Τρίτη 11 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Οι εργαζόμενοι με το ΚΚΕ ανοίγουν μια νέα σελίδα

Μαζική και μαχητική η προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στη Χαλκίδα

Αποτέλεσμα των θετικών μηνυμάτων που έρχονται απ' όλο το νομό και της προσέγγισης νέων λαϊκών στρωμάτων με την πολιτική και τις προτάσεις του ΚΚΕ, ήταν και η μαζική, μαχητική κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στην Εύβοια, που έγινε το Σάββατο το βράδυ στην παραλία της Χαλκίδας, με κεντρικό ομιλητή τον υποψήφιο βουλευτή Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της, η ενθουσιώδης, δυναμική και γεμάτη παλμό παρουσία της νέας γενιάς, που με τα συνθήματα έδωσε τον τόνο της συγκέντρωσης και γέμισε αισιοδοξία τους παρευρισκόμενους και έστειλαν το μήνυμα ότι με ισχυρό ΚΚΕ στην αντιπολίτευση θα «υποφέρει» ο δικομματισμός. Με «κομμουνιστή βουλευτή στο νομό», που θα χάσει η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ, θα πολλαπλασιαστεί η αντίσταση, η δυναμική του εργατικού και λαϊκού κινήματος στην Εύβοια.

Πρώτος στο βήμα ανέβηκε για χαιρετισμό ο νεολαίος υποψήφιος βουλευτής, Αντώνης Κούκουρας, καλώντας τους νέους «πηγαίνοντας προς την κάλπη να σκεφτούν, να θέσουν σαν κριτήριο ψήφου την ίδια τους τη ζωή. Να σκεφτούν αυτά που έχουν ανάγκη οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, αν έχουν δικαίωμα και ανάγκη στη σταθερή δουλιά με δικαιώματα, στη μόρφωση, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στις διακοπές, στο να κάνουν σήμερα οικογένεια».


«Εχουμε θετικά μηνύματα, θετικές τοποθετήσεις εργαζομένων, λαϊκών οικογενειών που ψήφιζαν μέχρι τώρα ΠΑΣΟΚ, ΝΔ. Πήραν, παίρνουν σημαντικές, ελπιδοφόρες αποφάσεις», τόνισε ο κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης Γιώργος Μαρίνος.

«Λένε τώρα με το ΚΚΕ. Αυτός είναι ο δρόμος που επιβάλλει η αντίθεση με την πλουτοκρατία και την αντιλαϊκή πολιτική του δικομματισμού, αυτός είναι ο δρόμος που επιβάλλει η κοινωνική μας θέση, το ταξικό μας συμφέρον». Και συνέχισε: «Αφήνουν πίσω το παλιό, ανοίγουν μια νέα σελίδα. Δεν ανέχονται άλλο την κοροϊδία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Συναντάμε αυτή την ελπιδοφόρα εξέλιξη στους τόπους δουλιάς, στη Χαλκίδα, στις κωμοπόλεις, στα χωριά, στις γειτονιές και συνοικίες. Είναι πολύ σημαντικό στοιχείο. Είμαστε αισιόδοξοι, αλλά δεν εφησυχάζουμε. Επιμένουμε ακόμα περισσότερο και απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους που είναι ακόμα μπλεγμένοι στα πλοκάμια του δικομματισμού. Τους ΛΕΜΕ: Δεν είναι εκεί η θέση σας. Είναι κόμματα της πλουτοκρατίας, η πολιτική τους υπηρετεί τα συμφέροντα και τα κέρδη των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, των μεγαλεμπόρων και των άλλων αρπακτικών που πλουτίζουν σε βάρος της εργατικής τάξης, των λαϊκών δυνάμεων. Η θέση σας είναι στο ΚΚΕ που συγκρούεται με το καθεστώς της εκμετάλλευσης και την αντιλαϊκή πολιτική, που εμποδίζει αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα και παλεύει για τα δικαιώματα των εργαζομένων, έχει πρόταση διεξόδου και αγωνίζεται για ανάπτυξη που έχει κριτήριο τα συμφέροντα των πολλών και όχι τα κέρδη των λίγων».

Ο Γιώργος Μαρίνος κάλεσε τους εργαζόμενους και τ' άλλα λαϊκά στρώματα να εγκαταλείψουν μαζικά το δικομματισμό, αλλά και να μη σκορπίσουν την ψήφο τους, γενικά, στα «μικρά κόμματα», ώστε ισχυρή αντιπολιτευτική δύναμη να αναδειχτεί το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ