Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ
Αγωνιστικά - ταξικά και στην κάλπη

«Στους δρόμους κρίνεται το δίκιο, στην κάλπη καταδικάζουμε την πολιτική τους και ανοίγουμε δρόμο για ένα καλύτερο μέλλον». Τα παραπάνω υπογραμμίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι Συνταξιουχικές Ομοσπονδίες ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΤΣΑ.

Οι τρεις Ομοσπονδίες καλούν τους χιλιάδες συνταξιούχους της χώρας να θυμηθούν ότι:

«Ολες οι κυβερνήσεις κάθε χρώματος αρνήθηκαν να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματά μας. Ολες οι κυβερνήσεις μάς έδιναν αυξήσεις ψίχουλα, "φιλοδωρήματα", με συνέπεια το 73% όλων των συνταξιούχων να παίρνει σύνταξη από 320 έως 630 ευρώ. Ολες οι κυβερνήσεις πιστές στην ελεύθερη οικονομία δεν πήραν κανένα μέτρο για την ακρίβεια που αφανίζει το πενιχρό εισόδημά μας. Ολες οι κυβερνήσεις έκαναν το φάρμακο "φαρμάκι" που για μας είναι είδος πρώτης ανάγκης με τις συνεχείς ανατιμήσεις και έγινε επικερδές εμπόρευμα για τους φαρμακοβιομηχάνους. Ακόμα, με την πολιτική τους οδήγησαν σε απαράδεκτα χάλια την περίθαλψη των Ταμείων μας και του Δημοσίου. Αρνήθηκαν επίμονα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να μας δώσουν το επίδομα θέρμανσης, κ.λπ.».

Τώρα όπως συνήθως, αναφέρεται, ενόψει εκλογών τάζουν και υπόσχονται διάφορα. Γι' αυτό το λόγο, υπογραμμίζουν, δεν αρκεί μόνο οι συνταξιούχοι να βγαίνουν κάθε τόσο στο δρόμο εξαιτίας της βάρβαρης αντεργατικής πολιτικής. Την πείνα, την αγανάκτηση, τη διαμαρτυρία πρέπει να την εκφράσουν και στην κάλπη.

Μεταξύ άλλων καταλήγουν: «Με την ψήφο σας δώστε δύναμη σ' αυτούς που έχουν μια μακρόχρονη ιστορία αγώνων, σ' αυτούς που αντιστέκονται, δε συμβιβάζονται, που βρίσκονται στο πλευρό μας, που διεκδικούν αιτήματα, που δεν έγιναν τσόντα στην Αυτοδιοίκηση και στο Συνδικαλιστικό κίνημα και δε θα γίνουν τώρα για να στηρίξουν μπλε ή πράσινη κυβέρνηση. Ψηφίζουμε αγωνιστικά, ταξικά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ