Κυριακή 14 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
Μέρα πανελλαδικής δράσης η Πέμπτη

Κόντρα σε όλα τα μέτρα ιδιωτικοποίησης και υποβάθμισης

Σε μέρα πανελλαδικής δράσης για την παιδεία εξελίσσεται η Πέμπτη, 18 Οκτώβρη. Ηδη έχουν ανακοινωθεί κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ αναμένονται σχετικές πρωτοβουλίες και σε άλλες πόλεις.

Στην Αθήνα, για την κινητοποίηση της Πέμπτης, στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, έχει απευθύνει σχετικό κάλεσμα η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας. Εχουν πάρει ήδη απόφαση οι φοιτητικοί σύλλογοι Νοσηλευτικής και Γεωλογικού, ενώ πολλές Γενικές Συνελεύσεις είναι προγραμματισμένες για αυτή τη βδομάδα. Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στην κινητοποίηση, ενώ στις συνεδριάσεις των ΔΣ βάζει ζήτημα για να πάρουν απόφαση για διευκολυντική στάση εργασίας. Ακόμα, η Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας καλεί τους γονείς να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται για την Πέμπτη και τους συλλόγους γονέων να πάρουν σχετικές αποφάσεις. Το θέμα έχει μπει ήδη και στις διοικήσεις εργατικών σωματείων.

Στη Θεσσαλονίκη, προγραμματίζεται συγκέντρωση την Πέμπτη στις 11.30 π.μ. στο Πολυτεχνείο, με απόφαση των συλλόγων φοιτητών Φυσικού, Γεωλογικού και Παιδαγωγικού.

Στο στόχαστρο μπαίνει η Οδηγία 36/05, η προθεσμία της οποίας λήγει στις 20 Οκτώβρη. Με βάση την Οδηγία αυτή επιχειρείται να εξισωθούν τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των διάφορων ψευτοκολλεγίων, που συνεργάζονται με ιδρύματα της ΕΕ, με τα πτυχία των αποφοίτων των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ.

Στις κινητοποιήσεις, που αποτελούν την πρώτη αγωνιστική απάντηση για τη νέα χρονιά, μπαίνει ξεκάθαρα η απαίτηση να μην εφαρμοστεί - να αποσυρθεί ο νόμος πλαίσιο που προωθεί την ιδιωτικοποίηση των ιδρυμάτων και την υποβάθμιση των σπουδών. Βασική διεκδίκηση η πραγματικά δημόσια και δωρεάν παιδεία, η κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων, η ριζική αντίθεση στην ιδιωτικοποίηση και την επιχειρηματική λειτουργία των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ