Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ
Καλή και η ισοπαλία

Θετικό αποτέλεσμα θέλει η Εθνική του Οτο Ρεχάγκελ στη Νορβηγία

Sportidea

Θετικό αποτέλεσμα θέλει η Εθνική του Οτο Ρεχάγκελ στη Νορβηγία
Στέρεη βάση, για την πρόκριση, επιθυμεί να θέσει από σήμερα (20.00, ΝΕΤ) η Eθνική απέναντι στη Νορβηγία. Με θετικό αποτέλεσμα (καλή και η ισοπαλία), οι «γαλανόλευκοι» - ουσιαστικά - εξασφαλίζουν την παρουσία τους στα τελικά του EURO 2008. Θα πρέπει να γίνουν (σχεδόν) απίθανα πράγματα, για να μην τα καταφέρουν. Βέβαια, ύστερα από τα «δώρα» Τουρκίας (ισοπαλία με Μάλτα) και Βοσνίας Ερζεγοβίνης (ήττα από Ουγγαρία) και η ήττα δε θα είναι καταδικαστική.

Η αποστολή δεν είναι εύκολη, το επιβεβαιώνει και η προϊστορία. Απαντες όμως στην Eθνική, δηλώνουν έτοιμοι για το καλύτερο. Ο Ρεχάγκελ δηλώνει ότι το ποθητό θα υλοποιηθεί αν οι παίχτες του αγωνιστούν με καρδιά και μυαλό. «Δε φοβόμαστε τη Νορβηγία, την ξέρουμε αρκετά καλά», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Νικοπολίδης, ενώ ο Σαμαράς πρόσθεσε: «Αν νικήσουμε, ουσιαστικά προκρινόμαστε. Εχουμε ήδη σημαντικό πλεονέκτημα από τους αντιπάλους μας και αν καταφέρουμε και πάρουμε μία τόσο μεγάλη νίκη, πλέον θα έχουμε ξεφύγει. Μπορούμε να πούμε ότι στο Οσλο παίζουμε για δύο αποτελέσματα. Κυνηγάμε πρώτιστα τη νίκη, αλλά και η ισοπαλία θα είναι θετικό αποτέλεσμα για μας».

ΕΛΠΙΔΕΣ

Μονόδρομο θεωρεί τη νίκη απόψε (16.00, MEGA) κόντρα στα νησιά Φερόε, ο N. Νιόπλιας. Ο εκλέκτορας της Eλπίδων έχει θέσει ως στόχο να πάει η ομάδα του αήττητη, ως την αναμέτρηση με την Ιταλία. Το κατάφερε απέναντι στο Αζερμπαϊτζάν και σήμερα προσβλέπει να ξανασυμβεί, εκτιμώντας ότι οι ικανότητες των παιχτών του μπορούν να υπερκεράσουν τα όποια εμπόδια.

Από την πλευρά του ο Μήτρογλου χαρακτήρισε τον αγώνα δύσκολο και επισήμανε ότι «πρέπει να προσπαθήσουμε ν' ανοίξουμε το σκορ πρώτοι και γρήγορα, για να μπορέσουμε να επιβάλουμε το ρυθμό μας». Γιατί στην αντίθετη περίπτωση «οι αντίπαλοί μας παίζουν όλοι στην άμυνα». Ενώ ο Δημούτσος τόνισε ότι «δεν πρέπει να υποτιμήσουμε σε καμία στιγμή τους αντιπάλους μας. Οφείλουμε από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό του αγώνα να είμαστε συγκεντρωμένοι και πειθαρχημένοι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ