Τρίτη 11 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Εκανε το μαύρο - άσπρο

Το μαύρο - άσπρο έκανε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στην προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ, στη Λάρισα, στα πλαίσια της κυβερνητικής επιχείρησης εξαπάτησης του αγροτικού κόσμου για την υφαρπαγή της ψήφου του. Με ανούσια συνθηματολογία και «κούφια» υποσχεσιολογία, προσπάθησε να παρουσιάσει ως «φιλοαγροτικό» το έργο της κυβέρνησης της ΝΔ και να δημιουργήσει αυταπάτες για «αγρότες - επιχειρηματίες» που θα προκύψουν στα πλαίσια της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ. Κουβέντα δεν είπε, όμως, για τις ολέθριες συνέπειες αυτής της πολιτικής σε βάρος της μικρομεσαίας αγροτιάς, που με τις εξευτελιστικές τιμές, τους περιορισμούς, το υπέρογκο κόστος παραγωγής και τα πρόστιμα συνυπευθυνότητας τους οδηγεί στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Και βεβαίως, σχετικά με το «όραμα» της ΝΔ για «επιχειρηματίες - αγρότες», απέκρυψε ότι αυτό αφορά σε λίγους μεγαλοαγρότες, στα χέρια των οποίων θα περάσει η γη και η παραγωγή, μέσα από το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς που στοχεύει η αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, την οποία πιστά εφαρμόζει.

Ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, στα τριάμισι χρόνια της θητείας της, εφάρμοσε «εθνική στρατηγική για μια ελληνική γεωργία με μέλλον, με προοπτική», η οποία «καθιστά τον νέο αγρότη σύγχρονο επιχειρηματία στον τόπο του... Με έμφαση σε νέες αγορές, σε νέα ποιοτικά ανταγωνιστικά προϊόντα με ονομασία προέλευσης. Σε νέες και παράλληλες δραστηριότητες, όπως ο αγροτοτουρισμός, η αγροτοβιοτεχνία, η τυποποίηση και η μεταποίηση». Εξωραΐζοντας την ΚΑΠ, είπε ότι «στη νέα προγραμματική περίοδο, οι αγρότες θα έχουν κοινοτικές επιδοτήσεις που φτάνουν στα 18 δισ. ευρώ...».

Οσον αφορά στα έργα υποδομής, ο Κ. Καραμανλής επανέλαβε τις γνωστές και χιλιοειπωμένες υποσχέσεις που δίνουν οι κυβερνώντες σε προεκλογικές περιόδους. Υποσχέσεις, που και ο ίδιος είχε δώσει ξανά, στις περασμένες εκλογές, το Μάρτη του 2004 στη συγκέντρωση της ΝΔ, στη Λάρισα, όπως αυτές για την ανασύσταση της λίμνης Κάρλα, τα αρδευτικά έργα και το υδροηλεκτρικό της ΔΕΗ στο φράγμα Σμοκόβου, το φράγμα Συκιάς και τη σήραγγα εκτροπής και τα φράγματα Γυρτώνης, Ληθαίου, Μαυρομάτι, Αγιονερίου κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ