν στην περιοχή, και όλα αυτά στο όνομα της καταστροφής, είναι κάτι διαφορετικό...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ