Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Φόβος για την «αρνητική ψήφο»

«Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν πικρίες, αλλά δεν είναι η ώρα για αρνητική ψήφο», δήλωσε από το Κερατσίνι, αφήνοντας να διαφανεί ο φόβος για την καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής στις κάλπες

Ολα τα μέσα προκειμένου να αποφύγει την ψήφο αποδοκιμασίας και καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής από τα λαϊκά στρώματα επιστρατεύει η κυβέρνηση στην τελική ευθεία για τις κάλπες.

Με το βλέμμα στραμμένο στους «αναποφάσιστους» ο Κ. Καραμανλής ζήτησε χτες να δοθεί «ακόμα μια ευκαιρία», διαβεβαιώνοντας ότι «λαμβάνει τα μηνύματα» και υποσχόμενος «ένα καλύτερο αύριο».

«Ακούμε και παίρνουμε τα μηνύματα των πολιτών. Οι πολίτες έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις από μας. Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν πικρίες. Δεν είναι όμως τώρα η ώρα για αρνητική ψήφο. Η άρνηση δεν οδηγεί παρά σε αδιέξοδα», τόνισε μιλώντας χτες το βράδυ στο Κερατσίνι, από όπου ξεκίνησε την τελική φάση της προεκλογικής εκστρατείας. Ο Κ. Καραμανλής επιχείρησε να εμφανιστεί ως θεματοφύλακας του ήπιου πολιτικού κλίματος και εγγυητής για τη λύση των προβλημάτων. «Το ζητούμενο τώρα είναι τα θετικά βήματα που χρειάζεται η χώρα. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι μια κυβέρνηση που να μπορεί να παίρνει αποφάσεις και να υλοποιεί γρήγορα και με αποφασιστικότητα τις αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος».

Αν και υπογράμμισε αρκετές φορές «την ανάγκη να συνεχιστούν με πιο γρήγορους ρυθμούς και μεγαλύτερη τόλμη οι μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται ο τόπος», ωστόσο απέφυγε έστω και να αναφέρει τι περιλαμβάνει το έτοιμο σχέδιο των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων. Δεν είπε τίποτα για τις ανατροπές στο Ασφαλιστικό ή την ιδιωτικοποίηση της Παιδείας και της Υγείας που ετοιμάζει. Αντίθετα, επιχείρησε να καθαγιάσει τις μεταρρυθμίσεις εμφανίζοντας ως «καλά» αποτελέσματά τους τη «μείωση» της ανεργίας και του ελλείμματος! Μάταια αναζήτησε κάποια φιλολαϊκά μέτρα που να αγγίζουν τις εργατογειτονιές στη Β΄ Πειραιά. Τα μόνα που βρήκε να πει στους συγκεντρωμένους οπαδούς της ΝΔ ήταν η (αστεία) αύξηση του αφορολόγητου ορίου για τα νοικοκυριά, η (υποχρεωτική) κατάργηση του ΛΑΦΚΑ και η δημιουργία του Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τους ανέργους.

Φανερή ήταν η προσπάθεια να εκμεταλλευτεί την επιχείρηση «ανακούφισης των πληγέντων» από τις πυρκαγιές για να πείσει ότι η κυβέρνηση τα καταφέρνει στα δύσκολα και άρα πρέπει να ψηφιστεί ξανά. Με το δικό του τρόπο ενισχύει τη δικομματική πόλωση επιλέγοντας το ρόλο του καλού μονομάχου, που δεν ακολουθεί την πόλωση και την οξύτητα, προκειμένου να διαφυλάξει την «ενότητα και την ομοψυχία των Ελλήνων».

Στο μεταξύ, χτες, ανακοινώθηκε το πρόγραμμα προεκλογικών περιοδειών και ομιλιών του Κ. Καραμανλή μέχρι τις εκλογές. Αύριο θα ξεκινήσει το μεσημέρι από τα Γρεβενά και την Κοζάνη και το βράδυ θα μιλήσει στις Σέρρες. Το Σαββατοκύριακο θα το αφιερώσει στη ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη, αλλά το βράδυ της Κυριακής θα μιλήσει στη Λάρισα. Τη Δευτέρα θα μιλήσει στο Ηράκλειο Κρήτης, την Τρίτη στο Αγρίνιο, την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη και την επόμενη Παρασκευή, 14/9, στην Αθήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ