Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
Οι καλλιτέχνες συστρατεύονται με το ΚΚΕ

Με εξαιρετική επιτυχία στέφθηκε η χτεσινή συνάντηση στο εκλογικό κέντρο του Κόμματος στην Αθήνα

Αν και οι προσδοκίες της Αχτίδας Καλλιτεχνών του ΚΚΕ για τη χτεσινή εκδήλωση στο κεντρικό εκλογικό κέντρο του Κόμματος στην Αθήνα ήταν υψηλές, ωστόσο ξεπεράστηκαν με τον καλύτερο και πλέον ελπιδοφόρο τρόπο, αφού η αίθουσα, οι διάδρομοι, ακόμη και η είσοδος ήταν κατάμεστα από καλλιτέχνες και δημιουργούς από όλο το φάσμα της τέχνης.

Πολλοί από αυτούς ξανασυναντήθηκαν με το ΚΚΕ (άλλωστε και οι δύο κεντρικοί ομιλητές ξεκίνησαν εκφράζοντας τη χαρά τους για παλιούς γνώριμους που τους ξανάβλεπαν να ακούν τη φωνή του Κόμματος), άλλοι έκαναν για πρώτη φορά το βήμα, η ουσία όμως είναι ότι και με την παρουσία τους δήλωσαν τη συστράτευσή τους μαζί του. Εδωσαν θετική απάντηση στο κάλεσμα - θέση της εκδήλωσης: «Η τέχνη μπορεί να γίνει όπλο στην υπηρεσία του λαού - Κάνε την αγανάκτηση συνειδητή δράση - Πάλεψε στο πλευρό του ΚΚΕ!».

«Είναι η ώρα της μεγάλης ευθύνης για τους καλλιτέχνες», είπε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του ο τραγουδιστής και υποψήφιος του Κόμματος στη Β' Αθήνας Βασίλης Λέκκας, ο οποίος δήλωσε ότι τον τιμά η παρουσία του στο ψηφοδέλτιο. «Η τέχνη που ασκούμε είναι αντιεξουσιαστική, γιατί είμαστε ενάντια στο σημερινό γίγνεσθαι» πρόσθεσε.

«Το ΚΚΕ έχει αποδείξει ότι είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να υπερασπίσει το δίκιο του αδύνατου, γι' αυτό και πρέπει να βγει ακόμη πιο δυνατό από τις εκλογές» είπε η ηθοποιός Λίλα Καφαντάρη, υποψήφια στην Α' Αθήνας. «Οι καλλιτέχνες έχουμε διπλό ρόλο και μέσα αγώνα: Μέσα από την τέχνη μας και μέσα από τον αγώνα στο δρόμο. Η τέχνη είναι αριστερή από τη φύση της επειδή είναι ανθρωποκεντρική». Πρόσθεσε ότι «έχουμε υποστεί συντριπτικά κατάγματα» από τον δικομματισμό και κατέληξε με κάλεσμα υπερψήφισης του ΚΚΕ την Κυριακή.


Τρία ζητήματα θεωρεί ότι πρέπει να αφορούν τους καλλιτέχνες ο ποιητής Γιώργος Κακουλίδης, υποψήφιος στη Β? Αθήνας: «Το πρώτο είναι ότι παλεύουμε ενάντια στην εικόνα του καλλιτέχνη ως μιας εξωτικής πόρνης σε ένα κόσμο λεπρών. Το δεύτερο είναι ότι όσο η κοινωνία θα σπαράζεται, η τέχνη θα σπαράζεται επίσης. Το τρίτο είναι ότι δεν έχουμε ολική θέα της ζωής μας. Το ΚΚΕ μας τροφοδοτεί με την εικόνα της πραγματικότητας», άρα «δεν είμαστε εμείς που ενισχύουμε το ΚΚΕ, αλλά το ΚΚΕ ενισχύει εμάς».

«Με τα σημερινά δεδομένα ένας μουσικός πρέπει να δουλεύει μέχρι τα 80 του για να πάρει σύνταξη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο τραγουδιστής Λάκης Χαλκιάς, υποψήφιος στη Β? Αθήνας ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στη βαθιά σχέση του ΚΚΕ με ό,τι λαϊκό και προοδευτικό έχει να επιδείξει η πολιτιστική ιστορία του τόπου.

«Η μοναδική δέσμευση του ΚΚΕ είναι απέναντι στην εργατική τάξη και το λαό», σημείωσε ο ηθοποιός Βασίλης Κολοβός, υποψήφιος στη Β' Αθήνας. «Πρέπει να τους μαυρίσουμε και να τους "κάψουμε" και τους δύο» είπε αναφερόμενος στον δικομματισμό, υπογραμμίζοντας πως το κράτος υπάρχει και λειτουργεί μια χαρά, αλλά είναι ταξικό. Είναι αυτό που ξυλοκοπεί συνταξιούχους και ναυτεργάτες.

Η εικαστικός Εύα Μελά, υποψήφια στη Β' Αθήνας, σημείωσε ότι «η τέχνη και ο πολιτισμός από λαϊκό δικαίωμα μετατρέπεται σε εμπόρευμα» και ότι «στον αντίποδα της κυρίαρχης πολιτικής βρίσκεται μόνο το ΚΚΕ». «Παλεύουμε για ανεμπόδιστη καλλιτεχνική δημιουργία, τόσο στη διακίνησή της όσο και στην επαφή της με το λαό» όπου, με όρους λαϊκής εξουσίας, αυτό θα συμβαίνει με τη συμμετοχή των καλλιτεχνικών, εργατικών και μαζικών φορέων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ