ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη 2007
Σελ. /32
Θυμίζουμε...

«Δε φθάνει το ΟΧΙ στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ», τόνισε στην ομιλία της η Αλ. Παπαρήγα, «χρειάζεται ένα γερό, αταλάντευτο, έμπειρο, μαχητικό αντίβαρο, και αυτό σήμερα είναι το ΚΚΕ».

«Η υπερψήφιση του ΚΚΕ, στα ψηφοδέλτια του οποίου συμμετέχει η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών και δεκάδες συνεργαζόμενοι. Είναι η καλύτερη επένδυση για το λαό, είναι το ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΟ ΑΝΤΙΒΑΡΟ.

Δε χρειάζονται αγωνιστικές κορόνες χωρίς περιεχόμενο, χρειάζεται αγωνιστική στρατηγική.

Δεν είμαστε απλά στην άλλη όχθη απέναντι στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Δηλώνουμε ότι σήμερα και αύριο και μεθαύριο δεν πρόκειται να την εγκαταλείψουμε αυτήν την όχθη. Είναι μια από τις περιπτώσεις που χωράει το ΠΟΤΕ, από τη στιγμή που τα κόμματα αυτά δεν αλλάζουν.

-- ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ το μοναδικό ΟΧΙ στην ελληνική Βουλή του ΚΚΕ στη Συνθήκη του Μάαστριχτ, σε αντίθεση με το ΝΑΙ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, και το ΝΑΙ του Συνασπισμού. Δεν πρόκειται για ένα γεγονός του παρελθόντος, που πέρασε και δεν έχει τόση σημασία σήμερα.

Ολα τα αντιλαϊκά μέτρα που πάρθηκαν και πέρασαν και αυτά που θα έρθουν εκπορεύονται από αυτήν τη βασική συνθήκη που καταργούσε τους όποιους περιορισμούς υπήρχαν στην κίνηση του κεφαλαίου, που έδωσε το "πράσινο φως" στην αρπαγή των κατακτήσεων.

Δε λέμε μόνο ΟΧΙ στο Μάαστριχτ, αλλά και στη λογική του μονόδρομου. Δεν ήμαστε οι μόνοι που είπαμε ΟΧΙ στο Μάαστριχτ, στην ΟΝΕ. Το είπαν και λαοί στην Ευρώπη, στη Γαλλία, στη Δανία, στη Σουηδία, στην Ολλανδία...

-- ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ τη θέση μας "ούτε μια μετοχή στους ιδιώτες", είτε αφορούσε τις ΔΕΚΟ είτε άλλες κρατικές επιχειρήσεις, όταν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πρωτοστατούσαν, και άλλες δυνάμεις, όπως ο ΣΥΝ, έλεγαν ότι το θέμα δεν είναι μικρό ή μεγάλο κράτος αλλά η σωστή λειτουργία των επιχειρήσεων, έστω και με ιδιωτικοποίηση ή με ιδιωτικοοικονομική λειτουργία. Δεν υπερασπιστήκαμε τις κρατικές επιχειρήσεις έτσι όπως τις κατάντησαν ή τις χρησιμοποίησαν τα κόμματα εξουσίας. Αντισταθήκαμε στην ιδιωτικοποίηση γιατί έφερνε τα χειρότερα.

-- ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ την αντίθεσή μας στην ΚΑΠ που ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενώ τη λογική της αποδέχεται και ο ΣΥΝ.

-- ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ την αντίθεσή μας με τον "Καποδίστρια", όταν όλα τα κόμματα - ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ - υποστήριζαν τη βασική λογική του, διαφωνώντας σε θέματα διαδικασίας μεταξύ τους.

-- ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ την έγκαιρη προειδοποίηση του ΚΚΕ ότι στα Βαλκάνια θα ξεσπάσει πόλεμος με την παρέμβαση των ηγετικών δυνάμεων της ΕΕ, και ότι στη συνέχεια θα μπουν στο χορό οι ΗΠΑ.

-- ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ την αντίθεσή μας σε συνθήματα που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών επιχειρήσεων ηγετικών δυνάμεων της ΕΕ και των ΗΠΑ, του τύπου ότι ο πόλεμος γίνεται για να αντιμετωπιστεί η εθνοκάθαρση των Σέρβων, ή για να ανατραπεί ο Σαντάμ. 'Η για να χτυπηθεί στο Αφγανιστάν ο Μπιν Λάντεν. Σας θυμίζουμε την κριτική που κάναμε στο ΣΥΝ που έλεγε "όχι" στον πόλεμο αλλά την ίδια ώρα νομιμοποιούσε προσχήματα των ιμπεριαλιστών.

-- ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ το μοναδικό ΟΧΙ στο "σχέδιο Ανάν" σε σχέση με τα άλλα κόμματα του Κοινοβουλίου»...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ