ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 14 Οχτώβρη 2007
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
«Στον αγώνα της μόρφωσης και της ζωής νικητές να είμαστε εμείς»

Ξεκινά αύριο η Καμπάνια Πολιτικής Δράσης της ΚΝΕ στα σχολεία με εξορμήσεις, περιοδείες και εκδηλώσεις

Πλατύ κάλεσμα στους μαθητές σε όλη τη χώρα να παλέψουν για ένα πραγματικά διαφορετικό σχολείο, για την κοινωνία που μπορεί να εξασφαλίσει στους νέους τη μόρφωση και τη ζωή που δικαιούνται και ονειρεύονται, απευθύνει η ΚΝΕ με την καμπάνια πολιτικής δράσης που ξεκινά από αύριο Δευτέρα με μαζικές εξορμήσεις στα σχολεία όλης της χώρας.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας θα γίνουν στα σχολεία όλης της χώρας εξορμήσεις, εκδηλώσεις, θα περιοδεύσει σε πολλά σχολεία ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Πρωτούλης, καθώς και το σύνολο των στελεχών της Οργάνωσης.

Με την πρωτοβουλία αυτή, η ΚΝΕ βάζει σαν στόχο «πατώντας και στην πείρα από τους αγώνες που αναπτύχθηκαν πέρυσι να συζητήσουμε με τους μαθητές για την πρόταση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για το σχολείο, για την εκπαίδευση γενικότερα, να συζητήσουμε για τις πολιτικές προϋποθέσεις, προκειμένου να πραγματοποιηθεί αυτή η πρόταση. Στόχος μας - παράλληλα - ήταν, είναι και παραμένει, μέσα από την εμπειρία της οργάνωσης της πάλης, μέσα από την ανάδειξη των αιτιών που γεννούν τα προβλήματα, όλο και περισσότεροι νέοι να παίρνουν την απόφαση να ακολουθήσουν την οργανωμένη πάλη, να ενταχθούν στην ΚΝΕ».

Στο επίκεντρο της προσοχής της Οργάνωσης θα βρεθούν την επόμενη περίοδο ειδικά οι χώροι που συγκεντρώνονται τα παιδιά της εργατικής τάξης, κι ακόμα πιο ειδικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι μαθητές που φοιτούν στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ.

Περιγράφοντας την πραγματικότητα μέσα στην οποία αναπτύσσεται αυτή η καμπάνια η ΚΝΕ σημειώνει: Σήμερα, η λαϊκή οικογένεια βρίσκεται αντιμέτωπη με το μεγάλο κόστος της εκπαίδευσης, τη σχολική διαρροή με το 14,5% των παιδιών ηλικίας 13 - 18 ετών να μην πηγαίνουν στο σχολείο, την επιχειρηματική δραστηριότητα που παρεμβαίνει και στο πρόγραμμα μαθημάτων, την αποσπασματικότητα και τις ανακρίβειες στο περιεχόμενο των μαθημάτων, τις ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές, σε εξοπλισμό, σε παιδαγωγικό υλικό - βιβλία και σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Κοντά σε αυτά τα προβλήματα έρχεται να προστεθεί και ο αυταρχισμός, με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που ποινικοποιεί τους αγώνες των μαθητών να ισχύει ακόμα.

Μέσα από την καμπάνια, η ΚΝΕ δεν επιδιώκει απλά να καταγράψει τα προβλήματα, αλλά και να προειδοποιήσει γι' αυτά που έρχονται με πρώτη τη λεγόμενη «αποκέντρωση» που θα έχει ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να πληρώνουν ακόμα περισσότερα για τη μόρφωση των παιδιών τους και τα σχολεία να κατηγοριοποιηθούν, να χωριστούν σε πρώτης, δεύτερης και τελευταίας κατηγορίας.

«Η σημερινή κατάσταση μπορεί να αλλάξει»

Απέναντι στο ζοφερό τοπίο που διαμορφώνει στην Παιδεία η πολιτική του μεγάλου κεφαλαίου, η ΚΝΕ δηλώνει προς τους μαθητές ότι η σημερινή κατάσταση μπορεί να αλλάξει, τα μέτρα που έρχονται μπορούν να ανατραπούν και τονίζει ότι το μαθητικό κίνημα χρειάζεται να πάρει την υπόθεση στα χέρια του.

«Τα σχέδιά τους μπορούν να ανατραπούν. Χρειάζεται πάλη μαζική και με διάρκεια», σημειώνεται στην προκήρυξη της ΚΝΕ προς τους μαθητές: «Με το μαθητικό κίνημα οργανωμένο και ενωμένο, με τις μαθητικές κοινότητες ζωντανές και συντονισμένες. Με τους μαθητές, τους φοιτητές και τους σπουδαστές, τους γονείς, όλους τους εργαζόμενους να παλεύουν μαζί για το σχολείο και τη ζωή που έχουμε ανάγκη. Για το ενιαίο δωδεκάχρονο δημόσιο και δωρεάν σχολείο. Για να εξασφαλίζεται η μόρφωση για όλους σε ένα σχολείο δημόσιο και δωρεάν. Για να μαθαίνουμε όλοι σε ένα ενιαίο σχολείο και σε όμοιες συνθήκες, χωρίς να εξαναγκαζόμαστε σε επιλογές ζωής πριν τα 18. Για να γίνουμε μέσα από το σχολείο ολοκληρωμένες προσωπικότητες! Για να κατανοούμε τον κόσμο γύρω μας και να μπορούμε να τον αλλάξουμε! Για τη ζωή που μας αξίζει. Μια ζωή χωρίς το άγχος της ανεργίας, με μόνιμη σταθερή δουλιά με δικαιώματα. Μια ζωή σε ανθρώπινο φυσικό περιβάλλον, με νερό, οξυγόνο, δάση και τέσσερις εποχές».

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Απευθυνόμαστε πλατιά στη νεολαία

Εντείνονται οι διεργασίες για την επιτυχία της εκδήλωσης του 33ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή», που είναι αφιερωμένη στους πυρόπληκτους μαθητές και την αντιιμπεριαλιστική δράση

Με όλες τις δυνάμεις και παράλληλα με τα καθήκοντα σ' όλα τα άλλα μέτωπα, οι ΚΝίτες και οι ΚΝίτισσες στη Θεσσαλονίκη, έχουν ριχτεί στη μάχη για την επιτυχία της κεντρικής εκδήλωσης του 33ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή», που θα γίνει την 1η Νοέμβρη στο Παλαί Ντε Σπορ.

Η αλληλεγγύη στους πυρόπληκτους μαθητές της Πελοποννήσου και το ανυπότακτο αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα, κόντρα στα σχέδια των ιμπεριαλιστών στα Βαλκάνια, είναι το διπλό μήνυμα που εκπέμπουν στο φετινό Φεστιβάλ οι Οργανώσεις Πόλης και Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ.

Ομιλίες θα γίνουν από μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Το 33ο Φεστιβάλ πλαισιώνουν οι καλλιτέχνες Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Χρήστος Θηβαίος, Βασίλης Λέκκας, Σωτήρης Μπαλάς, Ανθή Τατσιούλη, το συγκρότημα της ΚΝΕ ενώ αναμένονται να ανακοινωθούν κι άλλα ονόματα το επόμενο διάστημα.

Τα έσοδα από το εισιτήριο της μεγάλης γιορτής του Φεστιβάλ θα δοθούνε στους μαθητές των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στην Πελοπόννησο. Η νεολαία του ΚΚΕ στέκεται με συνέπεια στη δέσμευση του Κόμματος και της ΚΝΕ ότι αμέσως μετά τις εκλογές θα σταθούν στο πλευρό τους και με έμπρακτα μέτρα, όπως είναι για παράδειγμα η οικονομική ενίσχυση από τα έσοδα του Φεστιβάλ.

Η νεολαία ξεκινάει, λοιπόν, από σήμερα πλατιά εξόρμηση στη νεολαία και τον εργαζόμενο λαό της Θεσσαλονίκης για την προετοιμασία του κεντρικού Φεστιβάλ, με σύνθημα «Μη στριμώχνεσαι στα μέτρα τους». Οι Οργανώσεις της Θεσσαλονίκης απευθύνονται σε όλους τους νέους εργαζόμενους, φοιτητές, μαθητές, σπουδαστές της πόλης που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, των συνοδοιπόρων τους και της ΕΕ, και τους καλούν να δυναμώσουν τους αγώνες του σήμερα με οδηγό τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, για την ειρήνη των λαών στα Βαλκάνια κόντρα στα πολεμοκάπηλα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Με την κεντρική εκδήλωση στο Παλαί Ντε Σπορ το 33ο Φεστιβάλ ολοκληρώνει το ταξίδι του και στη Θεσσαλονίκη, μακριά από θολά γαλαζοπράσινα νερά, μέσα από πολλές προφεστιβαλικές εκδηλώσεις όλο το καλοκαίρι σε χώρους δουλιάς και κατάρτισης, στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, σε συνοικίες και χωριά, όπου εργάζεται, σπουδάζει και ζει η νέα γενιά.

Συνέντευξη Τύπου για το «ευρωσύνταγμα»

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου με θέμα: «Οι θέσεις του ΚΚΕ για την Ευρωπαϊκή Συνταγματική Συνθήκη» αύριο Δευτέρα 15/10 και ώρα 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΟ Αθήνας του ΚΚΕ (Πανεπιστημίου και Θεμιστοκλέους 2).

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σύσκεψη για τα προβλήματα των μεταναστών

Πρωτοβουλίες για την ανάδειξη των προβλημάτων των μεταναστών αλλά και την ενίσχυση του κοινού αγώνα όλων των εργαζομένων, ανεξάρτητα από φυλή και καταγωγή, αναλαμβάνουν οι κομμουνιστές, καλώντας σε σύσκεψη που διοργανώνει σήμερα, Κυριακή 14 Οκτώβρη, η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ, για τις «Θέσεις του ΚΚΕ για τους μετανάστες». Η σύσκεψη θα ξεκινήσει στις 5 μ.μ., στην αίθουσα της ΚΟΑ, Θεμιστοκλέους 2 και Πανεπιστημίου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ