ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 10 Οχτώβρη 2007
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΛΗΡΩΣΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΟΥΕΦΑ
Ούτε κρύο ούτε ζέστη...

Δυνατές μάχες για την πρόκρισή τους στη φάση των «32» του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ θα δώσουν οι πέντε εκπρόσωποί μας στη διοργάνωση. Η πρώτη εντύπωση που δίνεται μετά την ολοκλήρωση της κλήρωσης των ομίλων είναι θετική για όλες τις ομάδες μας, καθώς υπάρχουν πολλές πιθανότητες πρόκρισης. Εξάλλου, από τους οκτώ ομίλους προκρίνονται οι τρεις πρώτες ομάδες. Αναλυτικά η κλήρωση:

Για τον Παναθηναϊκό στο 2ο όμιλο αντίπαλοι θα είναι οι Λοκομοτίβ Μόσχας, Ατλέτικο Μαδρίτης, Κοπεγχάγη και Αμπερντίν. Οπως δείχνουν τα πράγματα το... αντίπαλο δέος στους «πράσινους» είναι η Ατλέτικο, αφού οι άλλες τρεις ομάδες είναι στα μέτρα τους.

Η ΑΕΚ συμμετέχει στον 3ο όμιλο με Βιγιαρεάλ, Φιορεντίνα, Μλάντα Μπόλεσλαβ και Ελφσμποργκ. Η Ενωση έχει μπροστά δυο ισχυρούς αντιπάλους και δυο υποδεέστερους άρα μπορεί να πάρει την πρόκριση για την επόμενη φάση.

Στον 8ο όμιλο ο Πανιώνιος θα αντιμετωπίσει τις Μπορντό, Αούστρια Βιέννης, Γαλατασαράι και Χέλσινμποργκ. Κλήρωση σχετικά καλή, αν οι «κυανέρυθροι» αγωνιστούν όπως πρέπει και έχουν δείξει από την αρχή του πρωταθλήματος αλλά και στα ματς πρόκρισης με τη Σοσό.

Στον 1ο όμιλο η Λάρισα θα παίξει με τις Αλκμάαρ, Ζενίτ, Εβερτον και Νιρεμβέργη. Το συγκρότημα του Γιώργου Δώνη πρέπει να κάνει υπέρβαση για να φτάσει στην επόμενη φάση του θεσμού.

Τέλος στον 6ο όμιλο ο Αρης θα αντιμετωπίσει τις Μπάγερν Μονάχου, Μπόλτον, Μπράγκα και Ερυθρό Αστέρα. Τρεις πανίσχυρες ομάδες και μια που είναι στα μέτρα του.

Οι αγώνες για όλους θα δείξουν...

Το πρόγραμμα των ελληνικών ομάδων

1η αγωνιστική(25/10) Εβερτον - Λάρισα, Παναθηναϊκός - Αμπερντίν, Ελφσμποργκ - ΑΕΚ, Χέλσινμποργκ - Πανιώνιος. Ρεπό: Αρης.

2η αγωνιστική(8/11) Λάρισα - Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Κοπεγχάγη - Παναθηναϊκός, Αρης - Ερυθρός Αστέρας. Ρεπό: ΑΕΚ, Πανιώνιος.

3η αγωνιστική(29/11) Αλκμάαρ - Λάρισα, ΑΕΚ - Φιορεντίνα, Μπόλτον - Αρης, Πανιώνιος - Γαλατασαράι. Ρεπό: Παναθηναϊκός.

4η αγωνιστική(5/12) Παναθηναϊκός - Λοκομοτίβ Μόσχας, Μλάντα Μπόλεσλαβ - ΑΕΚ. Ρεπό: Λάρισα. (6/12) Αρης - Μπράγκα, Αούστρια Βιέννης - Πανιώνιος.

5η αγωνιστική(19/12) Μπάγερν Μονάχου - Αρης, Πανιώνιος - Μπορντό. (20/12) Λάρισα - Νιρεμβέργη, Ατλέτικο Μαδρίτης - Παναθηναϊκός, ΑΕΚ - Βιγιαρεάλ.

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πίστη για πρόκριση

Με πίστη ότι μπορούν να «κλειδώσουν» την πρόκριση στα τελικά του Euro2008, συγκεντρώθηκαν χτες οι διεθνείς. Σάββατο και Τετάρτη με Βοσνία/Ερζεγοβίνη και Τουρκία αντίστοιχα, θα καθοριστεί σε μεγάλο βαθμό το αν οι «γαλανόλευκοι» θα είναι παρόντες στα γήπεδα Αυστρίας - Ελβετίας.

Χαρακτηριστική είναι η αναφορά του Κατσουράνη: «Με 4 βαθμούς στα δύο ματς, νομίζω ότι θα έχουμε προκριθεί. Αυτό δείχνουν οι αριθμοί» είπε και πρόσθεσε: «Δε μας απασχολεί τι γίνεται στ' άλλα ματς, είμαστε πρώτοι και κρατάμε την τύχη στα χέρια μας. Αν νικήσουμε τους Βόσνιους και δε χάσουμε στην Τουρκία, νομίζω ότι θα έχουμε προκριθεί». Ο Λυμπερόπουλος μίλησε για «δύο δύσκολα ματς» και επισήμανε: «Η προσοχή μας πρέπει να επικεντρωθεί στο πρώτο ματς του Σαββάτου με τη Βοσνία. Δεν κοιτάμε τους βαθμούς που θα συγκεντρώσουμε, θέλουμε μόνο τη νίκη σε ένα ματς που γίνεται στην έδρα μας. Μετά θα ασχοληθούμε με την Τουρκία, όπου κι εκεί θα ψάξουμε τη νίκη».

ΚΥΠΕΛΛΟ

Η αυλαία της 4ης φάσης στο Κύπελλο «άνοιξε» χτες με την αναμέτρηση Καλλιθέας - Καλαμαριάς (1-2). Το «κυρίως πιάτο» του προγράμματος υπάρχει σήμερα και περιλαμβάνει τους αγώνες Θρασύβουλος - ΠΑΟΚ (14.30, ΑΛΦΑ), ΑΣΚ Ολυμπιακός Β. - Ατρόμητος, Εθνικός Κατερίνης - Λεβαδειακός, ΠΑΣ Πρέβεζα - Βέροια (14.30), Αιγάλεω - Ξάνθη (16.45, ΑΛΦΑ).

ΒΟΛΕΪ
Αγωνιστική γρίφος

Τελικά, πού είναι το ντέρμπι; Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα στη σημερινή 4η αγωνιστική της Α1, όπου το πρόγραμμα περιλαμβάνει δυο παιχνίδια που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ντέρμπι μόνο όσον αφορά τα ονόματα των αντιπάλων και ένα που δεν έχει αυτόν τον τίτλο, αλλά σίγουρα έχει ενδιαφέρον. Στο τελευταίο συμπέρασμα εντάσσεται η αναμέτρηση της Λαμίας με τον Ολυμπιακό, όπου οι «ερυθρόλευκοι», μετά την ήττα από τον Ηρακλή στην έδρα τους την προηγούμενη αγωνιστική, επιχειρούν μια επικίνδυνη έξοδο. Και, μάλιστα, κόντρα στην ομάδα που πέρσι αποτέλεσε τον κακό τους Δαίμονα, ενώ και φέτος έχει δείξει ότι διαθέτει ισχυρό σύνολο. Κατά τα άλλα όσον αφορά τα λεγόμενα ντέρμπι σε αυτή την κατηγορία περιλαμβάνονται τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ και του Αρη με τον ΠΑΟΚ, με τους «πράσινους» και τους «κιτρινόμαυρους» της Θεσσαλονίκης να είναι τα φαβορί των αναμετρήσεων. Αναλυτικά το πρόγραμμα: Μίλωνας - Ηρακλής (17.30 ΣΠΟΡ+), Παναθηναϊκός - ΑΕΚ (19.00), ΕΑΠ - Εθνικός Αλεξανδρούπολης (19.00), Λαμία - Ολυμπιακός (19.00), Κηφισιά - Πανελλήνιος (20.00), Αρης - ΠΑΟΚ (21.00 ΕΤ3).

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Πολύ δύσκολη αποστολή επιφύλαξε η ευρωπαϊκή κληρωτίδα για τις ελληνικές ομάδες χάντμπολ. Ο ΓΑΣ Κιλκίς (άνδρες), στον 3ο γύρο του Τσάλεντζ Καπ, θα αντιμετωπίσει την Κέχρα. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στην Εσθονία, στις 17 ή 18 Νοέμβρη. Για τον 2ο γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων γυναικών, η Αναγέννηση Αρτας θα υποδεχτεί (3 ή στις 4/11) τη ρουμάνικη Ρούλμεντουλ Ούρμπαν Μπράσοβ. Στο Κύπελλο Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, η Ορμή Πάτρας θα φιλοξενήσει (3 ή στις 4/11) τη σέρβικη ZRK Κναζ Μύλος. Για τον 3ο γύρο στον ίδιο θεσμό οι Ελπίδες Δράμας θα παίξουν κόντρα στη ρουμανική Τόμις Κονστάντα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ