ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 11 Σεπτέμβρη 2007
Σελ. /32
ΕΛΠΙΔΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ
«Να τρομάξουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ»

Ομιλία στους εργαζόμενους της ΔΕΗ από την υποψήφια βουλευτή του ΚΚΕ στην Α΄ Πειραιά

Οι εργαζόμενοι, αυτές τις λίγες μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, να αποκρούσουν τα ψευτοδιλήμματα του δικομματισμού και να ψηφίσουν με ένα και μοναδικό κριτήριο: Ποια πολιτική πρόταση απαντάει, δίνει λύσεις και προοπτική στις δικές τους ανάγκες, στις ανάγκες των εργαζομένων. Με αυτά τα λόγια, η Ελπίδα Παντελάκη, υποψήφια βουλευτής στην Α΄ Πειραιά, κάλεσε τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ - όπου και περιόδευσε στο εργοστάσιο της Πειραιώς χτες - να «τρομάξουμε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το βράδυ των εκλογών, με το μόνο τρόπο που φοβούνται. Ενισχύοντας το ΚΚΕ». Η ψήφος στο ΚΚΕ - τόνισε - δεν μπορεί να παρερμηνευτεί.

Απαντώντας στο ψευτοδίλημμα των ημερών «ισχυρή κυβέρνηση» ή «ακυβερνησία» και «νέες εκλογές», η Ελπ. Παντελάκη τόνισε: «Οι ισχυρές και σταθερές κυβερνήσεις είναι αυτές που έφτασαν σε αυτό το σημείο». Και επεξηγώντας σημείωσε: «Ακόμη κι έτσι να μείνουν τα πράγματα, ακόμη κι αν δεν παρθεί ούτε ένα πρόσθετο αντιλαϊκό μέτρο σε αυτά που ήδη υπάρχουν, τα υπάρχοντα μέτρα είναι αρκετά για να κάνουν τη ζωή των εργαζομένων πολύ χειρότερη τα επόμενα χρόνια».

Η βουλευτής του ΚΚΕ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ζήτημα των «μικρών κομμάτων». Το ζήτημα, τόνισε, δεν είναι αν είναι μικρό ή μεγάλο ένα κόμμα, αλλά «τι ρόλο παίζει». Στη συνέχεια, μίλησε για το «συμψηφισμό» - όπως τον χαρακτήρισε - ιδιωτικής και δημόσιας Υγείας, που πάντα λειτουργεί προς το συμφέρον της πρώτης. Μίλησε για τις επερχόμενες μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία, αλλά και για την ουσία των παροχών πτωχοκομείου που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ. «ΝΔ και ΠΑΣΟΚ βρίσκονται στην ίδια κατεύθυνση, στην ίδια γραμμή πλεύσης, που ακούει στο όνομα "ανταγωνιστικότητα", δηλαδή ιδιωτικοποίηση των πάντων», επισήμανε η Ελπ. Παντελάκη.

ΚΕΡΚΥΡΑ
Ελπίδα η μαζική ενίσχυση του ΚΚΕ

Περιοδείες του Μπάμπη Χαραλάμπους, υποψήφιου βουλευτή Κερκύρας του ΚΚΕ

Καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής του δικομματισμού και ενίσχυσης του ΚΚΕ, ώστε την επομένη των εκλογών το λαϊκό κίνημα πιο δυνατό και ισχυρό να αντιπαλέψει τα αντεργατικά σχέδια που ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι σύμφωνοι να προωθήσουν, ήταν η προτροπή που απηύθυνε ο υποψήφιος βουλευτής Κέρκυρας Μπάμπης Χαραλάμπους κατά την περιοδεία του στην Αγροτική Τράπεζα, στον ΟΑΕΔ, στην Επιθεώρηση Εργασίας και σε εμπορικά καταστήματα.

Σε αυτή την κατεύθυνση, ο υποψήφιος βουλευτής ανέδειξε τη δυνατότητα μαζικής ενίσχυσης και στήριξης του αγωνιστικού ριζοσπαστικού ψηφοδελτίου του ΚΚΕ, το οποίο απαρτίζεται από αγωνιστές, μπροστάρηδες στους κοινωνικούς αγώνες για την υπεράσπιση και διεύρυνση των λαϊκών δικαιωμάτων του κερκυραϊκού λαού. Επισήμανε την κατάφωρη κοινωνική αδικία που συντελείται καθώς από τη μια αυξάνουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς τα κέρδη των τραπεζών, των βιομηχάνων και των εφοπλιστών και από την άλλη επιδεινώνεται χρόνο με το χρόνο η οικονομική κατάσταση και το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων και του λαού. Απέναντι σε αυτό το κομβικό σημείο, για το ποιος ωφελείται και κερδίζει τελικά από την κοινή αντιλαϊκή πολιτική που έχουν εφαρμόσει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ την οποία οι εργαζόμενοι και ο λαός έχουν βιώσει στις πλάτες τους, ο Μπάμπης Χαραλάμπους υπογράμμισε την αναγκαιότητα καταδίκης της στις 16 Σεπτέμβρη. Κοντύνοντας το δικομματισμό και ψηφίζοντας το ΚΚΕ τη συνεπή και σταθερή δύναμη η ενίσχυση του οποίου και μετά τις εκλογές θα αποτελεί εγγύηση και παρακαταθήκη για την από καλύτερη θέση υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ
«Διεκδικήστε τον πλούτο που παράγετε»

Στην προεκλογική συγκέντρωση μίλησε ο Γιώργος Τούσσας

«Σας στέλνουμε ένα μήνυμα που κανείς άλλος δεν το κάνει. Διεκδικήστε τον πλούτο που παράγετε. Ανοίξτε το δρόμο για να αλλάξουμε την κοινωνία. Δεν αλλάζει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Αλλάξτε επιλογή εσείς, ψηφίστε ΚΚΕ».

Αυτό τόνισε χτες το βράδυ στη γεμάτη από κόσμο πλατεία Αγίου Μάρκου στη Ζάκυνθο ο Γιώργος Τούσσας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ κι ευρωβουλευτής, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος.

«Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν δεσμευτεί στα πλαίσια της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ, τη στρατηγική της Λισαβόνας, μέσα από το εθνικό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα να επιφέρουν ισχυρό πλήγμα στο εισόδημα, στην κοινωνική ασφάλιση, στην υγεία, την πρόνοια, την παιδεία. Να επιταχύνουν τις διαδικασίες ξεπουλήματος των δημοσίων υπηρεσιών στους επιχειρηματικούς ομίλους», υπογράμμισε ο Γιώργος Τούσσας και καταλήγοντας τόνισε: «Το ΚΚΕ έχει συνολική εναλλακτική πολιτική πρόταση εξουσίας που μπορεί να ενώσει το λαό, όλους εκείνους που θέλουν να φύγουν από τη μέγκενη του δικομματισμού της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που θέλουν άλλου είδους εξουσία, λαϊκή, ανεξάρτητα αν συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ. Ομως το ΚΚΕ δεν περιμένει τη λαϊκή εξουσία, αλλά έχει στόχους πάλης και προτάσεις αντεπίθεσης και διεκδίκησης προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων».

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε στη συγκέντρωση η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ Γιώτα Βαρβαρίγου.

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ
Αθήνα

-- Ο Γ. Φραγκογιάννης στις 11 π.μ. στη Νομική Σχολή και στις 6 μ.μ. στη σχολή ΦΕΠΑ.

-- Η Ε. Μελά στις 11 π.μ. στα ΤΕΙ Αθήνας στη Σχολή Γραφιστικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών.

-- Ο Π. Παπαγεωργόπουλος στις 8.30 π.μ. στο ΚΕΚ του ΟΣΕ και στη συνέχεια στα σχολεία του Κολωνού.

-- Ο Μ. Πέτσας στις 10 π.μ. στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

-- Ο Κ. Μπορμπότης στις 10 π.μ. στην ΑΣΟΕ.

-- Ο Γ. Τριμπέρης στις 10 π.μ. στη Φιλοσοφική Σχολή.

-- Ο Λ. Παπακωνσταντόπουλος στις 12 μ. στο Υπ. Γεωργίας Δ/νση Αλιείας.

-- Η Α. Τσάμη στις 6.30 μ.μ. στα καταστήματα στα Μελίσσια.

-- Ο Σπ. Χαλβατζής στις 12.15 μ.μ. στον Οργανισμό Σχεδιασμού Αντισεισμικής Προστασίας και στις 7.30 μ.μ. στο Ηλιακό Χωριό στην Πεύκη.

-- Η Γ. Φλούδα και ο Χρ. Κατσώτης στις 12 μ. στον «Αστέρα» Βουλιαγμένης.

-- Ο Ορ. Κολοζώφ στις 12 μ. στο Δημαρχείο Χολαργού.

-- Ο Β. Βακάλης στις 8 π.μ. στα σχολεία στο Μαρούσι.

-- Ο Κ. Καζάκος και ο Δ. Αγκαβανάκης στις 8.30 π.μ. στο 73ο ΔημοτικόΣχολείο (Τρώων) στα Πετράλωνα.

-- Ο Στ. Λάμπρου στις 8.30 π.μ. στα σχολεία στο Θησείο.

-- Η Η. Πατσουράκη στις 8.30 μ.μ. στα σχολεία στα Κ. Πετράλωνα.

-- Η Λ. Καρατζά στις 6 π.μ. στους εργαζόμενους του Δήμου Χαλανδρίου, στις 8.30 π.μ. στο 7ο και 10ο Δημοτικά Σχολεία Κ. Χαλανδρίου και στη 1 μ.μ. στις υπηρεσίες του Δήμου Χαλανδρίου.

-- Η Λ. Κανέλλη στις 8.30 π.μ. στo 91o και 126ο Δημοτικό Σχολείο στην οδό Φιλολάου 163 στο Παγκράτι.

-- Ο Γ. Σκιαδιώτης στις 10 π.μ. στη ΔΕΠΑ Μεσογείων.

Πειραιάς

-- Η Ελπ. Παντελάκη στις 9 π.μ. στην Ιωνίδειο σχολή, στις 11 π.μ. στο εργοστάσιο ΜΕΤΡΟΝ και στη 1 μ.μ. μιλάει σε σύσκεψη με εργαζόμενους σε παιδικούς σταθμούς.

-- Ο Σ. Τσιμπόγλου στις 7 π.μ. στα καράβια ακτοπλοΐας και στις 10 π.μ. στα Δικαστήρια Πειραιά.

-- H Β. Νικολαΐδου στις 9 π.μ. σε δημοτικά σχολεία της Νίκαιας.

-- Η Χ. Παναγιωτακοπούλου σε δημοτικά σχολεία του Κορυδαλλού.

-- Ο Η. Πατίδης σε Γυμνάσια & Λύκεια της Δραπετσώνας.

-- Η Σ. Θωμάρεη στις 8.30 π.μ. σε Δημοτικά του Κερατσινίου, στις 9.30 π.μ. στο 2ο ΚΑΠΗ Κερατσινίου και στις 5.40 μ.μ. στο Κολυμβητήριο Κερατσινίου.

Ηράκλειο

-- Στην πλατεία Σινάνη στις 6 μ.μ. οι Μ. Χουστουλάκης και Γ. Γωνιανάκης.

-- Σε σχολεία του Ηρακλείου στις 9 π.μ. οι Μ. Κοκοσάλη, Μ. Συντυχάκης, Γ. Σκεπάρνης, Στ. Ορφανός και Ρ. Σκυβαλάκη.

-- Στο «Κνωσός Παλλάς» στις 9.30 π.μ. ο Μ. Συντυχάκης.

-- Στα ξενοδοχεία στο κέντρο του Ηρακλείου στις 11 π.μ. ο Μ. Χουστουλάκης.

-- Στις αποθήκες του «Καρφούρ» στις 12 μ. οι Μ. Συντυχάκης, Γ. Γωνιανάκης, Μ. Χουστουλάκης και Γ. Πρωτούλης.

-- Στο ΤΕΙ Ηρακλείου στις 2.30 μ.μ. από υποψηφίους βουλευτές και τον Γ. Πρωτούλη.

Χανιά

-- Στις 9 π.μ. στα γραφεία του Λιμενικού Σώματος και στις 10 π.μ. στην Πυροσβεστική ο Γ. Νταγκουνάκης.

ΑΘΗΝΑ
Λειτουργεί το Εκλογικό Κέντρο

Το Εκλογικό Κέντρο του ΚΚΕ στην Αθήνα λειτουργεί στην οδό Θεμιστοκλέους 2 και Πανεπιστημίου.

-- Τηλέφωνα Εκλογικού Κέντρου: 210.3301.106, 210.3301.464, 210. 3303.406, 210.3323.281, 210.3302.411

-- Τηλέφωνα Ετεροδημοτών: 210.3303.415, 210.3303.515

-- FAX Εκλογικού Κέντρου: 210.3301.474.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ