Τρίτη 11 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
Μπορούμε να τους αποτρέψουμε

Στις 16 του Σεπτέμβρη κρίνεται η αντιπολιτευτική ικανότητα και δυναμική του λαού, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Αλέκα Παπαρήγα. Και εξήγησε: «Η ψήφιση του ΚΚΕ δε συνιστά μια απλή διαμαρτυρία και αντιπολίτευση στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Είναι ο δρόμος της οργάνωσης μιας αποτελεσματικής πάλης. Είναι ο δρόμος της σταθερής, ανυποχώρητης, χωρίς ταλαντεύσεις πάλης. Είναι η πάλη που επιδεικνύει αντοχή, που δεν υπερενθουσιάζεται εύκολα, αλλά ούτε και απογοητεύεται εύκολα. Είναι ο δρόμος που βοηθάει σε ανακατατάξεις. Είναι ο δρόμος για να συγκροτήσουμε τη μεγάλη κοινωνικοπολιτική συμμαχία που έχει ανάγκη ο τόπος».

Οπως εξήγησε, «βασικό γνώρισμα αυτής της συμμαχίας που την κάνει αντιμονοπωλιακή αντιιμπεριαλιστική, που τη βοηθάει να μην ενσωματώνεται, είναι: Συμμαχία εργατών, μικρομεσαίων της πόλης, αγροτών. Αυτή είναι η γραμμή της συμμαχίας και με κοινωνική δυναμική και με πολιτική έκφραση». Τόνισε ότι «στις 16 Σεπτέμβρη, δεν κρίνεται αν ο λαός θα είναι στην εξουσία. Κρίνεται η αντιπολιτευτική ικανότητα και δυναμική του λαού. Χτύπημα, λοιπόν, στο δικομματικό σύστημα, της εναλλαγής. Οχι με άσφαιρα πυρά. Με πραγματικά πολιτικά πυρά, με πραγματικά κοινωνικά πυρά, με πραγματικά αγωνιστικά πυρά».

Πολιτική ανοιχτών θυρών

Τέλος, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ανάμεσα σε χειροκροτήματα και συνθήματα, απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα: «Εχουμε πολιτική ανοιχτών θυρών, κρατώντας το πρόγραμμά μας σταθερό και αταλάντευτο. Και σταθερό πρόγραμμα και πολιτική ανοιχτών θυρών στους πάντες. Με έναν όρο: Γραμμή κατά των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού. Γραμμή κατά της πλουτοκρατίας. Γραμμή κατά των επιλογών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΝΑΤΟ.

Ελάτε μαζί μας κι εμείς θα γίνουμε πιο αποτελεσματικοί κι εσείς θα γίνετε πιο δυνατοί. Κι εμείς θα αξιοποιήσουμε τη σκέψη και τις ιδέες πολύ περισσότερο και εσείς θα αξιοποιήσετε τη δική μας πείρα. ΚΚΕ ισχυρό, δυνατό πλήγμα στο σύστημα της δικομματικής εναλλαγής. Μακριά από τα εκβιαστικά διλήμματα. Ενα πράγμα πρέπει να φοβόμαστε, τα πράγματα να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Και δε φοβόμαστε γιατί μπορούμε να το αποτρέψουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ