Τρίτη 11 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
Στο απυρόβλητο η συνολική στρατηγική του δικομματισμού

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συνέντευξη Τύπου του Α. Αλαβάνου

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει σχετικά με τη συνέντευξη του Αλ. Αλαβάνου:

«Η σημερινή (σ.σ. το περασμένο Σάββατο) συνέντευξη του Αλ. Αλαβάνου στη Θεσσαλονίκη επιβεβαίωσε ότι η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι αντιδικομματική επί της ουσίας και στη συνολική στρατηγική τους. Και να σκεφθεί κανείς ότι είμαστε σε προεκλογική περίοδο, όπου πιο εύκολα μπορούν να κρύβουν τη φράση από την πράξη.

Πρώτο: Οι προτάσεις του για το περιβάλλον είναι πανομοιότυπες με εκείνες που προωθεί η ΕΕ και οι επιχειρηματικοί όμιλοι αναλαμβάνουν να διεκπεραιώσουν, κερδοσκοπώντας και στο πρόβλημα που δημιουργεί η καπιταλιστική ανάπτυξη.

Καμιά κουβέντα δεν ακούστηκε από τον Αλ. Αλαβάνο για τα κέρδη και για το πώς αυτά θα κτυπηθούν.

Δεύτερο: Για μία ακόμη φορά ο Αλ. Αλαβάνος δεν κράτησε ίσες αποστάσεις και από τη ΝΔ και από το ΠΑΣΟΚ. Οι αναφορές του αφορούσαν κυρίως τη ΝΔ, τη στιγμή που την κυβερνητική εξουσία διεκδικεί και το ΠΑΣΟΚ. Δεν είπε ότι και οι δύο έχουν την ίδια πολιτική.

Τρίτο: Περιόρισε την κριτική του προς το ΠΑΣΟΚ σε μια σειρά επιμέρους διαφορών που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει με το ΠΑΣΟΚ και όχι στη συνολική γενική πολιτική κατεύθυνση και στρατηγική του ΠΑΣΟΚ, με την οποία συμφωνεί.

Τέταρτο: Αφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μελλοντικής συμμετοχής του ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση συνεργασίας με αστικά πολιτικά τμήματα, μιλώντας για ανακατατάξεις που θα επέλθουν σε αυτά, ενώ το θέμα είναι οι ανακατατάξεις να γίνουν στο λαό, σε βάρος κάθε αστικού πολιτικού κόμματος.

Με άλλα λόγια ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε ότι είναι κατά του "χωροφύλακα" και ότι έχει αυταπάτες για τον "αστυφύλακα"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ