ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη 2007
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ
Καλή και η ισοπαλία

Θετικό αποτέλεσμα θέλει η Εθνική του Οτο Ρεχάγκελ στη Νορβηγία

Sportidea

Θετικό αποτέλεσμα θέλει η Εθνική του Οτο Ρεχάγκελ στη Νορβηγία
Στέρεη βάση, για την πρόκριση, επιθυμεί να θέσει από σήμερα (20.00, ΝΕΤ) η Eθνική απέναντι στη Νορβηγία. Με θετικό αποτέλεσμα (καλή και η ισοπαλία), οι «γαλανόλευκοι» - ουσιαστικά - εξασφαλίζουν την παρουσία τους στα τελικά του EURO 2008. Θα πρέπει να γίνουν (σχεδόν) απίθανα πράγματα, για να μην τα καταφέρουν. Βέβαια, ύστερα από τα «δώρα» Τουρκίας (ισοπαλία με Μάλτα) και Βοσνίας Ερζεγοβίνης (ήττα από Ουγγαρία) και η ήττα δε θα είναι καταδικαστική.

Η αποστολή δεν είναι εύκολη, το επιβεβαιώνει και η προϊστορία. Απαντες όμως στην Eθνική, δηλώνουν έτοιμοι για το καλύτερο. Ο Ρεχάγκελ δηλώνει ότι το ποθητό θα υλοποιηθεί αν οι παίχτες του αγωνιστούν με καρδιά και μυαλό. «Δε φοβόμαστε τη Νορβηγία, την ξέρουμε αρκετά καλά», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Νικοπολίδης, ενώ ο Σαμαράς πρόσθεσε: «Αν νικήσουμε, ουσιαστικά προκρινόμαστε. Εχουμε ήδη σημαντικό πλεονέκτημα από τους αντιπάλους μας και αν καταφέρουμε και πάρουμε μία τόσο μεγάλη νίκη, πλέον θα έχουμε ξεφύγει. Μπορούμε να πούμε ότι στο Οσλο παίζουμε για δύο αποτελέσματα. Κυνηγάμε πρώτιστα τη νίκη, αλλά και η ισοπαλία θα είναι θετικό αποτέλεσμα για μας».

ΕΛΠΙΔΕΣ

Μονόδρομο θεωρεί τη νίκη απόψε (16.00, MEGA) κόντρα στα νησιά Φερόε, ο N. Νιόπλιας. Ο εκλέκτορας της Eλπίδων έχει θέσει ως στόχο να πάει η ομάδα του αήττητη, ως την αναμέτρηση με την Ιταλία. Το κατάφερε απέναντι στο Αζερμπαϊτζάν και σήμερα προσβλέπει να ξανασυμβεί, εκτιμώντας ότι οι ικανότητες των παιχτών του μπορούν να υπερκεράσουν τα όποια εμπόδια.

Από την πλευρά του ο Μήτρογλου χαρακτήρισε τον αγώνα δύσκολο και επισήμανε ότι «πρέπει να προσπαθήσουμε ν' ανοίξουμε το σκορ πρώτοι και γρήγορα, για να μπορέσουμε να επιβάλουμε το ρυθμό μας». Γιατί στην αντίθετη περίπτωση «οι αντίπαλοί μας παίζουν όλοι στην άμυνα». Ενώ ο Δημούτσος τόνισε ότι «δεν πρέπει να υποτιμήσουμε σε καμία στιγμή τους αντιπάλους μας. Οφείλουμε από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό του αγώνα να είμαστε συγκεντρωμένοι και πειθαρχημένοι».

ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 2007
«Ενεση»... ηθικού

Μια πρόκριση, πολλαπλά κέρδη. Η Εθνική δε δυσκολεύτηκε χτες να επικρατήσει στον τελευταίο και κρίσιμο αγώνα του ομίλου, της Πορτογαλίας, με 85-67 και να πάρει το εισιτήριο για την οκτάδα του Ευρωμπάσκετ και μάλιστα ως τρίτη ομάδα του ομίλου (αφού η Ρωσία νίκησε την Κροατία με 83-70). Εκεί θα αντιμετωπίσει τον χαμένο του σημερινού παιχνιδιού Λιθουανίας-Σλοβενίας (22.30 ΣΠΟΡ +) που θα είναι ο δεύτερος του ΣΤ΄ Ομίλου. Το χτεσινό κέρδος για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πάντως, δεν είναι μόνο το εισιτήριο για την οκτάδα, αλλά και το γεγονός ότι για πρώτη φορά οι διεθνείς έδειξαν να έχουν ανεβασμένη απόδοση με καλή άμυνα, σωστές επιλογές στην επίθεση και γρήγορο ρυθμό. Μάλιστα σε ένα παιχνίδι όπου μπορεί η διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων να ήταν δεδομένη, εν τούτοις οι Πορτογάλοι παίκτες φάνηκαν ιδιαίτερα αξιόμαχοι και δεν παράτησαν σε καμιά στιγμή τον αγώνα. Αλλωστε είχαν ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα καθώς προηγήθηκαν στο πρώτο δεκάλεπτο με 17-16. Στη δεύτερη περίοδο όμως, όταν οι Ελληνες παίκτες βρήκαν τα... πατήματά τους και τον ρυθμό τους, τα πράγματα απλοποιήθηκαν. Με ένα σερί 15-2 προηγήθηκαν με 31-19 λίγο πριν το ημίχρονο και ουσιαστικά συνέχισαν με τον ίδιο ρυθμό και στην επανάληψη (64-47 στο 30΄) χωρίς να κινδυνεύσουν άμεσα από τους αντιπάλους τους.

  • Τα υπόλοιπα σημερινά παιχνίδια είναι: Γερμανία-Ιταλία (17.30 ΕΤ1), Γαλλία-Τουρκία (20.00).
ΒΟΛΕΪ

Σε ένα από τα τρία Προολυμπιακά τουρνουά που θα διεξαχθούν μεταξύ 28 Νοέμβρη και 2 Δεκέμβρη θα αγωνιστεί η Εθνική ομάδα των ανδρών. Μετά τον αποκλεισμό από την 12άδα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, το εθνικό αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ψάχνει το «εισιτήριο» που θα το στείλει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Το ένα εκ των τριών τουρνουά θα γίνει στην Ουγγαρία, ενώ τα υπόλοιπα δύο θα προγραμματιστούν μέσα στην επόμενη βδομάδα από την CEV. Υπάρχει, όμως, και το ενδεχόμενο να ανατεθεί απευθείας σε κάποια χώρα η διοργάνωση, εφόσον αυτή έχει υψηλή βαθμολογία.

Αυλαία στο χάντμπολ

Την ώρα που στα περισσότερα αθλήματα υπάρχουν υποχρεώσεις με τις Εθνικές ομάδες, η Α1 χάντμπολ των ανδρών βρίσκεται στη ...σέντρα για την επίσημη έναρξη του πρωταθλήματος των ανδρών της περιόδου 2007-2008. Στον ...πυρετό της προεκλογικής περιόδου και λίγο πριν προσέλθουν στις κάλπες, η πρεμιέρα του πρωταθλήματος ανοίγει σήμερα την αυλαία του εσπευσμένα με τις αναμετρήσεις: 17.00 Απόλλων Καλαμαριάς - Ιωνικός ΝΦ. 18.00 Πανελλήνιος - Θερμαϊκός. 18.00 ΓΑΣ Κιλκίς - ΧΑΝΘ. 18.45 ΑΣΕ Δούκα - ΑΕΚ. 19.00 ΓΣ Κορωπίου - Ηλυσιακός. 19.30 Φίλιππος Βέροιας - ΠΑΟΚ. 20.00 Βριλήσια - Διομήδης Αργους (κεκλεισμένων των θυρών).

ΠΟΛΟ

Την πρώτη θέση και την πρόκριση στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που λαμβάνει χώρα στη Μάλτα εξασφάλισε η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των εφήβων. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε 23-4 της Μάλτας στην 3η και τελευταία αγωνιστική του Α' ομίλου, πέτυχε τη διαφορά των 19 τερμάτων που χρειαζόταν και κατέκτησε την πρωτιά. Στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, οι «μικροί» του Τάσου Δούμπα θα αντιμετωπίσουν το Μαυροβούνιο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2008
Ευκαιρία βρήκαν...

Το νέο μήνυμα του Οσάμα Μπιν Λάντεν που δημοσιεύτηκε σε ισλαμική ιστοσελίδα ανήμερα της επετείου του «χτυπήματος» στους Δίδυμους Πύργους κινητοποίησε την Ιντερπόλ, η οποία με δηλώσεις του αρχηγού της έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στους Κινέζους ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008. Οι μειονότητες που ζουν στην κινεζική πρωτεύουσα και οι επιθέσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην πόλη ενισχύουν τις υποψίες για τρομοκρατική ενέργεια κατά τη διάρκεια των Αγώνων. Ετσι οι υπεύθυνοι της Ιντερπόλ βρήκαν ευκαιρία να θίξουν τα θέματα της ασφάλειας υπονοώντας προφανώς την περαιτέρω ενίσχυσή τους με ό,τι συνεπάγεται αυτό....

Διάνα με Τεόντοσιτς

Τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό προανήγγειλε ο Μίλος Τεόντοσιτς σε εφημερίδα της Σερβίας! Ο διεθνής πλέι μέικερ, ο οποίος είχε απασχολήσει και τον Παναθηναϊκό, αφού πρώτα είπε ότι... «είμαι παίκτης του Ολυμπιακού, αλλά θα μου επιτρέψετε να μην μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες», πρόσθεσε στη συνέχεια: «... πίστευα ότι θα αγωνιζόμουν εφέτος στη Ζέλεζνικ και του χρόνου θα άλλαζα ομάδα. Ομως, από τη στιγμή που έφτασε η πρόταση δεν υπήρχε περίπτωση να αρνηθώ. Ηταν απίστευτη πρόταση και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που έρχομαι σ' αυτή την ιστορική και μεγάλη ομάδα. Ξέρω ότι η πίεση θα είναι μεγάλη, γιατί τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός δεν έχει κερδίσει πρωταθλήματα. Ομως δημιουργεί μία νέα και μεγάλη ομάδα με πολλούς καλούς και νεαρούς σε ηλικία παίκτες. Η πίεση θα είναι μεγάλη για αποτελέσματα, αλλά πιστεύω ότι θα αντέξω».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ετοιμος να ξαναφορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα είναι ο Μιχάλης Κωνσταντίνου. Ο Κύπριος επιθετικός, έδειξε με την εμφάνισή του στο πρόσφατο ματς της Κύπρου με την Αρμενία για τα προκριματικά του Euro 2008, ότι έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του που τον ταλαιπωρούσε από την περσινή σεζόν και, πλέον, είναι έτοιμος να προσφέρει στους «ερυθρόλευκους». Μάλιστα, ο Κωνσταντίνου, στην προσωπική του ιστοσελίδα, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Πλέον νιώθω πολύ καλά». Αυτή ήταν η διαπίστωση που έκανε ο Κύπριος επιθετικός, μετά το φιλικό της Κύπρου το βράδυ του Σαββάτου κόντρα στην Αρμενία.

ΑΡΗΣ
Μηνύματα Μπάγεβιτς...

Αμέσως μετά τη λήξη της πρώτης προπόνησης του Αρη, υπό τις οδηγίες του νέου τεχνικού, Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο τελευταίος προχώρησε σε δηλώσεις, εκφράζοντας τους στόχους του συλλόγου για τη νέα σεζόν. Στην προσπάθειά του να στείλει μήνυμα ενότητας στις τάξεις των οπαδών της ομάδας, ο «Ντούσκο» είπε: «Πρέπει να τα ξεχάσουν όλα και να είναι ενωμένοι, γιατί πάνω από όλα είναι η ομάδα, ο Αρης». Στη σχετική ερώτηση για την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλήματος, ο Σερβοέλληνας προπονητής έσπευσε να «προσγειώσει» τους φίλους της ομάδας και να επαναφέρει την κατάσταση στην πραγματικότητα: «Δεν μπορώ να πω τίποτα ακόμα, ειδικά από την πρώτη μέρα. Δεν έχω κάποιο μαγικό ραβδί»...

Στο ερώτημα που του έγινε σχετικά με το γεγονός ότι ανέλαβε την ομάδα μετά την έναρξη του πρωταθλήματος, χωρίς ο ίδιος να έχει εισηγηθεί για την αγορά κάποιων ποδοσφαιριστών, ο Μπάγεβιτς είπε: «Δε θέλω να δικαιολογούμαι. Δεν μπορώ να ξέρω πόσο καιρό θα μας πάρει για να περάσουμε τη φιλοσοφία που θέλουμε στην ομάδα, αλλά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ