Τρίτη 11 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΒΑΣΑΝΑ ΠΟΥ 'ΧΕΙ Η ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ: «Από πλευράς προγραμμάτων δεν εμφανίζονται καινοτομίες. Ο κ. Καραμανλής μιλάει για δομικές αλλαγές, τις οποίες δεν προσδιορίζει. Και ο κ. Παπανδρέου φαίνεται απρόθυμος να ανοίξει τα χαρτιά του (...) οι ψηφοφόροι θα διαλέξουν έστω μόνο με την καρδιά αφήνοντας για τον χρόνο μετά τις εκλογές την αυτονόητη κριτική εκτίμηση των πραγμάτων. Απορρίπτουμε την ιδεολογία και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, επιλέγουμε για λόγους ιδεολογικής συνέπειας την ψήφο στο ΠΑΣΟΚ» (ο Σ. Ψυχάρης στο ΒΗΜΑ).

ΚΑΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ: «Δάνειο μαμούθ 95 εκατομμύρια ευρώ στο Μέγαρο Μουσικής του Λαμπράκη. Συμπτωματικά το ίδιο είχε γίνει επί ΠΑΣΟΚ πριν από τις εκλογές του 2004» (στην πρώτη σελίδα στο ΠΑΡΟΝ).

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ: «Αν πρώτο κόμμα είναι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να συνεργαστεί με τον (αναβαθμισμένο ήδη) Συνασπισμό της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, κάνοντας πραγματικές και ουσιαστικές παραχωρήσεις στις θέσεις του μικρότερου κόμματος, που δεν είναι, πάντως, αντίθετες με τις διακηρύξεις του (...) η έλλειψη αυτοδυναμίας την ερχόμενη Κυριακή θα επιφέρει μια σοβαρή ρωγμή στον δικομματισμό. Η μετεκλογική συνεργασία θα αποδειχθεί αναγκαία. Η επανάληψη των εκλογών δεν είναι λύση. Ούτε η τετραετής (ή περίπου) απόλυτη μονοκομματική εξουσία. Από δημοκρατική άποψη έχουν καταδειχτεί οι αδυναμίες της αυτοδυναμίας» (ο Θ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ: «Ισως το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ΠΑΣΟΚ είναι η εμπέδωση σε μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης της αίσθησης ότι "σήμερα κυβερνά ο δικομματισμός". Φαίνεται ότι η ρητορική των μικρότερων κομμάτων - κυρίως του ΚΚΕ - περί διαχρονικών ευθυνών των κομμάτων εξουσίας έχει απήχηση και γιατί είναι εκκωφαντική η αποτυχία της ΝΔ και γιατί πολλοί πολίτες ακόμη δεν έχουν ξεχάσει τις κακές στιγμές των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ» (ο Τ. Παππάς στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ