Τρίτη 11 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ - ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΥΦΛΩΝ
Η πολιτική του δικομματισμού το οδηγεί σε απαξίωση

Περιοδεία των υποψήφιων βουλευτών του ΚΚΕ στη Β΄ Περιφέρεια της Αθήνας Ελένης Μηλιαρονικολάκη και Χάρη Χουρδάκη

Με τα γνωστά σε όλους τους γονείς και τους μαθητές προβλήματα αρχίζει σήμερα η νέα σχολική χρονιά αλλά εκεί που η κατάσταση αγγίζει τα όρια της απανθρωπιάς είναι στα λεγόμενα ειδικά σχολεία, όπου φοιτούν μαθητές που έχουν διάφορα προβλήματα.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) στην Καλλιθέα, το οποίο λόγω της εγκατάλειψής του από τις εκάστοτε κυβερνήσεις φιλοξενεί μόλις 100 τυφλούς μαθητές, τη στιγμή που στη χώρα μας υπάρχουν πάνω από 2.000 τυφλοί μαθητές ενώ άλλα 6.000 παιδιά αντιμετωπίζουν προβλήματα με την όρασή τους.

Στο ΚΕΑΤ περιόδευσαν χτες το πρωί οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στη Β΄ Αθήνας Ελένη Μηλιαρονικολάκη και Χάρης Χουρδάκης και συζήτησαν με τους εργαζόμενους τα προβλήματα του Κέντρου, τα οποία άλλωστε οι δύο υποψήφιοι γνωρίζουν καλά, αφού όλα αυτά τα χρόνια από κοινού με το προσωπικό έδωσαν σοβαρούς αγώνες ενάντια στην υποβάθμιση του ΚΕΑΤ.

Με βάση αυτήν την εμπειρία ζήτησαν από τους εργαζόμενους να ενισχύσουν σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση το ΚΚΕ μια και γνωρίζουν από πρώτο χέρι ότι οι κομμουνιστές είναι πάντα παρόντες στους αγώνες και θα είναι μαζί τους και την επομένη των εκλογών. Υπογράμμισαν δε ότι όσο πιο ενισχυμένο βγει από τις κάλπες το ΚΚΕ τόσο πιο δυνατό θα είναι και το λαϊκό κίνημα.


Χαρακτηριστικά η Ε. Μηλιαρονικολάκη τόνισε ότι πρέπει να καταδικαστεί η πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οι κυβερνήσεις των οποίων με μια σειρά μέτρων οδηγούν στην απαξίωση το ΚΕΑΤ προκειμένου να το οδηγήσουν στην αγκαλιά των διάφορων «φιλάνθρωπων χορηγών» που δραστηριοποιούνται στο χώρο, με το αζημίωτο βέβαια. Ο δε Χ. Χουρδάκης κάλεσε τους εργαζόμενους του ΚΕΑΤ, που έχουν εμπειρία από την αγωνιστική δράση, να ενισχύσουν το ΚΚΕ προκειμένου μεταξύ άλλων να σταλεί ένα μήνυμα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που προωθούν τη γενικευμένη ιδιωτικοποίηση και στο χώρο της Υγείας και της Πρόνοιας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ