Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οταν ο Γ. Βουλγαράκης «εμπνέεται»...

Ενα CD με επιλεγμένες δημιουργίες του Μάνου Χατζιδάκι περιλαμβάνει η προεκλογική εκστρατεία του υπουργού Πολιτισμού, Γ. Βουλγαράκη. Στο εξώφυλλο διαβάζουμε «Γιώργος Βουλγαράκης, Σταθερά μαζί, δυνατά για την Ελλάδα» και μέσα, εκτός από το CD, βρίσκουμε και ένα μικρό οχτασέλιδο ενδεικτικό πολιτικό βιογραφικό συνοδευόμενο από φωτογραφίες του.

Στη λιτή επιστολή που συνοδεύει το CD διαβάζουμε μεταξύ άλλων, ότι «σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα μας, μου έρχεται στο νου η φράση του Μάνου Χατζιδάκι (σ.σ. στο κείμενο αναφέρεται ως «Χατζηδάκης» με «η») ότι "η Πολιτική θα πρέπει να αντλεί από την Τέχνη για να μην χάνει την έμπνευσή της, τη δύναμή της και κυρίως τον ουμανιστικό της χαρακτήρα"».

Ας δούμε πώς «εμπνεύστηκε» από την Τέχνη του Χατζιδάκι ο Γ. Βουλγαράκης, ως υπουργός Πολιτισμού, όταν, σχετικά πρόσφατα, αναφερόμενος σε μια σειρά σημαντικές ορχήστρες, μεταξύ αυτών και η «Ορχήστρα των Χρωμάτων» που ίδρυσε ο Μάνος Χατζιδάκις (και που κόντεψε να βάλει «λουκέτο» λόγω έλλειψης χρημάτων) έλεγε τα εξής: «Πώς μπορείς να χρηματοδοτείς ορχήστρες με 1,5 εκατομμύριο ευρώ το χρόνο και αυτές να έχουν έσοδα 54 χιλ. ευρώ ετησίως; Ποιον αφορά η δουλιά τους;»...

Συμπέρασμα: Η τέχνη είναι χρήσιμη στο κατεστημένο, στο βαθμό που μπορεί να επηρεάσει εν δυνάμει ψηφοφόρους, και «βαρίδι» όταν χρειάζεται στήριξη για πολιτιστική προσφορά στο λαό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ