Τρίτη 11 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Υπόθεση του λαϊκού κινήματος η περιφρούρηση του ασύλου

Για την επέμβαση της αστυνομίας μέσα στο χώρο του Αριστοτελείου το ξημέρωμα της Κυριακής, οπότε και συνελήφθη μια 19χρονη ύστερα από περιορισμένης έκτασης επεισόδια στο χώρο περιμετρικά του πανεπιστημίου, ρωτήθηκε στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Η 19χρονη οδηγήθηκε χτες στην εισαγγελέα Θεσσαλονίκης, η οποία άσκησε σε βάρος της διώξεις για δύο κακουργήματα και για σειρά από πλημμελήματα.

Ο δημοσιογράφος ζήτησε ένα σχόλιο «σε συνδυασμό με το γεγονός ότι, όπως φαίνεται από τα πλάνα, τις εικόνες που μεταδόθηκαν, αστυνομικός φαίνεται να φοράει κουκούλα ή να έχει καλυμμένο το πρόσωπό του».

Απαντώντας, η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε:

«Εκανα μια δήλωση κατεβαίνοντας απ' το αεροπλάνο και βασικά αυτή ήθελα να επαναλάβω. Υπάρχει σχέδιο παραβίασης του ασύλου. Και αυτό είναι και πολιτικό σχέδιο και μέσα εκεί εντάσσονται και οι δυνάμεις καταστολής και η αξιοποίηση ομάδων που ρίχνουν μολότοφ και τα λοιπά ή και η δημιουργία προβοκάτσιας. Πώς θα απαντήσουμε σε αυτό; Εμείς λέμε το εξής πράγμα: Το φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα, το λαϊκό κίνημα γενικότερα, οφείλει να αναλάβει να περιφρουρήσει το άσυλο. Μπορούμε να περιφρουρήσουμε, να γίνουν μεγάλες διαδηλώσεις και καταλήψεις - όταν επιλέγουν οι φοιτητές και οι σπουδαστές να κάνουν καταλήψεις - και να μην πέσει ούτε το καρφί απ' το κάδρο.

Ομως θα το πω καθαρά, και αυτό το έχουμε πει και στη διάρκεια των κινητοποιήσεων: Δε γίνεται αυτό. Η λύση δεν είναι αυτό που έκανε η ΓΣΕΕ. Δεν κάνουν, λέει, πορεία για να μη δώσουν ευκαιρία σε προβοκάτσιες. Σοβαρά; Ετσι πάμε τώρα, μην κάνεις πορεία γιατί θα έχεις προβοκάτσιες, μην κάνεις το άλλο. Βρήκαμε τον άλλο δρόμο για να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις. Και πορείες θα κάνουμε και καταλήψεις όταν χρειάζονται, όταν αποφασίζει η πλειοψηφία, όχι όταν αποφασίζει μια μειοψηφία.

Μπορούμε να περιφρουρούμε και να είναι τα πανεπιστήμια κουκλιά και μετά την κατάληψη. Και να το ξεκαθαρίσω: Ο ριζοσπαστισμός στην πάλη και η επαναστατικότητα δεν έχει καμία σχέση ούτε με το σπάσιμο της βιτρίνας, ούτε με το σπάσιμο των τραπεζών και λοιπά. Αυτά είναι αστεία πράγματα. Πριν απ' όλα, ο ριζοσπαστισμός που έχεις συνδέεται με τους στόχους πάλης που έχεις, την πολιτική γραμμή που έχεις, την οργάνωση που έχεις, την αυτοπεριφρούρηση που έχεις, το σχέδιο πάλης που έχεις. Τα άλλα είναι φιγούρες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ