Τρίτη 11 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
ΤΡΙΚΑΛΑ
Συγκέντρωση - μήνυμα!

Το μήνυμα εστάλη: Σ' αυτές τις εκλογές το ΚΚΕ θα βγει δυναμωμένο και ισχυρό, στα Τρίκαλα. Το έστειλαν οι Τρικαλινοί με τη μαζική συμμετοχή τους στην προχτεσινοβραδινή προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στον πεζόδρομο της Ασκληπιού.

Εργαζόμενοι της πόλης και των χωριών φώναξαν, δυνατά, «παρών» στο προσκλητήριο των μαχών που έρχονται. Νέοι και νέες, ανεμίζοντας τις κόκκινες σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα, δημιούργησαν κλίμα αγωνιστικού ενθουσιασμού. Αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, με τα σημάδια του επικού αγώνα αποτυπωμένα καθαρά στα πρόσωπά τους, διαμήνυσαν πως «τούτο το Κόμμα έρχεται από πολύ μακριά και τραβάει πολύ μακριά».

Ηταν μια συγκέντρωση αντάξια των κομμουνιστικών, αριστερών και προοδευτικών αγωνιστικών παραδόσεων της περιοχής, που επιβεβαίωσε τους κομμουνιστές, αλλά και άλλους πολλούς, που πιστεύουν πως το ΚΚΕ θα ενισχύσει σημαντικά τις δυνάμεις του στα Τρίκαλα και σ' όλη τη χώρα.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με το χαιρετισμό του Β. Τσίκαρη, υποψήφιου βουλευτή, που, απευθυνόμενος σε όσους αποφάσισαν να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους στην πολιτική του δικομματισμού, τους κάλεσε να μην ξοδέψουν την ψήφο τους «όπου λάχει», αλλά να βρουν το θάρρος να τη δώσουν στο ΚΚΕ. Ιδιαίτερη έκκληση για συστράτευση έκανε προς πρώην συντρόφους και συναγωνιστές, που παλιότερα διαφώνησαν με το Κόμμα.

Και μετά την απαγγελία του ποιήματος του Μπρεχτ «Εγκώμιο της Διαλεκτικής», από τον ηθοποιό Θ. Μπιλιάλη, στο βήμα της συγκέντρωσης ανέβηκε ο Αχ. Κανταρτζής, υποψήφιος βουλευτής στα Τρίκαλα, μέλος της ΚΕ και γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος.

Απευθυνόμαστε - είπε - σε όλους εκείνους που ψήφιζαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και νιώθουν προδομένοι και τους ζητάμε να δώσουν την ψήφο τους στο ΚΚΕ. Δεν τους ζητάμε να συμφωνήσουν εφ' όλης της ύλης μαζί μας, ούτε να μας δώσουν εν λευκώ εξουσιοδότηση. Τη στήριξή τους την εκλαμβάνουμε σαν εντολή για νέες, αυξημένες υποχρεώσεις, να γίνουμε πιο ικανοί, πιο αποτελεσματικοί στη δράση. Εδώ είστε και θα μας κρίνετε. Αλλωστε, εμείς μόνο στο λαό απολογούμαστε και όχι στην πλουτοκρατία και στους εκπροσώπους της.

Στην ομιλία του ο Κώστας Καζάκος, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΚΕ, υπογράμμισε πως ο ελληνικός λαός δεν έχει άλλο στήριγμα παρά μόνο το ΚΚΕ. Και υπενθύμισε πως ό,τι άλλαξε προς το καλύτερο στη ζωή των φτωχών ανθρώπων, έγινε με τους αγώνες και τις θυσίες των κομμουνιστών. Είναι ανάγκη - επισήμανε - η συσσωρευμένη λαϊκή αγανάκτηση για την αντιλαϊκή πολιτική του δικομματισμού και, γενικότερα, για τα προβλήματα που δημιουργεί και οξύνει το καπιταλιστικό σύστημα, να εκφραστεί με ροή ψηφοφόρων προς το ΚΚΕ, εκφράζοντας την αισιοδοξία του πως αυτό θα γίνει. Και τόνισε: Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ θα δυναμώσει το λαϊκό κίνημα, για να γίνει «ποτάμι αντίστασης και αντεπίθεσης», που θα «πνίξει» το απάνθρωπο καπιταλιστικό σύστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ