Κυριακή 14 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Απευθυνόμαστε πλατιά στη νεολαία

Εντείνονται οι διεργασίες για την επιτυχία της εκδήλωσης του 33ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή», που είναι αφιερωμένη στους πυρόπληκτους μαθητές και την αντιιμπεριαλιστική δράση

Με όλες τις δυνάμεις και παράλληλα με τα καθήκοντα σ' όλα τα άλλα μέτωπα, οι ΚΝίτες και οι ΚΝίτισσες στη Θεσσαλονίκη, έχουν ριχτεί στη μάχη για την επιτυχία της κεντρικής εκδήλωσης του 33ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή», που θα γίνει την 1η Νοέμβρη στο Παλαί Ντε Σπορ.

Η αλληλεγγύη στους πυρόπληκτους μαθητές της Πελοποννήσου και το ανυπότακτο αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα, κόντρα στα σχέδια των ιμπεριαλιστών στα Βαλκάνια, είναι το διπλό μήνυμα που εκπέμπουν στο φετινό Φεστιβάλ οι Οργανώσεις Πόλης και Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ.

Ομιλίες θα γίνουν από μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Το 33ο Φεστιβάλ πλαισιώνουν οι καλλιτέχνες Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Χρήστος Θηβαίος, Βασίλης Λέκκας, Σωτήρης Μπαλάς, Ανθή Τατσιούλη, το συγκρότημα της ΚΝΕ ενώ αναμένονται να ανακοινωθούν κι άλλα ονόματα το επόμενο διάστημα.

Τα έσοδα από το εισιτήριο της μεγάλης γιορτής του Φεστιβάλ θα δοθούνε στους μαθητές των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στην Πελοπόννησο. Η νεολαία του ΚΚΕ στέκεται με συνέπεια στη δέσμευση του Κόμματος και της ΚΝΕ ότι αμέσως μετά τις εκλογές θα σταθούν στο πλευρό τους και με έμπρακτα μέτρα, όπως είναι για παράδειγμα η οικονομική ενίσχυση από τα έσοδα του Φεστιβάλ.

Η νεολαία ξεκινάει, λοιπόν, από σήμερα πλατιά εξόρμηση στη νεολαία και τον εργαζόμενο λαό της Θεσσαλονίκης για την προετοιμασία του κεντρικού Φεστιβάλ, με σύνθημα «Μη στριμώχνεσαι στα μέτρα τους». Οι Οργανώσεις της Θεσσαλονίκης απευθύνονται σε όλους τους νέους εργαζόμενους, φοιτητές, μαθητές, σπουδαστές της πόλης που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, των συνοδοιπόρων τους και της ΕΕ, και τους καλούν να δυναμώσουν τους αγώνες του σήμερα με οδηγό τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, για την ειρήνη των λαών στα Βαλκάνια κόντρα στα πολεμοκάπηλα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Με την κεντρική εκδήλωση στο Παλαί Ντε Σπορ το 33ο Φεστιβάλ ολοκληρώνει το ταξίδι του και στη Θεσσαλονίκη, μακριά από θολά γαλαζοπράσινα νερά, μέσα από πολλές προφεστιβαλικές εκδηλώσεις όλο το καλοκαίρι σε χώρους δουλιάς και κατάρτισης, στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, σε συνοικίες και χωριά, όπου εργάζεται, σπουδάζει και ζει η νέα γενιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ