Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΟΜΟΛΟΓΩΝ
Προεκλογική αναθέρμανση και ο τζόγος στο απυρόβλητο

Για μίζες εκατομμυρίων στη «διαδρομή» ομολόγου του ΤΣΠΕΑΘ κάνει λόγο χτεσινό δημοσίευμα

Νέα προεκλογική «διαμάχη» στην πλάτη των εργαζομένων και των εισφορών τους, που με ευθύνη του δικομματισμού γίνονται βορά στον τζόγο, επιχειρούν να στήσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Αφορμή αποτέλεσε χτεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ, σύμφωνα με το οποίο μίζα σχεδόν τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ κατατέθηκε σε επτά τραπεζικούς λογαριασμούς, που ανήκουν σε ανθρώπους οι οποίοι μεσολάβησαν στην αγορά του ομολόγου ύψους 130 εκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Συντάξεως Προσωπικού Εφημερίδων Αθηνών - Θεσσαλονίκης (ΤΣΠΕΑΘ).

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, οι μίζες δόθηκαν από τη χρηματιστηριακή εταιρεία «Τρωύλος». Σημειώνεται ότι «πέντε καταθέσεις συνολικού ύψους 827.000 έγιναν σε τρεις προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς υψηλόβαθμου παράγοντα του ΤΣΠΕΑΘ, ο οποίος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αγορά του δομημένου ομολόγου σε τιμή υψηλότερη κατά 24 ως 33 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που ουσιαστικά είναι οι προμήθειες που εισέπραξαν οι πωλητές του ομολόγου. Επίσης, υπάρχει και ένα ποσό 60.000 ευρώ για το οποίο δεν έχουν ακόμα βρεθεί η τράπεζα και ο λογαριασμός στον οποίο κατατέθηκαν τα χρήματα».

Ακόμα αναφέρεται ότι ο επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, Γ. Ζορμπάς, έχει στη διάθεσή του στοιχεία που δείχνουν ότι «το μεγαλύτερο ποσό από τη μίζα και συγκεκριμένα 3.100.000 ευρώ διοχετεύτηκαν στον λογαριασμό 8.007257.0071 της DRESDNER ΒΑΝΚ (SCHWEIZ)AG» και τώρα αναζητάται ο κάτοχός του.

Με αφορμή το παραπάνω δημοσίευμα το ΠΑΣΟΚ έσπευσε να ξαναφέρει στο επίκεντρο της προεκλογικής «διαμάχης» το θέμα Ζορμπά. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Ραγκούσης, δήλωσε χτες ότι «η απέλπιδα προσπάθεια του κ. Καραμανλή να προκηρύξει άρον άρον εκλογές, για να μην πάει ο κ. Ζορμπάς στη Βουλή και, κυρίως, για να μη μάθει ο ελληνικός λαός όλη την αλήθεια για το μέγα σκάνδαλο των ομολόγων, καθημερινώς, πέφτει στο κενό».

Εκ μέρους της κυβέρνησης ο υπουργός Απασχόλησης, Β. Μαγγίνας, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ δήλωσε πως χαίρει για το γεγονός ότι «κι εγώ συνέβαλα στο να ασχοληθεί κατά τρόπο συστηματικό και μεθοδικό η ελληνική Δικαιοσύνη και άλλες αρχές με αυτό το θέμα»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ