Τρίτη 11 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
ΕΛΠΙΔΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ
«Να τρομάξουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ»

Ομιλία στους εργαζόμενους της ΔΕΗ από την υποψήφια βουλευτή του ΚΚΕ στην Α΄ Πειραιά

Οι εργαζόμενοι, αυτές τις λίγες μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, να αποκρούσουν τα ψευτοδιλήμματα του δικομματισμού και να ψηφίσουν με ένα και μοναδικό κριτήριο: Ποια πολιτική πρόταση απαντάει, δίνει λύσεις και προοπτική στις δικές τους ανάγκες, στις ανάγκες των εργαζομένων. Με αυτά τα λόγια, η Ελπίδα Παντελάκη, υποψήφια βουλευτής στην Α΄ Πειραιά, κάλεσε τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ - όπου και περιόδευσε στο εργοστάσιο της Πειραιώς χτες - να «τρομάξουμε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το βράδυ των εκλογών, με το μόνο τρόπο που φοβούνται. Ενισχύοντας το ΚΚΕ». Η ψήφος στο ΚΚΕ - τόνισε - δεν μπορεί να παρερμηνευτεί.

Απαντώντας στο ψευτοδίλημμα των ημερών «ισχυρή κυβέρνηση» ή «ακυβερνησία» και «νέες εκλογές», η Ελπ. Παντελάκη τόνισε: «Οι ισχυρές και σταθερές κυβερνήσεις είναι αυτές που έφτασαν σε αυτό το σημείο». Και επεξηγώντας σημείωσε: «Ακόμη κι έτσι να μείνουν τα πράγματα, ακόμη κι αν δεν παρθεί ούτε ένα πρόσθετο αντιλαϊκό μέτρο σε αυτά που ήδη υπάρχουν, τα υπάρχοντα μέτρα είναι αρκετά για να κάνουν τη ζωή των εργαζομένων πολύ χειρότερη τα επόμενα χρόνια».

Η βουλευτής του ΚΚΕ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ζήτημα των «μικρών κομμάτων». Το ζήτημα, τόνισε, δεν είναι αν είναι μικρό ή μεγάλο ένα κόμμα, αλλά «τι ρόλο παίζει». Στη συνέχεια, μίλησε για το «συμψηφισμό» - όπως τον χαρακτήρισε - ιδιωτικής και δημόσιας Υγείας, που πάντα λειτουργεί προς το συμφέρον της πρώτης. Μίλησε για τις επερχόμενες μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία, αλλά και για την ουσία των παροχών πτωχοκομείου που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ. «ΝΔ και ΠΑΣΟΚ βρίσκονται στην ίδια κατεύθυνση, στην ίδια γραμμή πλεύσης, που ακούει στο όνομα "ανταγωνιστικότητα", δηλαδή ιδιωτικοποίηση των πάντων», επισήμανε η Ελπ. Παντελάκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ